passer by since 1st feb 2010

Friday, February 12, 2010

bby 'aina VS bby qaireen :))



Assalamualaikum semua :)
baru lepas tgk cerita 'TAUBAT' kat TV3. tak salah menimba pahala mudah dgn memberi salam kan. tak jawab dosa tau.



aku dekat bilik oncall hospital jasin ni. teman syg oncall. lagipun senang sikit nak terus balik ke kluang esok. tak payah lah susahkan syg nak patah balik ke melaka semata-mata nak ambik aku kan. boleh mendatangkan marah tu. dahlah post call kan. mesti letih nanti. senang cerita, aku ni isteri mithali la. tak mahu membebankn suami.
PERASAN. haha.



aku nak sambung cerita pasal PD, tapi aku rasa cukuplah dgn cerita dua hari tu. sbb last day kat PD tu takde apa aktiviti sgt pun, selain daripada bergambar sakan. cukup lah dengan muka aku, aku dan aku. nanti jadi meluat pulak. ehehhhe. biarlah jadi simpanan peribadi kami sahaja yer :)



dan aku rasa cerita tu sudah terlalu lama berlalu, dah basi dan tak sedap. HAHA. takpe, yang penting aku dah share dgn korg pasal experience di Avi Spa :)



so what else to share this time?



A LOT actually!
tapi satu-satu lah ek.


ingat tak aku ada mention pasal nak jumpa bby QAIREEN, anak abg syg (ayie). alah, yang aku tempel muka bby aina dgn bby qaireen side by side dlm previous entri tu :) so naik KL hari tu, finally bby aina dpt jumpa dgn cousin dia bby qaireen dekat subang. aku pun mmg tumpang excited gila sbb aku pun first time dapat jumpa bby qaireen in person. sgt special sbb bby qaireen lahir cuma 2minggu awal daripada bby aina :)



when i finally get to meet bby qaireen, my first impression was like,


MAK AIHHH, budak ni.


sgt MONTEL okey. bukan ke masa lahir dulu halus je (aku tgk dalam gambar je lah tapi), birth weight pun 2.75kg je. tapi sekarang? wahhh. pejal GILA. hehhe.


presenting to you, bby NUR ZARA QAIREEN yang montel dan sgt lah gebu. geram gila nak picit-picit. cik tika mesti sgt adore ini baby. haha.



bby aina dgn bby qaireen. tgk tu, dua-dua muka 'kerek' je eh. hahaha.


mama dgn bby aina yang dah bermuke agak bengis sbb mama asyik nak gomol pipi bby qaireen. jealous lah tu :Pp




the three of us. bby aina masih merajuk lagi.




sesi menggomol bby qaireen beramai-ramai. from left; kak yati (syg's eldest sis), ibu mertuaku, ayie (bby qaireen's dad @ syg's elder bro), and of course me. ni first time nampak bby qaireen senyum. payah btul nak ber-ekspresi bby qaireen ni :)




eh syg? mana u eh?



oh, jadik photographer rupanya :Pp





muka-muka kerek dua budak comels lagi. bby qaireen dah tensi bby aina conquer tempat dia. HAHA. bby aina muka buat dek je eh syg ;)



bapak-bapak budak yang kdg-kdg nampak macam budak-budak dan tak macam bapak-bapak budak. wah, faham ke?



pinjam nenek bby qaireen :) ; kak iza's mum.



dalam hati bby aina : YEY! finally i get all the attentions. her eyes are on ME, me, me!




dalam hati bby aina lagi : mama!! sini la. tgk aina kat sini!



HAHAHA. sesedap je aku pandai-pandai meneka isi hati bby aina. well, it looked like it. plus, im a psychic, dont you know that? okey, berhenti mengarut puan faryn. tak kelakar dah. hehehhe. tapi serius, aku kadang-kadang memang boleh baca hati orang.


tak percaya?


takpe, takpe. sbb ianya tidak penting :)


em, mana syg eh? agak lama gak dia kat luar. byk case lah tu. kesian syg. mesti pancit nanti. pening-pening menyelesaikan masalah dunia yang tak selesai-selesai (syg's favourite sentence) hehhe. tenang syg, niatkan kerja sebagai satu ibadah yer :)




my, my, my beloved babies :)


sgt suka tgk syg main-main macam ni dgn bby aina. nanti ekspresi bby aina cute sgt. sampai terjuih-juih bibir dia. hehhe.


nak tunjuk lagi aksi-aksi bby aina dgn bby qaireen.


sila scroll ke bawah.



