passer by since 1st feb 2010

Friday, January 22, 2010

kesayangan aku :)


aku tgh sangap gila ni. baru je lepas tidurkan bby aina. dari tadi dah meng-ek,ek,ek minta mama dia dodoi-kan. skang ni siape pulak nak tolong dodoikan mama dia. huhu. okay, nampak sgt aku tgh takda apa nak tulis. hee :)

*sipu*sipu*


aku baru balik drpd hantar cik husna pergi english tuition tadi. alah, dia tuition yang dekat Erican Language Centre (yg dekat atas McD tu). if Eric can, u can! camtu lah kan slogan dia, btul tak husna?. oh okay, okay, now i get it. nama Erican tu di-ilham-kan daripada Eric-can lah kan. bijak btul En Eric Chong (kot?eh ye ke?), founder utk Erican Language Centre tu. hehehhe.


sejak cik husna start english class tu, aku pun secara tidak langsung telah dilantik oleh my mum menjadi driver yang tidak bergaji. yer, si ibu pantang come driver. cool huh? HEH :D so everyday (except for hari apa ntah, aku lupa), aku kena drive cik husna ke english class. kdg-kdg pukul 9.30am, kdg-kdg kul 10am kelas dia start. lepas tu dlm pukul 12.30-1pm camtu aku kena ambik dia bawak balik pulak. dan aku tgk, cik husna pon dah semakin ceria sbb tak perlu terpenguk duduk kat rumah lagi mcm aku si ibu pantang ni.
*jeles*jeles*


okay, motif kenapa aku cerita semua tu?


SBB aku nak tulis, tapi takde idea. (tapi mood tgh best gila nak menulis ni) HAHA.
emm...,


oh, oh,ohh baru aku teringat. dari dulu aku nak update pasal masa alia dan hassan dtg rumah visit aku and bby aina tapi tak ter-update lagi.


YEY! at least i've got something to write on :)
*suke*suke*


before that, aku nak cerita siapa alia dan hassan ni. okay, ALIA aku first jumpa dia masa study kat matrix londang dulu. kitorg ditakdirkan dalam satu practical group (hayat 14 tak silap), and we clicked immediately after we first met. in other words, kitorg memang se-kepala habis la except for the fact that she's very pretty while i'm not (at least, during those days la :p) alia mmg macam perempuan melayu terakhir la. lawa, pandai, terer masak cuma dia ni boleh tahan lasak yer. and she's petite. cuba korg bygkan aku yg tinggi gemuk dan gagah perkasa ni berjalan dgn cik alia yg comel lote. okay, STOP jgn imagine lagi. tekanan aku. hehehhe. and then ditakdirkan kitorg join the same med school. sometimes, i think some friends are just meant to be together :)


HASSAN pulak aku kenal masa dekat med school. satu batch. hassan ni kira macam ladies man la. hehehe. very charming and lovable. dan sgt-sgt-sgt peramah jugak. mmg senang nak masuk dgn mamat ni :) dan disebabkan kualiti-kualiti yang disebutkan itu lah alia sangkut kat dia. dan dipendekkan cerita, mereka ni ber-kapel lah (atas, daya usaha aku jugak yer. hehe) aku jadik lebih close dgn hassan sbb dia bf kawan baik aku.


kitorg berkawan rapat sampai lah bila dah balik m'sia (med school kitorg kan twinning prog) . kalau nak ke mana-mana mmg bertiga la. okay, that was WEIRD huh, i know, i know. but i dont care. haha tapi tak lama la sesi ber-tiga-tiga-an tu. sbb syg muncul lepas tu memeriahkan suasana.

