passer by since 1st feb 2010

Wednesday, January 6, 2010

we finally have one!

ye, kitorg akhirnya beli jugak DSLR Nikon D90. setelah dihasut dgn bersungguh-sungguh oleh cik tika. haha. yelah tu, padahal semua org pon dah lama mengidam nak beli DSLR. cuma cik tika je yang akhirnya berani meng-inisiatif-kan diri utk beli. hahahah :Pp. tapi seperti biasa, bukan calang-clang DSLR dia beli. dia pegi bantai nya beli yang paling mahal kat kedai tu. sampai 4k ok. hah, amik kau! so mmg kitorg saling top-up meng-top-up la. tapi mmg cun gila lah, kitorg semua dah jatuh cinta habis dgn DSLR tu :D yang paling-paling happy mesti lah adik aku, cik husna hehhe. manalah tak happy kan, dah mmg idaman dia. lgpon ni kan konon-kononnya present untuk straight A's SPM nanti la. padahal result tak keluar pon lagi kan, haha. takpe, i have faith in you. ewah. :) *confident*confident*





cik husna yg tgh bergaya-sakan dgn our new toy :)



anak mama yg sampai teleng-teleng jadik model hehe



DSLR ni konon-kononnya jugak hak milik satu family la. tapi tau la, aku bukannya jenis yang suka sgt nak bergambar sakan ni. lain lah, adik-adik aku yang dua org tu; cik tika dan cik husna. eh silap, semua, ye SEMUA adik-adik aku ni gila bergambar. termasuk lah, yang lelaki dua org tu; en afiq dan en kho. dorg kalau bab-bab bergambar/berposing dan yang seangkatan nya mmg la hebat yang amat. tak percaya? *cuba tgk fb pages dorg. eheh.* emmm, tapi itu tak termasuk dlm kategori family photo la. sbb bila nak bergambar yang melibatkan my mum, semua kena duduk tegak-tegak, diri ikut ketinggian, kaki rapat-rapat, symmetrical dan sebagainya. haha. mungkin skrg my mum dah pandai posing natural sikit kalau compare dgn zaman dahulu kala. :Pp


dkt rumah ni, bby aina la yg jadik model nya. habis golek-golek kena posing utk auntie-auntie dia. :) nanti la tunggu mama dia abis pantang, mama kerja-kan DSLR tu plak. skrg ni, kena belakang tabir dulu la, keadaan diri masih tidak semenggah lagi yer. huhu. cpt la habis pantang, dah tak bleh tahan dah nak memulakan proses meng-slim-kan diri dan membuang segala baby fat ku ini. *semangat*semangat*
suke tgk pic ni, syg with bby aina tgh tenung-menenung :)

(kantoi di situ bby aina tgh bottle-feeding.huhu)

bby aina; yang suka membuntangkan matanya di malam hari. :)

bby aina dgn mama :)

(yer,yg berbaju kuning itu adalah saye. aku masih di belakang tabir saje.huhu)

mata aina dah makin kecik. ni masa dah nak lalok tido. letih bergambar. hehe


cukup la tu, nanti la upload gambar lagi. mmg penuh dgn muka bby aina jela laptop ni. haha.

eh pasal DSLR tu, rasanya buat masa ni DSLR tu akan follow cik tika ke muar la kot. dah tentu dia pemegang saham terbesar. hehe. tu yg buat aku rasa nak beli secara solo plak pasni. plan asal nya kan macam tu :Pp tapi takpe lah, semua dah macam beriya sgt nak beli, tak sampai hati plak nak menolak. adik-adik punya pasal kan. redha je la :)

yang kelakarnye, parents aku yg memula tak berapa nak approve nak beli DSLR ni pon dah kemaruk dgn DSLR. haha. bleh plak ayah cakap;

" ade ke nak pegi jalan-jalan bawak kamera sebesar tu gantung kat leher, macam kampung
je.
"

ade ke patut? haha. ayah tu taktau betapa glamour dan fofular nya DSLR skrg ni. pada ayah, senang je. lagi kecik, lagi handy, lagi power la. ;) tapi lepas dah beli DSLR ni, ayah plak yang macam semangat. siap ckp nak beli satu lagi utk diri dia sendiri. pulak dah. haha. baru tau penangan DSLR :Pp

oh, rupa-rupanya cik tika tak bwk DSLR ke muar. so dapatlah kami bergumbira-sakan menggodek-godek DSLR ni. hehhe. ok la ok la, letak la gak gamba cik tika. kang kecik ati plak :P




my beautiful sisters; cik tika dan cik husna
(bersama-sama cik nikon yg terbalik plak. haha)

ok lah, nak kemaskan barang-barang syg. sok pagi-pagi syg dah kena gerak balik ke jasin. tak bestnye. huhu :'(

8 comments:

  1. waaahhh..jelesnye org ade DSLR nih...huhuhu..berangan nk beli tp rezki lom ade lg. laki aku lagi dasyat.bile nk kenen dslr die kate 'boleh..ngan syarat lps tu awk buat biz pgraphy'..manyak cntik..ilmu pon tkde lg nih..=p. act teringin nk beli sbb nk amik gmbar anak cantik2 jek..untuk kepuasan diri sndiri ye tak..ekekeke..

    ReplyDelete
  2. btul btul btul lily. aku yg dah gatal beli dslr sbb gamba mmg jadi cantik sgt. hehehe. beli lah wei. mmg berbaloi-baloi. :))

    tapi kalau nak buat biznez lagi bagus, ko puaskan hati ko, then leh tambah duit poket gak :Pp

    ReplyDelete
  3. best nye..aku pun ada satu, tapi adik aku yg sekolah tu conquer la plak..padahal, duit ayah yg kasik..tiqa pun doc juga ke?? dah besar2 dah skrg..aina bermata cantik..boleh dijodohkan ngan aqil..hahaha!!kecik2 lagi dah pandai kenenkan anak2..hihi

    ReplyDelete
  4. oh.. dslr idamanku jua... waa... duit ilek pocik skrg ni.. tgk aje buleh la..

    ReplyDelete
  5. suliana : biase lah tu, adik-adik mesti conquer punye. dorg kan byk aktiviti nak bergambar.eehehhe.a'ah tika keje kat hosp muar skang :)nanti la leh jumpe kenalkan aqil & aina :Pp

    syima : ko bleh byr ansur-ansur gak kalo ade credit card. kitorg dpt beli lumsum tu sbb top-up top-up. kalo nak beli utk diri sendiri baik ansur-ansur.tak terasa sgt mahalnya :)

    ReplyDelete
  6. hehehe..waist trimmer tu aku bli murah aje.. 29 hengget... aku bli online.. ada kat thread ni.. tp ko kene register dulu bru leh masuk cni..

    http://wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=27684

    pastu ko search aje waist trimmer.. yg jual tu nama chie..

    aku bli pasal tgk testi ramai dh guna ok.. tu nk try tgk..

    ReplyDelete
  7. fuiyooooooooooooooooooooooo...

    welkam to DSLR kelab beb!
    tak hengat tu teros sapu D90 teros tuuu..cayalah...

    pasni menggile la ko amik gambo aina yee.tempek sini banyak2 tauuu..

    ReplyDelete
  8. syima : orait thanx babe :)

    yatt : nanti la tunggu aku abis pantang, leh mik gambo bebanyak,tanak duk belakang tabir je.hehehhe

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...