passer by since 1st feb 2010

Tuesday, January 12, 2010

ek,ek,ek anak mama :)


hari ni sudah gembira semula. jiwa sudah berbunga-bunga kembali. ewah.
*blush*blush*
hee. bagi can la ok. :Pp
these are my favourite ;



bby aina : nape ayah tak pandang saye :(

bby aina : yey! ayah pandang saye. saye pandang camera :)

.

bby aina elok je pulak tido malam tadi. last skali dia merengek nak nyusu dalam kul 4am. dapat nyusu, mata dia senang pulak nak lelap. takde la asyik terkebil-kebil tgk mama dia bila mama dukung dia. tau lah mata cantik :P. em, kalau terkebil-terkebil je takpe, tapi ni bila letak je kat katil, dia merengek balik. nak jugak mama dia dukung dodoikan dia tido. manja btul anak mama sorg ni :) tapi lain hal plak semalam, baik-baik je bby aina, lepas nyusu terus lelap sampai ke pagi. dpt gak la aku melelapkan diri aku gak walaupon dgn mata yg dah bengkak takde rupe org dah tu. huhu.



malam tadi bby aina tidur dlm baby basket. selalunye, dia akan meragam. tak berkenan tidur dlm tu. dia lagi nyenyak tidur tgh-tgh in between me and syg. wah, kecik-kecik lagi dah pandai memilih eh. *cubit pipi montel dia* hehe. tapi malam tadi, elok je plak. bagi can agaknye kat aku ngn syg. bagus anak mama ni. :)



bby aina's fav sleeping pose ; kaki kanan landing atas bantal


tapi dlm pukul 730am macam tu, bby aina dah membuntangkan mata dia. terkebil-kebil lagi tu. aku dgn syg memula ber-konspirasi saje-saje je biarkan bby aina terkebil-kebil as long as dia tak nangis kan, tapi dia macam tau-tau plak. dia pon mula la ek,ek,ek ; ala-ala camtu la bunyi dia. nak kata nangis, tak macam nangis. tapi macam tu la bunyi nya. well whatever it is, the motive is she was trying to catch our attention. siap bukan main laju lagi dia mengayuh kaki-tangan dia. mengayuh sambil ek,ek,ek. hehhe. last-last berdukung jugak la. aku rasa kalau dibiarkan mau berpusing 90 degree kalau bby aina meneruskan aktiviti mengayuh dia tu. dah berdukung, automatik dia senyap lik. sambil mata still terkebil-kebil tgk mama ngn ayah dia. siap bleh wat muka senyum puas hati lagi. cerdik btul baby-baby zaman skrg ni eh :)



aksi-aksi bby aina mengayuh sambil meng-ek,ek,ek :)


oh, last sunday, abg azam (syg's bro) and family dtg visit bby aina. mmg dah lama dorg mengidam nak tgk bby aina. akhirnya dpt gak kak ayg lepas geram picit pipi bby aina eh. hehehe. and yang paling best, bby aina dpt present lagi. kali ni bby aina dpt teddy bear plak. ade la peneman bila nak tido kat bby cot tu. :) tapi aku tgk teddy bear tu dah sama besar ngn bby aina. hehehhe.

.

bby aina dgn bg azam, kak ayang and sis dina. eh mane sis farah?

.

sdp bby aina tido kena pangku dgn ibu ayang eh. sampai tak jage-jage pon. ibu ayang letak je kat cot terus terjaga bby aina. dan seperti biase, dia pon ek,ek,ek. nak mintak didodoi lagi. ehehhe.

.


bby aina dah ada bestfren skang, encik Teddy :)

.

aik, sama tinggi la kite...




si mata buntang kesayangan mama :)

.

sape lg comel, saye ke encik Teddy?
.


bby aina dah tensi asyik kena posing je. ehehhehe.

.

waa, rindu la nanti aku kat bby aina bila dah naik keje nanti. yelah, for the time being, bby aina akan tinggal kat kluang bila aku dah abis cuti nanti. sbb ma ckp macam tak sesuai awal-awal nak bagi babysitter jaga. aku pon mmg sedikit ragu-ragu nak bagi babysitter jaga. rindu la nanti nak dgr bby aina meng- ek,ek,ek huhu.

.

*emo* *emo*

10 comments:

  1. hahaha..dpt bygkan aksi ek..ek..ek aina ngan gaya mengayuh tuh..(tetibe rindu ngan suasana Zara ms baby dl..=p )

    nway, cntik tpt tidur aina..harusla nyenyak duduk dlm basket tu kan...hehe

    ReplyDelete
  2. hehhe. itu la. kitorg mmg suke gile ngajuk bby aina meng-ek,ek,ek tu. sampai atuk die pon meng-ek,ek,ek. hahaha.

    ala, aina boleh tido situ bile siang je.malam nak gak menyelit kat mama die. hehhe.

    rindu mase zara kecik-kecik ek..tu petanda zara nak adik tu :))

    ReplyDelete
  3. aina bunyik ek ek ek eh..hehehe..comel2:) aiman plak bunyi " ngeh ngeh ngeh" sambil menggerakkan kaki mcm naik tangga dan menggerakkan tangan mcm polis trafik.hehehe..d nature of baby..

    ReplyDelete
  4. hihi baby2 mmg suke kot kayuh beskal sambil ek ek ek tuuu..hahaha.Qies pon sama ko tau..dahla semalam dia kantoi ngan aku dia pandai bukak stoking n geget stokin tuuu..alamakkkkkk anak aku dah pandai isap jari kaki!

    aina oh aina kinapa sgt syomelll..geramm aku!
    ko kompem rindu aina bagai nak rak nanti..aku keja 8 jam pon nak mati rindu Qies..huwawawa

    ReplyDelete
  5. zura : ehehe. tgh imagine aiman meng-ngeh,ngeh,ngeh. btul ke org kata deliver baby boy lagi susah dr baby girl ek? so far aku jage labour room tak terpikir plak nak buat survey. hehehe

    ReplyDelete
  6. yatt : aku kalo malam bby aina tido dgn wan dia pon aku dah rindu gile. tapi terpaksa la, sbb ayah dia kena gerak balik jasin after subuh, so nak bagi can tido lena. taktau la after dah naik keje nanti camne. mesti aku bad mood je keje huhu :(

    ReplyDelete
  7. untungnya jadi baby aina wan dia nak jaga..hehe..memang mata dia cantik la..bila ko naik keje??nanti rajin2 update ye kalau tak busy..mesti rindu nak dgr cerita bakal menantu aku ni..huahuahua!!

    ReplyDelete
  8. su : aku naik keje mid bulan 2. waa tak bestnye (walaupon aku dah buhsan gile kat umah ni) sbb nanti jauh dgn bby aina :(

    kalau ade mase aku mesti update, tanak la terkubur je blog cam yg dulu tu.ehehehe. nanti ade mase kite jumpe k. kasi aina date ngn aqil hehhe.

    ReplyDelete
  9. huhuh.. pasti rindu oke.. aku yg dok jauh dr amir hr2 menggelisah nak balik... masa memula nak start keja mata bengkak macam bola golf dah... huhuhu..

    ReplyDelete
  10. syima : itulaaaaa. i can imagine. huhu. tapi nak buat camne. no choice.huhuh.

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...