.



.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


eh mana? dah mendatangkan marah ke?

SEE, kan aku dah kata aku boleh baca hati orang.

HAHAHA. okey, okey. tenang. saje je aku main-main. jangan tensi :)


jgn merajuk. jom tengok!




bby qaireen dgn bby aina side by side. nampak macam halus pulak bby aina bila dah letak sebelah bby qaireen yang super gagah itu. memula nak suruh dorg gusti, tapi takut lak anak mama kena belasah nanti. macam dalam cerita godzilla tu. SIZE DOES MATTER. hahahha.




dua-dua malu-malu lagi pada awalnya. tgk muka bby aina macam tgh bosan pun ada. sabar jelah. hahaha.




hah, sudah mula ber-gosip nampaknya dua anak dara ni.





wah, semakin mesra. tangan bby aina dah mula nak mencapai. nak bersalam kot. hehehhe.




bby qaireen yang sgt montel dan comel. geramnya!
*picit*picit*



tapi bby qaireen mmg sgt lah menggeramkan sbb dia sgt GEBU. rasa nak penyek-penyek buat bantal peluk. jgn marah yer kak iza & ayie. hehehe. tak sangka bby yang sehalus tapak tangan, (okey tipu, tak lah sampai sehalus tu) dah jadi segagah ni. comel-nya! dan cepatnya lah kan bby-bby ni membesar kan. dan cepat nya lah wajah-wajah mereka bertukar.


bertambah-tambah lah rindu aku kat bby aina ni. cepat lah esok. i cant wait to hold her in my arms again. nak sembang-sembang :)


so far, dah sampai ke pukul 630pm ni, oncall syg nampak tenang. hopefully syg can sleep well tonight. so dapat drive dengan selamat and finally sampai ke kluang utk jumpa bby aina.


YEY! *mood berbunga-bunga*
.
.
.


and sebelum tu, nak share lagi satu gambar yang aku suka.


sila scroll ke bawah lagi. (sikit je kali ni, tak tipu)



.


.


.





doctor to be, Nisa (syg's younger sis) and her fiance, Dr Fahd (yer, dia sudah ada yang punya) with bby aina.

sgt SGT adorable kan?




okey, syg dah masuk bilik.
till we meet again.

*muahs*muahs*




4 comments:

  1. alahaiiiiiiiiiii..2-2 syomel.tingat Qies pon sama umo ngan anak adik aku..meriah umah ngan cucu gal & boi baru raya aritu..

    btw baby aina ko tak cukur motakkk ke???
    nanti lagi lebat rambut dia tau...aku dulu pon syg gile nak cukur rambut Qies yg lurus rebonding tp org kata tu tambut kotor so kena cukur..bile aina nak wat aqiqah?

    ReplyDelete
  2. ko ni yatt, tanye-tanye macam tau-tau pulak esok bby aina nak cukup botak.maybe esok atau lusa :)

    aqiqah insya Allah bulan 3 masa cuti sekolah nanti.harap-harap aku dpt cuti la.huhu

    ReplyDelete
  3. ngeeeeeeeeeeee aku kan sejak jadik mama ni instinct baikkkkkk punye.hahahaha

    harus vass kan aqiqah aina..hmm ngalahkan wedding ko kot =P aku aritu pon kenduri aqiqah punyela ramai cam keduri tawen.smpi org pggl aku mak peranten,dah Qies asek ngutip wit raya je mase tu..haha.rezeki anak :)

    ReplyDelete
  4. insya ALLAH kecil-kecilan je :)

    skrg ni pun aku tgh nak bukak akaun bby aina. risau aku pegang duit dia byk-byk.ade pulak TERbeli belah dgn duit tu kang. hahaha.

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...