passer by since 1st feb 2010

Tuesday, February 16, 2010

family comes first. always.



“When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us.”

– Alexander Graham Bell




assalamualaikum, hai semua :)


bby aina tengah nyenyak tidur. baru je dpt lelap tu. susah betul bby aina nak lelap sekarang ni. dia macam jadi extra manja, pastu nak kena dodoi lama-lama baru nak lelap. itu pun kadang-kadang aku baru je letak kat katil, dia dah jaga balik dan kena didodoikan balik. agaknya dia pun tau yang aku dah nak naik kerja. itu yang nak bermanja lebih-lebih.


haihh.


okey, STOP. no gloomy-gloomy today.



skrg aku tgh jobless. dah lah hari ni rumah takde air. bukan rumah aku saja ye. satu kluang ni sedang catu air. tapi nasib baik bibik aku cekap dah tadah air siang-siang. tampung air, kalau ikut istilah bibik. kalau tak, mesti payah. aku lagi rela takde kemudahan elektrik daripada takde kemudahan air. tapi kalau takde elektrik, macam mana nak blogging kan? :P

(eh apa kena mengena takde air dengan aku yang jobless? entah) punya lah jauh aku melencong. HAHAHA.



sbb aku jobless, aku pun meng-upload lah gambar-gambar masa sambut bday father in law aku, Datuk Mohd Idris bin Jauzi (DIJ) tempoh hari. (sebetulnya mereka-mereka yg berkenaan sudah tanye mana gambarnya.hehe) anyways, birthday ayah mertua aku actually on the 18th Jan, tapi kami celebrate on the 6th Feb sbb nak tunggu semua free and available. so basically semua adik beradik syg (tolak emy yg kat aussie, dan shifa' yg kat mesir) ada lah malam sabtu tu. bunyi adik beradik macam sikit je kan. tapi tidak sikit ye. adik beradik syg ada sebelas orang jumlahnya, tolak dua orang, tinggal sembilan orang. lima orang sudah berkeluarga sendiri (keluarga abg ipin je dah berapa.hehe). dua orang sudah bakal-bakal. so lets do the math. jawapannya; MERIAH satu rumah :)










memang meriah sgt malam tu. paling best sesi tukar-tukar hadiah. dah jadi macam tukar-tukar hadiah sebab kami celebrate Januari dan Februari babies sekaligus. hehe. dalam family my in laws ni, tukar-tukar hadiah and bukak hadiah bersama-sama ni dah macam family event yang penting. no matter how simple and how small the present is, mesti nak share bersama-sama. dan semua mesti ada. riuh rumah kepong dgn gelak ketawa kami nanti. dah lah semua nya sporting-sporting belaka. dulu masa aku mula-mula join DIJ tribe, adalah segan-segan sikit, sekarang after a year, tidak lagi ye. malah aku gelak sama kuat dgn dorg semua. HAHAHA.


walaupun ada sebelas adik beradik, (syg yang ke-6) mereka semua rapat. dari yang paling tua sampai lah yang paling muda. and that is what impress me the most. and honestly, i do envy them sometimes. in a good way lah, of course :) ayah aku pun ada sebelas adik beradik. my mum pulak tujuh orang. seronok kan ada ramai adik beradik. lagi-lagi kalau semuanya rapat dgn each other. itu yang syg pun kalau boleh nak anak ramai. tapi lepas tgk aku sakit bersalin itu hari, terus bagi diskaun sikit. syg ckp tak dpt satu team bola, satu team futsal pun jadi lah. hehehhe. insya ALLAH ;)



yang lebih seronok nya malam tu, bukan birthday boys dan birthday girl je dapat hadiah. bby aina dengan bby qaireen pun dapat banyak hadiah :)








BANYAK gila gambar sebenarnya sebab ramai betul photographer tak bertauliah malam tu. hehehhe. kalau nak tengok gambar-gambar lain, boleh lah usya kat facebook aku okey. tak larat lah aku nak upload semua kat sini :)



okey, mem besar @ bby aina dah bangun. nak sembang-sembang. YEY!



ciao :)



**tadi aku kantoi-kan bby aina tidur mengiring.masa aku letak elok je baring, tetiba aku leka kejap, tengok-tengok dia dah mengiring sendiri tidur.ewah, dah pandai tukar-tukar posisi tidur pulak anak mama eh :)**

Blogger Templates

Blogger Templates

4 comments:

  1. hehe..teraddict lak bc blog akak ni... :D

    ReplyDelete
  2. hi anoneemus :)

    siapa namanye ni?
    salam kenal.rajin-rajin lah jenguk-jenguk lagi (dan klik iklan) yer.

    seronok dpt berkongsi cerita :)

    ReplyDelete
  3. mesti happening giler bile sesekali gather2 satu family kan. mcm family aku gak faryn, sebelas sumenye. bile sume balik mmg dah mcm buat kenduri, x yah pggl jiran2 dah. pastu mesti dah ade grup2 tertentu. yg ladies dok sembang non-stop mcm dah x de hari besok, guys sibuk ngan mancingnye n the kids berlari ke hulu ke hilir. kesimpulannya rumah mcm nak pecah ..hehehhe.

    generasi mak kita x de hal pun ade anak ramai, generasi kita ade bran??? hehehe

    ReplyDelete
  4. itulah pasal babe.


    mmg aku had fun everytime balik kepong if adik-beradik hubby ada.dahlah ipar duai semua sekepala.so mmg syiok.

    alhamdulillah :)

    dah rasa sakit bersalin, aku kagum gila dgn ibu-ibu yang ada anak ramai.GILA impress weh.hehe.

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...