passer by since 1st feb 2010

Tuesday, January 12, 2010

(emotional breakdown)

mase aku tulis ni, jam dah menunjukkan pukul 1 pagi. syg baru je keluar untuk menenangkan diri. yer, syg balik lagi after oncall sabtu hari tu. semua org lain kat rumah ni dah tido. termasuklah adik aku ; afiq yg kuat berjaga malam tu. dan mata aku mmg dah bengkak-bengkak and sedikit kabur sbb air mata still jatuh berjurai-jurai lagi. bila nak berhenti nangis ni?? bby aina dah selamat terlelap dah kat sebelah ni. elok pulak dia tido atas sofa ni. teman mama dia. sbenarnye tadi bby aina nangis-nangis nak nyusu, aku nyusu kan dia sambil aku pon menangis-nangis sama.
*sigh*
.
.
.
aku pon tak expect aku akan menangis malam ni. langsung tak terfikir pon. rasa macam dah lama tak menangis macam ni. nangis memalam sbb rindu kat syg tu belakang kira la eh. aku rasa the last time aku menangis macam ni ialah masa nak balik cuti awal muharram dulu. eh, tak lama jugak la tu kan, just a few days before i delivered bby aina. agak kronik jugak masa tu. tapi malas la nak ungkit pasal tu, cerita dah basi. tapi masa tu, mungkin emosi aku pon di-exaggerate-kan dgn hormon-hormon masa mengandung kot. tu yang jadik agak kronik tu.
.
.
.
but THIS time?
.
.
.
hormon apa pulak ni. hormon after mengandung la kot. or maybe im suffering from postpartum blues. maybe. who knows? cepat btul emosi ni terusik. lebih-lebih lagi dgn org yg tersayang. cepat betul diri ni melenting, lebih-lebih lagi dgn org yg tersayang. sampainya hati aku kan. GOSH, i wish i could stop crying now! macam mana nak type sambil menangis. ergh. i better stop writing then, before it's getting worst. crying and writing at the same time is just not my area of expertise.
*emo* *emo*
.
.
.
syg, im so sorry that i hurt you. im just not being myself lately. but i love u so so so much. im really really really sorry.
.
.
.
** husna, kalo ko bace ni, diam-diam je eh. aku tgh emosi ni.

4 comments:

  1. huu..mmg org lepas bersalin lagi sensitip hatinye..hasil bacaan dr buku rujukan aku aritu..sbb tu org lepas bersalin ni kena dijaga emosinye utk elak dr kena 'meroyan'..

    honestly aku dl pon pernah kena psaan tk stabil mcm ni..ade ke patut aku bersedih n menangis sbb jeleskan hubby aku layan Zara..boleh lak rase tersisih n terpinggir..mcm sume org just syg baby tu jek..hehehe..nasib baik tk berlarutan..lama2 ok la balik..=p

    ReplyDelete
  2. wehhhhhhhhhhhh ape ko rase sejibik cam aku rase aritu wehhh.siap gado tak hengat nagn papa Qies sehari tak bertego tuu..just becoz die terlalu care kan Qies,bebel2 aku kenapa tak bf segala..
    tula gaknye dlm pantang ni emosi tah hape2 kan..

    Doc,nak tye ko ckit la..kinapa ahh sakit2 pinggang pas beranak? cause of epidural kee? tapi my gynae kata nothing to do with epi..cube ko bg opinion ko as doc..

    ReplyDelete
  3. lily : tula, gila tak terkawal emosi aku. takde quality control langsung. dahla hubby susah nak balik, dia balik aku wat hal pulak. huhu. tobat, tobat.

    yatt : takde la bukan sbb epidural. ko sakit mase period je ke camne? byk sbb sakit pinggang ni. sakit sampai kena amik pain killer ke? kalo teruk sgt, better ko jumpe doctor. biar dia buat full assessment k

    ReplyDelete
  4. normal tuh.. bukan wat2 or nak ngade2.. mase tgh pantang dolu aku penah nangis xtau sbb ape.. tibe2 rase nak nangis.. mmg xbersebab.. pengalaman masing2 faryn..

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...