passer by since 1st feb 2010

Monday, January 25, 2010

SUMMARY of the last few days.

okey, semangat utk mem-blogging sedang membara ni. HAHA. aku baru je lepas drop kan cik husna kat Erican tu, then balik rumah susu-kan and dodoikan bby aina tidur. skrg ni dekat rumah tinggal aku dgn bibik je. buhsan kan? huhu. nasib baik bleh main-main dgn bby aina :)
.
.
*mengeliat jap*
.
.
hem, tadi baru lepas cakap on the phone dgn syg. syg call drpd klinik jasin nak consult pasal gynae case. ewah, macam gaya specialist je aku. belum lg okey. jgn tertipu. :Pp syg just tanya benda simple je, bleh la aku tolong jawab sikit-sikit :))
.
.
so, what i have been doing for the last few days?
.
.
mula-mula sekali, aku sebenarnye sgt-sgt excited nak war-war kan yang bby aina dah pandai senyummm. hehehhe. kalau sebelum ni kan bby aina senyum masa tidur je kan, tapi skang kan bila kite macam agah-agah dia, dia akan senyum gitu. lagi-lagi kalau mood dia tgh baik (read : cukup susu, tidur cukup and pampers dah tukar), aduh aduh, manis sungguh!
.
.
*suke*suke*
.
.
bleh ke nak angau tgk anak sendiri? HAHA.
.
.
ini adalah gambar yang menunjukkan betapa comel-nya tapak kaki bby aina dan betapa montelnye jari jemari-ku. :)


bby aina paling suka bila kita main-main dgn dagu dia. tgk tu, bukan main lebar lagi dia senyumm. whoa! rindulah nanti mama dekat anak mama yg sorang ni. huhu.
.
.
2nd thing is, dua hari lepas bby aina dapat bungkusan pos laju daripada uncle jeff and auntie ana (member syg n me back in med school) YEY! bby aina dpt pressie lagi, dah bertambah la koleksi peribadi wardrobe bby aina :)







gambar ni aku snap right after bby aina meng-ek,ek,ek. tu yang muka bby aina tensi semacam je. mama asyik kacau dia je ek. hehehhe.
.
.
*peluk-peluk cyg dia*

.
.
3rdly, jumaat malam sabtu, me & family gi visit atuk kat kg sri tambak, kluang. si ibu pantang ni biasalah kan, pantang je dpt keluar. HAHA.
.
.

berposing kat depan pintu sebelum bertolak. tgk bby aina, kena carry ke sana ke mari dlm basket pon boleh maintain tidur nyenyak lagi. boleh tahan semangat jugak bby aina ni, aku secara tak langsung rasa macam tgh buat senaman lengan je masa nak meng-carry basket tu. hehhe.


*kus semangat*


bby aina yang khusyuk tidur kat dlm keta masa otw gi rumah atuk. bestnya jadi bby kan. :)


bergambar dgn atuk dgn tok muda (bini baru atuk) bby aina tetap meneruskan perjuangan tidur-tiduran dia. hahahha. kalau tgh-tgh mlm tidur nyenyak camni kan bagus syg, dpt mama lena gak :Pp



aku kacau bby aina tidur. tensi je dia. hehe.
(sila abaikan muka ku yg lesu tidak bermaya itu yer)


sayang sikit kat dia :)
(sila abaikan rupa huduh ku masa di-close up itu kay)
.
.
tak lama sgt pon duduk kat rumah atuk tu. makan-makan, gosip-gosip sikit then dah nak balik. so takde lah, byk sgt benda yang nak diceritakan.
.
.
then, hari sabtu pagi syg balik. perasaan sungguh YEY. hehhe. tuh yang agak lama blog tergendala (padahal baru berapa hari je tak update kan) . sbb nak spend masa sungguh-sungguh dgn syg punya pasal kan :) tapi tak berapa nak kacau syg sgt masa hari sabtu tu, sbb dia still letih on-call semalam nya kan. lepas makan lunch, aku suruh syg rest je dulu. dia pon tak membantah, terus flat sampai nak dkt waktu solat asar camtu baru bgn. aku macam dah agak lama tak on-call so macam dah lama tak merasai perasaan post-call ni. but one thing i know, i hate the feeling. huhu.
.
.

petang, bila syg dah segar bugar, baru lah bleh bermanja-manjaan. okay bunyi macam sedikit pelik di situ. haha. takdelah, tgk tv sama-sama je and bergomol-gomol dgn bby aina together-gether :) lepas tu, malamnye main pingpong dgn syg. wah, ibu pantang bermain pingpong? apakah? HAHAH. yer, sila marah saye :Pp but seriously, i feel strong enough now. do not worry okey. i really need the exercise. lagipun, takde lah main bersungguh-sungguh macam dlm tournament ke, main ala-ala manja je. HEHEHE.