*blush*blush* angau. angau. okay, jangan lari, teruskan membaca. HAHA.


syg mmg rapat dgn hassan (kaki main bola sama-sama), dan rupa-rupa nya mmg plan si hassan dan alia nak matchmake kan kitorg. dan men-jadi pulak tu. heehehhe. so lepas-lepas tu mmg kitorg ber-empat jadi lg rapat lah. dan selalu la ber-double date :)


kitorg kahwin pon dekat-dekat je tarikh tau. macam plan-plan je. alia-hassan kahwin 2 weeks after us. sampai skang hassan suka kacau kitorg, tak puas hati sbb kitorg kawen lg awal dari dia and alia.hehe. dah siap warning, jgn langkah bendul dpt baby lagi awal daripada dorg. alamak hassan, sori lah kitorg dah langkah bendul lagi la nampak-nye. :) yes, they are still waiting for the arrival of their junior. insya ALLAH tahun ni lekat ek korg. kami doakan selalu. aminn!

so, hari tu (dah gak lama yer, aku dah lupa date), alia-hassan dtg visit aku, syg and bby aina kat kluang ni. gembira sgt-sgt dpt jumpa dorg. last sekali jumpa masa raya kot. and alia tak lepas-lepas dukung bby aina. harap-harap dpt lah berkat bby kay :).


**NOTE : aku nak letak gambar kami mase tu, tapi tak jumpa pulak connector camera tu. later-later aku upload eh**


yg kat bawah ni gambar kitorg setahun yang lepas yer. sbb nak tunjuk jugak gambar alia-hassan punya pasal, layan-kan jelah :)
this picture was taken about a year ago just before alia's nikah ceremony. isnt she beautiful? i told ya! dan lihat diriku yang masih terpancar seri pengantin baru tu. haha. PERASAN :P

ni pulak, masa reception kat Dewan Perdana Felda. syg, hassan, alia and of course ME yang super-kurus time tu. biasalah kan nak kawen kena lah kurus. but look at me now. huhu :)

so that day, alia-hassan spent the whole evening at my house in kluang. sempat jugak lah si hassan ber-pingpong dgn syg (rumah saya ade pingpong table.hehe) and yg lagi bertambah best, bby aina dpt pressie lagi masa alia-hassan jenguk kitorg hari tu. YEY!
*seperti biasa, mama nye yg selalu over. HAHA**

the BOX, cantik kan :)

"for your baby" , kat dlm tulis : dearest Nur 'Aina Hana a.k.a bby faryn & apize, luvs auntie alia & uncle hassan. so SWEET :)


nak tau apa kat dalam?





a dress with a matched cardigan, socks and a pair of shoes from Lovely Lace. cantikk sgtt!


*suke*suke*


and look at that, the shoes are so adorable!
*suke giler*







thanks to auntie alia & uncle hassan!
*muahs*muahs*




bby aina dan mama-nya suka sgt-sgt hadiah tu. hehehhe.



thanks a lot!



thanks for coming,






..and thanks for EVERYTHING!





**tak sabarnye nak tunggu bby aina dah besar sket, bleh pakai baju tu and bleh jalan dgn kasut yg super-comels tu.hehhe**

5 comments:

  1. adui..mmg super cutela set dress, cardigan n kasut tuh..klu aku pon tk sabar2 nak bagi aina try test..hehehe

    p/s: jgn lupe komen kat akunye newest entry..nk dgr jawapan ko sgt2..=D

    ReplyDelete
  2. weeeeeeeeeeee sangat tantek itu baju!

    lovely lace baby punye collection ko bole jadik gilessssssss oke.aku beli headband Qies jek dah 3 kat situ,stokin lagi..gaun plower gal lagi..hahaha selamat dtgla ke kelab memekapkan anak.baby gal mmg menggilakan mamanye.hihi.

    ReplyDelete
  3. ayo.. sgt comel hadiah tuh........ *nak beli utk Qisya la, sbb xde kot org nak bagi hadiah dah.. hukhukk

    ReplyDelete
  4. aku nak gak beli lovely lace..tapi, bolehkah aqil memakainya??hehe..

    ReplyDelete
  5. lily : sgt comel kan, aku dah try acu-acu kat bby aina. tapi besarrrr sgt. dorg mmg kasi utk bila aina dah besar sket. ehehhe

    yatt : aku belum pape dah menggila ni. tak sabarnye nak mekap-mekap kan bby aina. hahaha

    nini : ko kenen-kenen la kat hubby. mmg super cute okay :)

    sue : ko beli je utk aqil, pastu suh aqil hadiahkan utk bby aina @ bakal menantu ko ni. hahahha :Pp

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...