passer by since 1st feb 2010

Saturday, January 9, 2010

this is what happens when you're not supposed to be ALONE (on your special day). period.

a year ago, i was just a single, unmarried lady. and now, im someone's wife and i have a beautiful daughter :)



cepatnya masa berlalu kan. rasanya macam baru je semalam melayari alam berumahtangga ni. sila refer kepada gambar-gambar di side post. yer, hari ini 9hb januari 2010 adalah hari ulang tahun pertama perkahwinan kami. hari ini genap lah setahun usia perkahwinan kami. aik, rasa macam dah lama je kan syg. dan dalam byk-byk hari juga, hari ini syg tiada di sisi sbb syg on-call di jasin. so aku macam ala-ala tak celebrate pon our first anniversary ni. bukan ala-ala, MEMANG tak celebrate pon. sedih tak? *sob*sob*



dan lebih sedih lagi, aku kena tinggal kat rumah sorang-sorang. ok, tu aku exaggerate saje yer, aku ditinggal bersama bby aina dan bibik, sbb my mum, dad and cik husna pagi-pagi lagi dah pergi KL sbb nak attend hari terbuka MAHSA College. siap aku bangun tido semua org dah takde. huhu. dorg kononnye nak survey tempat utk cik husna further study la. tapi aku tau, lepas tu mesti korg gi jenjalan shopping kan. kan. huaa!



HAIH, what a way to celebrate your anniversary. *sigh*



tapi hati ini sgt terubat bila dpt sms dari syg awal-awal pagi 9hb tadi;



" slamat ulang tahun perkahwinan kite syg.. smoga kte akan dpt jd parents yg baik utk aina. harap tahun ni kite mendapat petunjuk utk jd org yg lebih baik. dan i *sensored*sensored*. amin"



yang sikit-sikit lagi tu terpaksa la di-sensored-kan atas sbb-sbb tertentu yer. hehehe.



anyway, it really doesnt matter whether syg is here or not. neither nor the celebration. tak perlu lah nak ber-candle light dinner, ataupon kiriman seratus kuntum ros merah, apatah lagi a romantic get-away untuk meraikan hari ulang tahun perkahwinan. it's the THOUGHT that counts, right? (ayat nak sedapkan hati sendiri) tapi macam best gak kan dpt bebenda tu. heh, apakan daya suami ku seorg dokter, dan dokter perlu on-call. kalau semua dokter nak balik rumah celebrate anniversary, siapa nak rawat pesakit kan? jadi aku kena berfikiran positif di situ. sbb aku juge seorg dokter. dokter perlu memahami. empathy, sympathy dan sebagainye.



huh,kan aku dah ckp husna, JGN jadik dokter. huhu.



Astaghfirullah hal 'azim di situ. tarik balik, tarik balik. syukur Alhamdulillah, Allah bagi pekerjaan yang halal, rezeki yang halal. semoga kami sekeluarga diberkati Nya.



to my beloved hubby syg, Dr Nur Muhammad Hafiz, this is for you;






You'll never know how much your smile lights up the room, or your laughter fills my soul, making all the little problems of the day disappear. You'll never know how much it means to me when you do or say something thoughtful and totally unexpected —usually just at the moment I need it most. You'll never know how much pride I hold in my heart for the person you are and the things you do —for your strength and your gentleness, your courage and your determination, your accomplishments and your dreams. You'll never know how much I need you by my side —in the best of times and the worst of times and all the times in between. It really doesn't matter where we are or what we're doing, as long as we're together to share it all. I love you syg with all my heart and soul. You'll never know how much.










Happy Anniversary syg!

*hugs*kisses*




4 comments:

  1. happy annivesary both of u!

    besh gileeeeeeeeeeee 1st annv dah dapat hadiah plg terindah baby aina :)

    yela farynnn,as a wifey kite kena support keja hasben..ko still sgt 18x bertuah coz even die jauh,tapi stil bole koling2 3G segala videocam tu seme.aku? nan ado..haha.tapi syukur jugak sbb ade suami yg baik & penyayang :)

    aina teman mama jelahhh yee sayang..

    ReplyDelete
  2. btul yatt.syukur alhamdulillah.kalo aku kat tmpat ko, lagi lah, aku taktau camne.smoge kite sama-sama tabah menghadapi hari-hari yg mengdtg yer :)

    ReplyDelete
  3. faryn..happy 1st annv. aku pon mcm kau celebrate annv waktu dlm pantang.btol tu, hadiah x penting tp d thought dat count tp yg plg best dpt hadiah plg berharga on our 1st annv. a gift from god.our baby!!!

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...