passer by since 1st feb 2010

Monday, January 18, 2010

di sebalik Bolton vs Arsenal.

CAUTION : entry ni sedikit emo okay.
.
.
sekadar gambar hiasan; Fabregas celebrates goal with Eduardo
.
.
semalam aku dan syg tgk bolton vs arsenal sambil berpegangan tgn. okay jgn salah faham yer, sbb ada cerita disebaliknya. eh tapi laki aku kan, suka hati la ek nak pegang ape pon.

*ade yg kena boo ni*

tenang, tenang. hehehe.


ceritanya camni, beberapa jam sebelum tu, aku and syg ada sedikit misunderstanding. err actually, it was more like an argument over a very small (and stupid) matter. yes, REALLY. sungguh lah ngok-ngek bila dikenangkan kembali. pasal tu pon nak gado ke? kalau lah aku boleh meng-war-war kan kat sini reason kenapa kitorg 'gado' tu, mesti korg akan rasa nak menempeleng aku dan syg skali. em tapi, hal rumah-tangga ni baik lah disimpan di sanubari je kan. biarlah ia menjadi rahsia kami. ewah.

*boo lagik* HAHA.


so berbalik kepada cerita berpegangan tgn tu tadi. aku (yg semulajadi cengeng ni) mmg dah lencun menangis la. kata pon 'gado' kan, fitrah nya yang perempuan akan menangis la kan. typical, typical. yang lelaki pulak akan terus tinggi melambung ego-nye tak nak memujuk (pada awalnya lah) dan akan berpura-pura tak faham. so, syg mmg terus masuk bilik and selubung dgn selimut.


he what?!


YES, he ignored me, went to the room, and pretending to be asleep. and i was like, nangis and nangis. kdg-kdg tensen betul aku dgn emosi yg tak terkawal masa dalam pantang ni lah. it really drives me crazy! bby aina pon terkebil-kebil tgk aku nangis. huhu.

*emo*emo*


taktau la atas sbb rasa guilty ke, rimas ke, tak tahan ke dgr aku nangis (dan bby aina yg dah mula meng-ek,ek,ek masa tu), syg keluar bilik and tgk tv. aku kat dalam bilik, syg kat main hall tgk tv. dan kitorg pon ber-sms. some things are better left unspoken kan, sms lagi senang. kdg-kdg bila ber face to face susah sgt rasa nak luahkan yg terbuku, terpendam dlm hati kan. and i knew him. i knew him well enough to give him some space to think and to be alone for a while. syg bkn lah jenis org yg berhati kristal macam tu, kejap je dia dah sejuk.


tak sampai berapa minit,


"
meh duk ngn i kat depan.. "


dan aku pon apa lg, tak sampai berapa saat, angkat bby aina, keluar bilik, and duduk dgn syg. we watched Bolton vs Arsenal till the final wiesel. it was not a 'satisfactory' game i would say (sbb arsenal mng 2-0, kitorg support man U, so kitorg dengki kat arsenal) but it was still the best for me because he held my hands close to his through out the game, and i know that he had already forgiven me :)



8 comments:

  1. kelakar la korang ni..apa2 aje la yang digadohkan tu..biasala..sakit hati kan bila gado2 pastu dia buat hati kering tu kan..huhu

    ReplyDelete
  2. "sdgkn lidah ..lg tergigit..apa pula suami iteri.."
    (petikan lagu p ramlee citer 3abdul,hehe).

    neway...psl soccer ni,nmpaknye kita rival lah. aku support chelsea..tp laki aku man u..hahah.dia leh la geng ngn korang.

    ReplyDelete
  3. su : itulah. aku pon naik bengong dah layan aku nye emosi pantang ni. ehehhee

    wawa: alamak ko chelsea ke? ceh! hehhe

    nini : time dah kena pujuk sweet la.sebelum tu? hehehhe

    ReplyDelete
  4. tu ar pasal, sweet tul..
    kalaula baby aina tu paham, mesti malu giler kan..
    aku kalau ada misunderstood dgn hubby aku, selalu pk mcm tu..kalaula fatin paham kenapa aku x pasal2 nangis mesti kene gelak jek dgn fatin.luckyly fatin baby lg.huuhuh

    ReplyDelete
  5. hawa : yela, bby aina yg tgh meng-ek,ek,ek pon terus stop and terkebil-kebil tgk aku nangis.hehhe.sadis je

    ReplyDelete
  6. wakkakakaka samala kau pong.lagi since ade Qies ni rase diri ini tak deperdulikan,padahal sndri yg emo tah hapa hapa kan =)

    hormon gile lepas beranak kot,haha.
    tula Qies pon kdg2 heran peshal mama ni asyek nanes jee.sensitip la pas dah ade anak ni,naluri keibuan kot.aku pon penah sehari tak bertego then pandai lak tu pakcek tu pujuk2 ajak aku g makan berdua,Qies tggl ngan nenek die.bile die dah jauh camni baru tau rindu nak mati.so hargailaaa org2 yg kite sayangi..

    ReplyDelete
  7. yatt : sokong statement akhir ko! :)

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...