passer by since 1st feb 2010

Friday, January 1, 2010

syg is here (with me and bby aina)

bestnye, rasa sgt best sampai tak sabar-sabar nak tulis kat blog. mentelnyeee kan? tapi mmg rase best sgt, hati gembira, rasa nak senyum je. :) syg balik-balik je dah cari baby aina. baby aina plak tgh syiok tido terkuit-kuit dia bila ayah dia pegang, peluk and terus angkat cium-cium dia. terkuit-kuit?ujud ke pekataan tu,ntah. hahaha. lepas bby aina kenal peluk-peluk, pastu turn mama dia plak :Pp

hmm,malam tadi aina macam tak dpt tido lena sgt. kejap-kejap dia terjaga, kejap-kejap dia terjaga. memula aku igt dia tak puas nyusu. tapi bila acu-acu nak kasi susu. dia taknak. bila dodoi, dia lelap lik. tapi tak lama pastu dia nangis balik. mmg the whole night bby aina camtu. cam sian sgt. aku sapu-sapu gak minyak kat perut dia. sbb bila aku percussed (bleh plak wat percussion examination kat bby?) resonant je bunyinya. most probabyly kembung kot. biase la baby kan. em biasa ke? biasa la kot kan. tapi still after dah apply minyak pon dia tak nyenyak. sampai la dlm dkt subuh tu. tetiba dia cam memberakkan diri dgn begitu hebatnya. sampai tekejut aku sbb kuat bunyi dia. perut dia memulas kot sepanjang malam, tu yg tak dpt lena tido. poor baby aina :( lepas tu, terus dia nyenyak tido. sampai kul 8 lebih baru jaga nak nyusu lik. dapat la gak mama dia rebahkan diri rest jugak.

tapi bby aina mmg lagi byk tido siang,biological clock dia macam follow mama and ayah dia plak. dia macam 'oncall' bila malam. hehehhe. aina, aina. ehehhe. bila siang, wah tido sampai macam tak igt nyusu, takpon nyusu kejap je dah lelap. lalok abisss. :) bila malam, em lain plak. dia suke main, and susah nak lelapkan tido. dah tido pon kerap terjaga balik. so, aku yg cuti berpantang ni pon macam buat oncall gak la. huhu. takpe la, demi anak tersayang kan :))

malam ni tdo ade berteman la. kalo tak, aku tido dgn aina je. yey! :D ala tapi esok? huhu. tak best nya, nanti syg nak kena gi KL then gi kuantan dah. em, camtu baik aku stop tulis dulu and spend quality time dgn syg,huhu.

3 comments:

  1. hehe rupenya aku tlmbt tau akn kewujudan blog mu ini. bagus2, slmt melayan baby n ayahnye.. :) em,si faheem ni tggu2 je bile la gknye leh jmpe aina,hihi.

    ReplyDelete
  2. hehe,biase la wa. new year,new life, new blog la. hehehhehe :P takpe, one sweet day nanti kite jumpe kay. :)kem salam peluk cium kat faheem yg cute tu k :))

    ReplyDelete
  3. faryn aku pun baru tau abt this blog. thanks for the link to my blog. aku pun dah tag kan ur blog kat mine. btw, baby aina is shooooooooooooooo cute. i love cute babies~

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...