passer by since 1st feb 2010

Sunday, January 31, 2010

there's always a first time for everything.


skg dah pukul 11am. aku tgh mengdodoi bby aina dgn laptop di riba sambil aku menaip dgn menggunakan satu jari ketika menulis utk entri kali ni. wah, efficient lah tu konon. ptuihh! hahah. jenuh gak menaip sebijik-sebijik ni ek.

syg dah sampai dari jasin dalam pukul 9am tadi. so aku tgh mood berbunga-bunga lah ni. hehe. syg oncall semalam. tu nampak letih je. dahlah sampai-sampai tadi dia call aku nak mintak bukak kan gate (auto gate) aku tak perasan. sori yer syg, i tgh mandikan bby aina la tadi tu. last-last dia call encik afiq. boleh pulak encik afiq sound aku;

"haihh along ni, laki sendiri call pun tak angkat."

ewah-ewah! membebel mengalahkan mak nenek :Pp heheh.

*letak bby aina jap*

okey, sambung balik. ha, baru lega sikit. lenguh menaip sebijik-sebijik cam tadi tu. terasa macam OKU seketika. boleh terkehel jari telunjuk aku ni. huhu.

semalam, parents aku ajak pergi mersing. saje-saje je. tgk-tgk laut dgn ambik gambar. punye lah takde keje kan. hahah. memula aku macam sedikit malas nak ikut. tapi dah semua macam semangat je, plus dgn cik husna yg lagi lah extra semangat nak pergi tu, aku pun ikut lah sekali. lagipun boring lah kan duk rumah je. so semalam bby aina pun ber'jalan' gak lah. hehehe.

sampai kat mersing, mmg takde aktiviti lain lah selain daripada bergambar sakan. dah kata mmg itu memang motif nye pergi situ kan. haha. kat sana angin laut dia kuat gila. mmg BEST walaupun kena bertabah hati dgn matahari yg dah makin terik. bby aina pun terkebil-kebil kena tiup angin laut. first time experience ni. hehehhe :)





bergambar kat depan umh sebelum bergerak ke mersing. bby aina seperti biasa syiok tidur. hehehe. kat dlm estima pun bukan main nyenyak lagi dia tidur. bby aina igt dia kat dlm buai kot, sbb asyik goyang-goyang. cuma sesekali je terjaga bila topi dia tertutup mata dia. kelakar betul anak mama ni lah. hahaha.
.
.
kami sampai ke mersing dalam nak dekat pukul 1pm macam tu. so matahari mmg tgh tinggi kat atas kepala. tapi tak terasa bahang sgt sbb angin laut kuat. kitorg pun takde la nak berjemur sakan pun, so takde lah risau sgt jadi gelap walaupun cik husna kejap-kejap tanye dah hitam ke.haha. yelah, takde bawak sun block semua tu kan.






air laut tgh surut membuatkan pantai dia jadi luas sgt. saujana mata memandang. ewah. so memang kalau nak buat padang nak main volleyball ke futsal ke mesti best ni. tapi kitorg bergambar je lah. hehehhe.



bby aina dah keletihan dah berjalan. ni baru lepas menyusu ni. tu yang muka macam tgh 'high' semacam je. hehehe :Pp kitorg pergi mersing ni sehelai sepinggang je, so takde lah gambar berpiknik ke makan-makan ke eh. rugi lak rasa sbb suasana pantai tu best gile.



ni lah dua org 'budak dan mak budak' yang kuat berjalan. tgk tu, bukan main gembira lagi. hahahha.



sebelum balik, mesti lah kena tinggalkan 'tanda' kan. aku igt nak baringkan bby aina kat sebelah tu. tapi kang ada pulak yang kena hentam dgn persatuan ibu-ibu se-malaya kang. bby aina kan kecik lagi. hehehhehe.



the pic of the day! luv this one. *credit to cik husna*
especially sbb aku nampak sedikit kurus di situ. HAHAHA.
.
.
last but not least, meh tgk aksi-aksi bby aina dlm estima before bergerak balik;














tgk tu, bukan main suka lagi bby aina kena agah-agah dgn 'nenek' dia (ohh lupe nak bgtau; gelaran utk 'nenek' masih lg dlm dilema okey) sampai senget-senget senyum. tapi tak lama tu, kejap je lepas tu dah syiok tidur balik. hehehe :)
.
.
ni first time bby aina jalan jauh-jauh. and first time jugak dia ke pantai. mama nye pun dah lama tak gi pantai sebenarnye. seronok jugak rasa. nanti bby aina dah besar, mama bawak lagi eh syg. kita pergi dgn ayah pulak :)
.
.
.
YEY! esok jalan lagi!! tak sabarnye. tak sabarnye. :))

5 comments:

  1. ewah kemain aina dah g piknik yeee?
    cian die panas panas mama bawak g tepi laut ye :D

    santek gegambo korg tu,dah macam pro dah :)
    btwww manisnye aina..senyum dah.bijak betui rupe die,dah becau nie musti jadi dokter gak macam mama ayah die kan :)

    muahhh muahh aina.

    faryn,aku rase kan ur mum & dad dari dulu aku kenai menten je derang kan,tak nampak tua langsung..suke tgk romantic baju meroon tu.

    ReplyDelete
  2. your baby pandai senyum melirik lahh..
    hehehee sungguh comel!!

    ReplyDelete
  3. yatt : itulah bila bby aina senyum aku angau abis.hehehehhe.parents aku biase la. tu yg mak aku punye fav ayat "ma dulu takde pun amik jamu-jamu ni"

    tu yg aku takleh nak mik jamu.hahaha

    felicia : bby aina mmg suke senyum senget! hehe

    sue : itulah. sok nak jalan lagi. :Pp

    ReplyDelete
  4. comelnyer aina!!!!!!! weh suke aa tgk gambo mak ayah ko skali ngan aina tuh.. sweetnyer.. (aku dah tua nnt camtu ke? ohh imagine imagine... )

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...