passer by since 1st feb 2010

Saturday, January 16, 2010

the only place that i REALLY want to go right now.

aku mmg tgh sgt messy skrg ni. SGT-SGT messy okay, if you get what i mean. serabut serabai gila. sbb aku rasa duduk memerap je kat rumah ni membuatkan diri aku jadi tak terurus. eh, tapi kata tgh pantang kan, mmg la kena duduk kat rumah je kan. tapi okay lagi lah, sbb belum jatuh sampai ke level pontianak lagi. huhu.


what i meant to say is,


aku tgh montel gila walopon dah turun 10kg. yelah, what did you expect? i gained 20kgs++ during my pregnancy. so SGT sikit ok kalo takat turun 10kgs tu. i have got another 10kgs to get rid of. itu pon dah kire okay, target nak turun lebih byk lagi utk kembali kepada ideal weight. huhu.
*tension*tension*


another thing is, muka aku sungguh nampak tidak bermaya. lesu, kulit sungguh tidak sihat. dan tak berseri yer. montel tu dah satu hal la kan. macam org dah beranak lima je pulak. eh, my mum yang dah beranak lima tu pon nampak lagi bercahaya.


okay, NOW i'm really depressed!


itu yang membuatkan aku dah tak sabar-sabar nak habis pantang dan memulakan aktiviti bersukan aku. aku mmg sgt suka jogging. masa dekat medical college dulu, mmg aku dgn alia (now known as Dr Alia) mmg gila berjogging. sampai bulan Ramadhan pon tak miss jogging okay. kalau ade kelab jogging, mesti aku dah jadik presiden. *alia, ko jadi naib presiden yer, sbb aku gila kuasa* HAHA.


tapi after dah start keje, disebabkan dgn working life yg sgt hectic, aku dah takde peluang nak pergi ber-riadah lagi. aku suka jogging ni bukan apa, sbb aku mmg suka perasaan after jogging tu. rasa macam fresh. dan rasa sihat dan mata jadi lebih bersinar gitu. wah, yeke? ye kot, tu yg syg sangkut kat aku tu, hahaha.

*blush*blush*


dulu kitorg jogging dkt Hutan Rekreasi, Ayer Keroh tu. aku rasa skrg dah dikenali dgn nama Taman Botanikal kot. tapi aku pun tak berapa pasti. punya-lah dah lama tak jogging kat sana dah kan. huhu.


TAPI, TAPI, TAPI, niat aku after pantang actually nak pergi spa dulu. aku mmg sgt suka gak dgn aktiviti-aktiviti memanjakan diri ni di samping memulihkan 'aura' aku. SGT best okay. heheh. kalau dulu-dulu pergi dgn my mum, skrg ni syg la yg jadik peneman aku bila nak pergi spa or massage ke. sampai syg pon dah terjebak sama. sampai dia pon syiok layan full body massage etc,etc. kdg-kdg aku ajak syg pergi hair saloon saje-saje utk cuci rambut. hahah. ada la dalam 2-3 kali dlm sebulan kitorg menghabiskan fulus pergi memanjakan diri. tapi mmg berbaloi, lagi-lagi lepas letih lesu oncall kan :)


oleh yg sedemikian (wah indahnya bahasa aku), sepanjang aku memerap kat rumah ni, aku dok survey-survey kat internet spa mana yang best nak pergi. syg pulak dah bagi green light kan, so lagi laju je la aku dok mencari. ehehhehe.


*gelak sipu-sipu*


and this is what i found.


aku nak pegi sini. AVI SPA at Avillion Resort, Port Dickson. bukan setakat resort tu ada spa yang sgt-sgt best, one of the best aku rasa kat malaysia ni, err, yeke?, okay lah, one of the best in PD la at least. ehehhe. tapi kat situ ada gak swimming pool, gym & fitness centre (yg ni, bila syg dgr je ade, straight je dia setuju) beach, dan water village/premium water chalets dia SGT-SGT lah tempting okay. tak percaya? cube click kat sini. dan sini utk lebih byk gambar-gambar. tak click rugi. :Pp

dah click? SGT romantik kan?




and check out the AVI SPA (Avi Spa is a 6,250 square feet standalone double storey spa pavilion built above water and located at the very tip furthest out from Avillion Port Dickson)

wah heaven nya!

*suka*suka*


syg mmg dah bagi green light. YEY! aku plan nak pergi in early February kot. masa still dlm cuti ni. aku igt nak buat online booking dulu tapi, taktau lagi syg bleh dapat cuti tak. sbb time tu nak dekat chinese new year kan. takut kena oncall plak back-to-back. harap-harap syg dapat lah cuti so bleh memanjakan diri dan bermanja dgn syg. hehehe.


waaa, syg i really REALLY want to go there!



**kalo korang ada suggestion & recommendation utk mana-mana Spa yg lain, sila share ek :)**





8 comments:

  1. waaa..best tu kalau dpt pergi..the water chalet itself dh cukup romantik dh aku rase..okla pergi lps pantang kan..release tension sblum mula kerja balik..hehe

    p/s: teringin sgt nak tgk gmbar si mama aina nih..asyik2 gmbar baby jek dlm blog, nk gak tgk mama yg 'montel' tuh..ekekekke..

    ReplyDelete
  2. avilion PD kee?

    seb baekkk PD tu tmpt main aku[umah MIL] kalo tak harus aku ajak die cuti2 situ.haha.tapis yok gak skali skala alik pD tido hotel kan :)
    bagus gak idea ni..

    tula farynn aku yg cume baik 10kg ponnn dalam pantang je kuwus kering now dah berspare perott haa.dahla tak pakai bengkung sbb cser kan..hazab jekk.tula kena diet + bersenam ni.
    ko makan set bersalin ape? berurut tungku bagai seme ke?

    ReplyDelete
  3. lily : best kan, best kan. aku dah jatuh cinte gile dgn water chalet tu. nak sgt pergi! and Avi Spa tu.. waaaa! tapi aku taktau la dpt ke pergi masa cuti bersalin ni, sbb hubby cam agak payah je nak cuti. aku ckp kat hubby, kalo die tak dpt cuti aku nak pegi dgn mak aku, die majuk plak. HAHA.

    nak tgk pic aku ke? alamak, diri ini dah lah tgh sungguh tidak semenggah. hehehhe. malu la huhu.

    yatt : haaaa, ko nye MIL kat sane ek. ape lagi, mari lah kite berkonvoi ke sana. ehehhe.

    aku so far takde makan pape jamu dan sebagainye tu. just berbengkung and makan supplement. ko tau lah, parents aku melenting kalo tau aku ber'jamu' sume tu. eehehhe. maybe lepas aku dah naik keje nanti kot :)

    ReplyDelete
  4. wah best nye tempat..kalau ada flus, mana2 tempat pun best..hihi..haahla. letak la gmbor ko sekeping dua..nnti ada gak kengan gmbr ko dlm pantang..hihi

    ReplyDelete
  5. su : ish,nape sume nak tgk aku dlm pantang ni (dahla tak macam ber-pantang pon).ehehehe. :Pp

    ReplyDelete
  6. Hi thanks for your nice comments ;)
    I enjoyed reading and trying so very HARD to understand.. tapi okay saya nampak 9 out of 10 bintang hehe.. syok lah!

    Hope to see you here again!

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...