passer by since 1st feb 2010

Tuesday, February 9, 2010

Avillion PD; 2nd Feb 2010




holla, holla! remember me?
HAHA. yeah, i know.
it's been quite sometimes since my last entry.






i was ber-kampung-ing in kepong, which explains the long silence :) habis lah tak naik-naik nuffnang aku. dah lah dah memang seciput. hahahha.








now that i'm back in kluang, i can blog again. mood ber-belog selalu wujud di rumah ni. balik dengan my sis, cik tika yang sanggup naik ke melaka daripada muar utk ambik aku dan bby aina utk saing-saing balik ke kluang (she's on leave for one week) terima kasih yer. walaupun aku tau, sebenarnye cik tika teruja nak mencuci mata di jusco yang besar gila yang baru bukak kat sebelah tesco tu. kan, kan. :Pp






okey, enough of those craps.




wah, byk nya benda nak cerita, tapi asyik bertangguh.







*long sigh*






sambung cerita pasal PD lah ek.




.




.




.



2nd day, kami bangun awal. 'bgn awal' as in bangun solat subuh dan tidak berselubung kembali. hehe. alhamdulillah. :) aku mmg dah niat tak nak miss matahari terbit. nak menyelami perasaan menyaksikan matahari terbit di pagi hari. ewah. haha. yelah, nama pun duduk kat water chalet, rugi lah kalau miss kan :)









view daripada dalam chalet kami ke arah balcony. sayu-sayu je kan. bby aina still tgh lelap lagi masa ni. bukan main nyenyak lagi bby aina tidur malam semalam nya. tenang lah jugak aku dgn syg tidur malam tu :)







syg yang tengah baca Qur'an di keheningan pagi :) sejuk hati saya :))
(aku masih 'cuti' lagi masa ni, kalau tak boleh berjemaah skali)







lepas subuh dalam 630am aku dah siap terpacak kat balcony nak tunggu matahari terbit. actually, chalet kitorg ni tak berapa strategik utk tgk matahari terbit. so susah gak nak dpt gambar yg betul-betul mantap. well, at least i tried.







check these out,



























tadaa!




it was breathtakingly beautiful!! kan?



(okey sedikit berbangga dapat captured saat-saat matahari terbit gitu. HAHA)







since my slot for the Spa was at 1pm, we've got few hours to spend. igt nak bergambar sakan, tapi tak berapa nak sempat, sbb semangat nak ke gym sgt berkobar-kobar. haha. so, hari tu kami berpakaian sukan. sgt sporty okey. punye lah semangat si ibu yg baru habis pantang ni. itu pun setelah di-diskaun-kan beberapa hari. :Pp




(syg sebelum pergi PD asyik igtkan dah bawak sport shoes tak.haha)







my babies bergambar kat depan chalet.




'traditional malay foot wash' yang merata-rata otw nak ke water chalet. syg suruh aku basuh kaki aku kat situ, dia nak snap gambar. tapi aku macam sedikit geli pulak. ntah nape. hahaha.



sebelum ke gym, kita MAKAN dulu. konon-kononnya makan byk pun takpe, sbb after that nak ke gym and burn all the fat. heehhe. alah, lagipun package kitorg include daily breakfast. tak baik membazir dude. :P





syg was helping himself at the cereals corner. his favourite :)




my syg yg senyum lebar dapat makanan. haha :P





me and bby aina yang seperti biasa tgh syiok tidur.

(gambar bby aina tersembunyi sbb mama dia gila kuasa.HAHA)





what i had for breakfast. yummy!




breakfast was so GOOooooD!


puas hati sebab byk SGT choice. sampai tak menang tangan nak rasa semua. wah, agak scary statement tu utk org yang tgh nak diet kan. takpe, sekali-sekala takpe. haha.










posing kat depan swimming pool otw nak ke gym. yang ni ada adults pool and children's pool side by side. sgt tempting :)






dah hampir-hampir nak sampai ke gym. tapi masih nak bergambar lagi. haha.

(sila pura-pura tidak nampak segala lemak-lemak ku yer)








dah sampai depan pintu gym. dan yer, MASIH bergambar lagi.



(la, laki sapa tu? ish,ish,ish)


HAHA.







sbb dah lama tak buat aktiviti-aktiviti lasak ni, aku rasa macam kena kerah kerja buruh je kat dlm gym tu. machine semua super canggih and in a very-very good condition. yang bestnye sbb dia ada tunjuk berapa byk kalori dah di-burn-kan bila dah buat certain-certain exercise tu. tapi yang tak best nya, aku rasa dah berpuluh-puluh batu (yer yer jek aku) aku lari kat treadmill tu, seciput je kalori aku burn. tak puas hati ni. machine tu bengong kot. haha.






mongah den. huhu.








ini lah manusia paling happy pergi gym.



berapa byk kalori u burn tu syg?? hehhe.





dan ini pulak,







si comel yang buntang mata tgk aksi-aksi mama dgn ayah dia kat gym. heheh.






agak lama jugak kitorg work out. sedar-sedar dah nak dekat kul 12pm. ada satu jam lagi nak get ready pergi spa :) syg dgn bby aina tunggu sambil bermanja kat chalet sementara mama pergi spa.





nanti aku update cerita spa pulak. dah kedengaran bby aina meng-ek,ek,ek :)



ciao!




Blogger Templates

5 comments:

  1. syok nye..terkebil2 baby aina tgk mak nye..

    ReplyDelete
  2. makan sedap
    tempat sedap
    cuti sedap
    semua sedap
    hehehe.
    so lucky to have such an obedient kid..
    senyap je dia ek..:)

    ReplyDelete
  3. sue : bby aina terkebil-kebil tgk mama dia terkial-kial exercise tapi still montel.haha

    felicia : bby aina good girl (dan suka berjalan) macam mama dia. HAHA

    ReplyDelete
  4. Wahhh..bestnye..siap bergym lagi tuh..kalau aku n family, kompem golek2 dlm bilik smpai tgh hari..paling tak pon, terjun swimming pool..ekekekeke..

    ReplyDelete
  5. lily ko kena paham aku nye hubby tu sporty abis. dia pantang tgk segala lemak-lemak yang ber-accumulate kat bdn aku ni. hehehhe.

    alangkan bby aina ade double chin pun dia dah susah hati. HAHAHA.

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...