passer by since 1st feb 2010

Friday, January 8, 2010

Grannnnnndddd (sila sebut dgn style mat saleh ok)

bby aina tgh syiok tido. ni la masa nak update blog :)
*wink*wink*

sebelum


dan selepas :)

there's nothing much to write actually. yelah, nama pon duduk rumah. ber-pantang lagi tu. eh, pantang ke aku? pantang jumpa ada lah. hehehe. aku jaga la jugak ok. modern-style punye. aku tak amik ais, aku makan sikit-sikit. aku pakai bengkung. aku jalan pelan-pelan. aku makan hematinics ( ubat tambah darah ) aku pakai selipar dlm rumah (ma kate tak payah la pakai stokin, sbb buat kaki aku bengkak) tapi memalam aku pakai stokin la nak tido sbb sejuk, oh suprisingly, sejak pantang ni, aku begitu comfortable skali tidur tanpa air-con. kipas pon nombor 2 je. maybe sbb dah ada bby aina kot. bby mana lah tahan sejuk sgt kan. so aku pon macam ter-adapt gak kot, tak tahan sejuk gak. huh, bleh ke camtu? entah. hehe. itu teori aku semata-mata :)

tapi bukan nak cerita pasal pantang. sbenarnye kitorg ( kitorg tu ialah aku dan adik-adik perempuan aku yer ) ada satu masalah. masalah kecik je. masalahnya ialah; kitorg still tak dapat nak decide nanti bby aina nak panggil my mum apa. mengada kan masalah ni. haha. tapi mmg masalah, sbb kitorg tak nak bby aina panggil my mum nenek. sbb nya? sbb tak glemer. hahahahha *gelak mengada*


takdelah, bukan sbb ape. aku rasa my mum tu macam still nampak muda lah, seriously, she looks younger that her actual age :) macam tak sesuai je nak dipanggil nenek. ehehhe. reasonable kan? so memacam la kitorg suggest kat my mum. siap surf dalam internet lagi. and i just found out that the word "siti" means nenek in arabic language, loghat syria. so sape-sape nama ada siti tu, nenek la ek? :Pp

em, aku macam suka kalo bby aina panggil my mum ninda (nenek dlm bahasa istana). kan macam comel je kan. tapi kalau pada org lain, tak ke macam meluat dgr kan. hahah. tapi aku mmg suka lah. and kira macam suka hati aku la kan, anak aku. eheheh :Pp but my mum tak setuju pulak. sbb dia kata macam susah dia nak apply term tu kat diri dia bila nak bermanja dgn bby aina. just imagine this;


" alalalalalallalalla syg aina, cucu ninda, syg ninda ehhhh.. nanti ninda bawak jalan-jalan ehhh.. alalalalla syg cucu ninda "
(tgk tu, bby aina pon macam meluat je eh. haha)

my mum ckp, susah. aku dgr macam comel je. kan suku kata nin-da dgn ne-nek sama je. haha. makcik aku lawak-lawak suruh bby aina panggil my mum grand, mat saleh style. hahahhaha. tu lagi la meluat kan. ade pulak, yang termuntah-muntah plak nanti. :Pp


so finally, lepas dah ber-diskusi, kitorg semua sepakat utk bby aina panggil my mum; wan. alah, macam style org perak tu. sweet and simple. i like :) lgpon nanti bleh bezakan nenek kepong dgn nenek kluang kan. eh tapi kang nanti org igt my mum org perak plak ek. takpe la, tak kesah la tu. tak penting. ehehhe. yang penting, bukan panggil nenek. HAHA *gelak mengada lagi*

bby aina dgn (tapak tangan) wan dia :)

ok lah, time to sleep. bby sleeps. mama sleeps.

**cik husna kata aku dah addicted dgn blog, addicted kah aku? hahah.

7 comments:

  1. hahhaha lawakla ko farynnn..yela mak ko kan dokter..skali aina terpanggil "doc" pulak..wakakkakaka.napa tak tok mama? cam beshh jugakkk tuuu...

    whoaaaaaaaa semakin pandai "menembak"..
    syantek gegambo aina..ini mcmla beb baru betul.haha habesla ko dah jangkit kegilaan aku suke memblog,tak lama lagi jadi blogger tegar la tuuu..hihi.weh mana dah follower ko? aku nak jadik no 1 ni!

    ReplyDelete
  2. alamak yatt, blog aku lum setanding blog ko la.kang aku letak follower tak-ter-follow lak kang.hahaha

    **anyway,yg dok 'menembak' bukan aku. adik-adik aku ni ha. ehehhe (semua gila kuasa guna DSLR)

    ReplyDelete
  3. hek ele takpela ckit2 lama lama jadi bukit ma,aku pon tak expect ramai amat follow aku,jadik silent reader aku bertawon tawon since lom kawen till dah ade Qies..siap kena kutuk ngan mak enon.hahaha,tapi ade mak kesah? blog kite,suka atila nak cite ape pun :)

    letak je follower tu,then kalo ko nak tau blog jugak bole buat duhet oke,ko letakla iklan nuffnang.visitor yg dtg generate income,mana tau rezeki baby aina..tapi tula tujuan au blog bkn buat duet tapi utk momen mase depan :)

    ohh bkn ko ke yg "tembak"?
    takpa takpa nanti ko pandaila tu..mule2 guna auto jee..lama2 ko pandai la guna manual mode nanti.aku pon blaja dslr mase dlm pantang..dok tye geng2 yg terror,siap wedding photog aku visit Qies,diela yg ajor camana nak guna.haha.

    ReplyDelete
  4. aku ade gak la meng'shoot' yatt, tapi takde la beriya sgt. hehehe. nanti la kena blaja kan, baru best nak pakai. skang mmg kitorg pakai auto je. :)

    yang pasal blog ni, aku takut nanti kang mase aku dah naik keje aku dah takde asa nak updet. huhu. ni tgh berpantang, bleh la habis-habisan :) ok, nanti aku letak follower tu kay, tapi nanti-nanti la :D

    ReplyDelete
  5. faryn!!!!congrates on d newborn..welcome to d world baby aina..jadi anak yg baik tau:) faryn, happy parenting, slamat ber confinement.jage diri baik2. slamat mendiet.hehehehe...

    ReplyDelete
  6. ala hapdet la gakkk bile bile ko pree nanti.kalo takde sape beranak kat LR ko update la =P
    negh ngehh..

    aku nak baca milestone aina.
    since dah jadik mama ni,aku suke sgt baca blog baby & mama..cam impress gile kan tgk anak membesar dpn mata ni kan..i liokeee!

    kite kan kalo buat gath mommy skkm besh kan?
    aku slalu je g umah akak ipar aku kat paya rumput melaka,kot trn sana bole nanti jupekan aina & Qiestina.

    ReplyDelete
  7. zura : thanx dear :) slamat utk ko jugak.hehehe. oh bab diet jgn sebut, sensitif! HAHA!

    yatt : ko tau yatt aku slalu ketawa sorg-sorg bila tgk aina senyum mase tido.cam org gila je aku.ehehehhe.aina maybe tinggal dulu kat kluang kot. dah besar sket baru aku bwk gi melaka. sbb cam susah hati,takut bila dua-dua oncall takde sape nak manjakan dia :(

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...