passer by since 1st feb 2010

Sunday, January 3, 2010

thanks sumin & maksu!

smalam sumin ( mum's youngest bro) and maksu dtg rumah nak visit bby aina. so smalam bby aina dapat present lagi. yey! :) mamanye plak yg over-over happy ek. tapi kali ni mmg YEY sgt sbb bby aina dpt hadiah stroller :D jadi tak payah la mama & ayah dia nak pergi shopping lagi beli stroller :D panjang cerita nye kalau nak cerita pasal baby stroller ni. ;)

mmg since masa tgh 3rd trimester lagi aku dah survey-survey pasal stroller ni. mmg bersungguh-sungguh punya survey tau. siap tanya-tanya org, google-ing, yahoo-ing, and youtube-ing pon. sbb nya, pada plan awal nya, tika yang nak belanja stroller utk bby aina. yelah, excited la kononnya kan first time dapat anak sedara :) so mmg aku survey habis-habisan la. walopon tika mmg belanja, she let me choose the stroller. die jadi tukang kluarkan duit saje. so i can choose whatever stroller i want, but with one condition ; stroller tu mesti drpd branded stuff; Quinny/ Peg Prego. tu syarat nya la. it's a well-known fact la yg baby stroller jenama Quinny ke, Peg Prego ke mmg obviously branded and kalau dah branded tu harga-nya pon mahal la kan. mmg la affordable, tapi worth it ke? tapi sbb dah org offer nak belanja kan, aku pon survey jela.hahaha. *mata duitan*

lepas aku dah meng-survey-survey tu, it turns out that Quinny and Peg Prego mmg top on the list la. aku jumpa jugak other brand macam Graco, Mc Laren. dah tika nak yg branded, aku mmg survey yg mahal-mahal jela.hehehe. Quinny is not really my stuff la. sbb stroller dia macam jenis yang funky macam tu. kalau utk ibu-ibu yg funky-munky tu sesuai sgt la :) mcm ayie (syg's bro) and wife; kak eza dorg pilih Quinny Buzz. sgt-sgt sesuai utk dorg :) Peg Prego plak ok-ok la, but i think it's too bulky la. plus kebanyakan review pasal Peg Prego (yg aku jumpa la) majoriti nya negative je. so, in the end, yang aku macam interested and berkenan nak beli is, Graco Quattro Tour Sport travel system. so, kira mmg dah ala-ala confirm la nak beli yang ni. kalau tika tak belanja pon, mmg aku plan nak beli yang ni :)

syg mmg tak kesah pape je. kira yang beriya-iya pasal stroller ni aku la. hehe. konon-kononnye lepas pantang nak gi jalan cari stroller ni. dah survey-survey, kat Baby Jaya ada.

TIBA-TIBA, tup-tup, bby aina dapat hadiah stroller! yey!! hehehhe. even bukan stroller idaman, tapi sbb hadiah kan, aku cam happy sgt-sgt. :) thanks to sumin and maksu. *muahs*muahs* maksu siap cakap, igtkan nak beli utk bakal baby dia, tapi lum ada rezeki. so dah gian nak beli stroller, dorg beli kan la utk bby aina :)) takpe, mana tau ek berkat bagi hadiah stroller kat bby aina, insya Allah dimurahkan rezeki dpt bby lagi. bleh la aku plak hadiahkan dorg stroller :D

ni lah stroller Anakku , present dari sumin & maksu :)

bby aina syiok duduk dlm stroller, sampai lalok-lalok :P

thanks again sumin & maksu, bby aina skang kalo siang lagi suka tido dlm stroller plak dah. huhu. bagus jugak dah ada stroller ni, nanti tika bleh belanja benda lain plak. kite tapau dia habis-habis eh aina sayang hehehe. syg pon happy bby aina dapat hadiah stroller :D siap suruh aku hanta mms sbb dia pun nak tgk :Pp

emm, bby aina dah pakai comel-comel ni, tika tak jadi balik hari ni plak. esok pagi baru sampai. tak sabar gak nak tgk camne gelagat si tika ni bila first time jumpe bby aina; merangkap first anak sedara dia ni. hehehe. nasib baik bby aina agak gebu, kalau tak mesti bolayan eh :Pp (tika ni obsess dgn bby & kanak-kanak yg montel, obese dan yg seangkatan dgn nya.haha)

ok lah, bby aina dah tido tu. baik mama nya pon masuk tido sebelum dia membuntangkan mata nya kejap-kejap lagi :)

6 comments:

  1. AINA MCM AYAH NYE..BETUL TAK??HIHI..COMEL..

    ReplyDelete
  2. hehehhe. a'ah (pada aku la) tapi ayahnya ckp tak mcm dia plak.haha.tunggu die besar sket kot baru obvious ikut sape :) tapi tang hidung "pesek" tu mmg ikut keturunan aku la.haha

    ReplyDelete
  3. ADOII ANAK PAPA LAGIKS.
    EH TERCAPLSOCK =p

    weh lawa ahh stroller aina..pinjam moley.
    adoiyai cam Qies jek suka tido dalam stroller even kat uma..anakku pon oke wehh..ko blei bosa2 nanti tak muat space bonet keta tuuu..aku beli yg syomel ringan COMBI pon dah makan space taw..

    ReplyDelete
  4. itulah psalnye yatt.hehe.tunggu beli keta besar la baru upgrade stroller besar.haha.

    ReplyDelete
  5. comelnye aina.. geram tengok.. :)

    ReplyDelete
  6. thanks dear. :)

    **bby aina kem salam kat amir ;)

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...