.

.

ahad berlalu macam biasa la. me and syg bangun lambat gila. sbb dodoikan bby aina yang payah sgt nak lelap the night before. bukan main buntang lagi mata dia sambil meng-ek,ek,ek. lepas tu bila dah dukung, dia senyum. hahaha. pandai eh. bby aina nak tgk ayah dia puas-puas agaknya. hehehhe. dalam nak dekat pukul 5am camtu baru bby aina nyenyak. itu pon, aku dah take over drpd syg. kalau pada ayah dia lagi, mmg terus membuntang la mata bby aina sampai ke pagi :Pp

.

.

malamnya, aku keluar berjalan lagi. hehhe. kali ni jalan berdua je dgn syg :) by right, lagi 10hari nak abis pantang. tapi aku dah meng-diskaun-kan kepada sebulan tujuh hari. serius, dah tak boleh tahan terpenguk kat rumah. hehhe. keluar tak sampai bape jam, tapi byk gak fulus melayang. HAHA. tapi aku tak shopping utk diri sendiri yer. belanja afiq 2helai baju, husna 3helai baju, and sehelai baju utk syg :) semua tu aku borong kat Brands Outlet. tgh ada sale pulak tu. amik kau, sakan ibu pantang ni shopping.

.

.

dan semestinya,

.

.

aku beli dress pink polkadot ni utk bby aina. mana boleh lupa kat anak mama yg sorg tu. cantik-cantik baju bby kat Brands Outlet tu. gatal sungguh tgn aku nak kaut byk-byk. nasib baik jiwa berjaya ditenangkan oleh syg. eehehhe.



tapi, aku beli lagi satu akhirnya. ni semua salah salesgirl tu. dia ckp kalo belanja lebih rm***, aku leh dpt free gift 'grocery bag'. pastu siap tayang-tayang beg tu. cis, lawa pulak grocery bag tu. so aku pon ape lagi, rembat la satu lg baju utk bby aina. syg dah geleng-geleng kepala. haih, si ibu pantang ni. HAHAH.

.


.



**sebenarnya tgh-tgh shopping, dpt pulak call yg hassan eksiden. kalau tak mau-nya bersambung shopping tu**
.
.
sebelum balik, kitorg beli pizza hut bawak balik rumah. so ber-supper kan pizza hut lah rumah Dr Ali semalam :)
.
.
hari ni, awal-awal pagi lagi, syg dah siap-siap nak balik ke Jasin. tak bestnye. kena tunggu seminggu lagi baru jumpa. huhu.
.
.





tgk bby aina yg bukan main buntang tgk ayah dia.



.


.




WHOA syg, tak bestnya. hopefully on-call u tenang esok. we miss you already.













10 comments:

  1. wehhhhhhhhhhhhh brand outlet ade kat kluang keeeeeeeeee?

    ini suda bagussssss nyah.
    kat kluang mall ke kluang parade?

    harussssssssss aku terjah bile lik kluang nanti.

    * ha baru ko tau gile kan choice baju gal,rase nak beli 1 kedai je kan..nanti aku nak jual baju baby thru blog ni..branded2 punye tapi tak mahal sgt.tgguuuuuu *

    ReplyDelete
  2. kemain lagiu ibu pantang nie ye..sakan bershopping..tgk baby ko faryn mcm kejap je dah membesar. haritu tgk (gambar la kan) mcm merah je lagik..:)

    ReplyDelete
  3. yatt : a'ah aku pon terkejut ada.besar lak tu. kat kluang mall weh :)

    mariin : bby aina dah montok dah skang. hehehhe :)

    ReplyDelete
  4. wahhh bestnye ada baby girl ni kan.tak sabar plak nak tgu si kecik dlm perut ni lahir bln 6 nanti...tak kisah la gegirl ke boboy ke..heheheh

    ReplyDelete
  5. elly : mmg BEST! tapi mmg kena byk bersabar bila masuk kedai baju la..sbb gatal tgn nak spend duit mekap-kan bby. hehehhe :Pp

    ReplyDelete
  6. memang heaven gile kalau dpt shoping time pantang ni..hehe..lebih2 lagi, duit gaji mcm tak gerak je dlm atm..hehe

    ReplyDelete
  7. faryn ....... sgt comel la ur doter...muuuaaahhhh *** kiss for her...****

    ReplyDelete
  8. sue : itulah! gaji dah masuk kan. whoa nak shopping lagi! hehehehhe *tenang*tenang*

    kak ann : kak ann!!! rindunyeeee. thnx!

    ReplyDelete
  9. balik MLK nnt bgtau yer...nak jumpa faryn n oso dat lil girl..uwaaa..bole buat jejak kaseh nie...hahahahha

    ReplyDelete
  10. kak ann : kalo kite balik melaka nanti, bby aina tinggal kluang la kak ann :(

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...