passer by since 1st feb 2010

Friday, January 29, 2010

hey you know what, i wouldn't trade YOU for the world.

NOTE : tajuk entri ditujukan khas buat syg dan bby aina :)



EWAHH, skrg aku dah macam burung hantu pulak. asyik berjaga lewat malam. agaknya sbb biological clock aku dah nak kembali kepada zaman-zaman sebelum ber-baby kot. *wink*wink*
aku dgn syg mmg most of the time akan tidur lewat sebelum ni. kdg-kdg dinner pun lambat. dinner come supper terus. tu yg aku jadik montel ni. silap sendiri rupenye. hahah. itu tak kira kalau time oncall lagi. makan dinner dah macam makan untuk bersahur je sbb lewat sgt. there goes another reason why i hate doing calls. huhu.



sejak ada bby aina, kebarangkalian untuk aku tidur as soon as bby aina tidur tu mmglah tinggi (pada awalnye la kan). kan dulu aku berpegang kepada pepatah aku sendiri ; baby sleeps, mama sleeps. HAHAHA. tapi nampaknye after 1mth++ ni, pepatah tu sudah tidak diaplikasikan lagi buat masa ni. aku tidak lagi tidur bila bby aina tidur. aku sudah jadi SUPERmom! okey, aku sekadar berlawak saje di situ. :P
*kidding*kidding*

ehehehhe :Pp




okey, okey, cerita lain. hem, hari ni kan aku ter-sgt-SGT lah happy :))


ada DUA reasons kenapa aku happy.


first; sebab syg beritahu aku berita gumbira yang cuti for one week tu dah di-approvekan. whoa! SERIOUS tak sabar sgt-sgt nak spend masa dgn syg together-gether with bby aina for the whole freaking week!!



and the second reason why i am THIS happy is because,



yes, yes, YES, we're going to Avillion Port Dickson!!

(igt lagi tak cita-cita aku dlm entri yg dulu tu. hehe)


tak sabar dah rasanya. kan dah mmg agak lama mengidam kan :) aik, masa pregnant elok je takde mengidam. lepas mengandung lak lebih-lebih. ahahahha. okey la tu, once in a while memanjakan diri. nanti dah naik kerja, takde masa pulak :)


so next week is going to be a busy week. schedule aku penuh tu for the whole week. the plan is, Monday to Wednesday (whick is 3days & 2nights kat PD), then Thurs to Friday off to KL, then Saturday balik ke Kluang balik. em, or maybe we're going to stay in KL a bit longer; until the end of the week. actually we're still havent decided on that yet. saye ikut arahan big-boss merangkap encik driver saje. heheh. tapi apa-apa pun, i bet it's going to be a really great week for me after a long, long, LONG time. hehehhe. and i just cant wait to see baby qaireen!!






ini lah dia, Nur Zara Qaireen bt Nur Zamakhshary a.k.a cousin bby aina yang tua 2minggu. comel sgt kan. geramnye pipi dia *meh nak gigit sikit* hehhe




bby qaireen dgn bby aina tak pernah jumpa lagi tau. tapi macam tau-tau je pulak,





jeng, jeng, JENG!




bby aina pun ada baju SEBIJIK macam bby qaireen. hehehhe. tak sangka sungguh! :) aku perasan pun masa jenguk-jenguk kat fb kak iza (bby qaireen's mommy @ biras aku) and i was like, whoa! hahah. and i really REALLY just cant wait to snap a picture of both of them in that same outfit. :)) tunggu!!




and take a look at this peeps,



what do you think? bby qaireen VS bby aina. HEHE.

(sorilah yer, gambar bby aina malap sikit. malas nak alter. :P)

but seriously, do you see the resemblance?? :)

emmmmm, tak sabarnye nak tgk reaksi dua-dua bby ni nanti. wah, byk betul perkataan tak sabar aku dlm entri kali ni. time-time macam ni lah yg aku berharap sgt masa akan cepat berlalu. hehehheheh.

dan mungkin kalau aku tidur skrg masa akan terasa lebih cepat berlalu.

okey lah. tata ek!

p/s : bby aina muka sedikit masam di atas sbb mama dia kacau dia tidur lagi. HEHE ;P

9 comments:

  1. mmg ade irasla 2 cousins ni..dhla outfit pon sebijik sama..bby aina sungguh comel dgn hairband itu..=D

    ReplyDelete
  2. haah la sama:-) aku pun ada belikan present utk kawan aku, sebijik baju dia..haha!! selamat bercuti sakan!! doc kalau time cuti ada on-call ke??

    ReplyDelete
  3. lily : bby aina dah tak sabar nak melaram nak pergi jalan-jalan ni.hehehhe

    sue : baju pooh ni mmg glemer lah aku rasa.hot stuff kot.hahaha.time cuti takde oncall sue.kira mmg off la.tapi kena apply n request awal-awal.kalau tak,tak dpt ler jawabnye.heheh

    ReplyDelete
  4. kalau kau tak cakap itu baby yang berlainan mesti aku ingat itu baby yang sama. serupa siutt..

    ReplyDelete
  5. achik : hahaha.itu la.padahal snap gambar pun different time, and at two differemt places.cuma slack bby aina masam je muke.kalau senyum sikit lg sama kot :)

    ReplyDelete
  6. jadik gakkkkkk ko p PD kan?

    yea selamat bergumbira sementara cuti ni,kang dah keja mmg beezee sokmo.

    beb,betul ko cakap bile dah ade baby ni..nak makan pon tggu die titon dulu,kalo tak mmg tak kusyuk makan die dah ek ekkkkkkkkk..

    baju aina tu tantekkkkkkla.headband pon tantekk!

    ReplyDelete
  7. yatt : hopefully takde aral melintang la. tak sabarnye. taksabarnye. hehehhe

    ReplyDelete
  8. sebiji muka la..kalau aku pandang sepintas lalu je mesti aku ingat babay aina jugak...
    da kata sepupu, mesti ada iras2..heheh

    ReplyDelete
  9. hawa : itulah. tapi muke hubby aku dgn abg dia (bby qaireen's daddy) mmg lebih kurang gak. hehehe :))

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...