passer by since 1st feb 2010

Wednesday, January 27, 2010

life is good.

BELOW : bby aina; check out the earring! :Pp



Pagi-pagi dlm 630am aku dah jaga. thanks to bby aina yg kejutkan mama dgn ek,ek,ek dia tu :) bby aina tidur nyenyak malam tadi. terjaga pon sebab nak menyusu je. nangis pon ala-ala bersopan santun je. sayu-sayu je bunyi dia. baik anak mama ni. hehehe. lepas dapat nyusu cepat je bby aina lelap balik. so aku pun memang dpt tidur dgn agak aman bahagia lah malam tadi.



Syg pon awal-awal pagi tu dah sms kejut aku utk bangun solat subuh. syg bgtau dia dpt tidur nyenyak semalam. on-call tak berapa busy sgt. tenang je on-call semalam tu. alhamdulillah. aku dgr pun tenang. syg pun mood ceria je bunyi :) kalau tak mesti tension sbb nak kena continue jaga clinic pulak pagi tu. sempat lah syg nak breakfast pagi tadi. mood tgh baik, selera makan pon ada :)


*syg hepi, aku pun tumpang hepi*


So, lepas dodoikan bby aina untuk tidur balik, aku solat subuh. lepas tu, aku ingat aku pon nak membungkus-kan diri aku balik. ish, ish, ish. haha. tetiba terdengar plak my mum and my dad punya suara kat luar tgh panggil-panggil cik husna suruh bangun. nak ajak pergi jogging rupa-nya. aku pun apa lagi. 'pantang' dgr bunyi jogging-jogging ni. aku pun menyibukkan diri keluar and tunggu di-offer. HAHAH.


mum : "along, nak ikut kitorg (ma & ayah) pergi jogging? bukan jogging la. tapi walking. jalan-jalan laju ikut jalan kampung kat belakang ni"


aku : nak! jom.


mum : haa, cepat lah siap.



Bila my mum tgk aku ke hulu ke hilir tgh tunggu bibik gosokkan baju (yg merupakan satu-satunye t-shirt kat rumah ni yg aku muat okey) , dia bising suruh aku cepat siap. bila aku dah 'cepat-cepat' siap, tgk-tgk my mum tgh pakai tudung lagi. haih, aku dah agak dah. mesti aku yg siap dulu. hehehe.


Kitorg buat aktiviti walking kat jalan-jalan kampung aku ni je. best sbb cuaca sgt best. tapi aku macam agak termengah-mengah towards the end tu. maklom lah badan dah berat kan. huhu. lagipun dah lama tak buat aktiviti macam ni. so, dimaafkan la kan. lepas stamina dah built up balik nanti, boleh lah nak berjogging siang malam. wah! yer yer je aku. HAHAH.


Sebelum balik, ayah singgah kedai Pak Abu beli breakfast. sempat lah pekena teh o suam kat situ dan menyebat soto ayam. heheheh. tapi aku makan tak habis, maybe sbb letih plus rasanya sedikit kureng. sori yer pak abu, tapi mmg kurang rasa lah.


*ampun*ampun*


Sampai rumah, aku disambut oleh bby aina (yg didukung oleh cik husna). dah masa feeding time rupanya. tu yang bukan main buntang lagi mata dia. hehhe. lepas nyusu, aku mandikan bby aina. lepas tu dodoikan tidur. skrg ni bby aina tgh aman tidur. mama nye je ni yg lum mandi lagi. :))



bestnya perasaan ni, rasa fresh and healthy. ewah. hahaha.



and what can i say?

it's REALLY a nice way to start your day :)






2 comments:

  1. bagusnye ko gi jogging..aku dah lama tak jogging lepas kawin..hehe..nnti nak mula balik..(tapi kena beli kasut jogging, track suit bla bla bla..)alasan aje tu..hehe..

    ReplyDelete
  2. sue : bkn jogging, walking je.hehehhe.

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...