passer by since 1st feb 2010

Thursday, February 18, 2010

i'm SMILING because i'm HAPPY :)



NOTE : tajuk entri = mood aku sekarang. (:


"reach for the stars. if we never stretched ourselves, how would we know how far we can reach?"
- H.W.P



assalamualaikum, hai semua :)


aku tgh seronok syok sendiri ambik gambar bby aina tadi. tapi tetiba my mum yang baru balik dari kerja dtg dan dgn selamba-nya terus cilok anak gua. gua dah lah baru je adjust posisi bby aina, angle dah terbaekk dah lah masa tu. baru nak snap, ma dah kacau. haiiyaaa. sungguh CIS! huhu. (apehal lu tetibe nak ber-gua-gua ni. HAHA)



dah-lah bby aina hari ni byk menghabiskan masa dengan tidur daripada jaga. mungkin sbb semalam dia sik terjaga, tak lena tidur. hari ni pagi-pagi lagi after subuh dia dah jaga actually, utk feeding. then after that dia tidur balik. ma ajak aku pergi tabung haji pagi tadi, so by the time aku balik, dah pukul 930am camtu. hantar cik husna ke Erican jap, then balik. tengok bby aina tgh tidur lagi. nampak nyenyak sgt-sgt. dalam around 1145am camtu baru mata dia TER-buntang balik. so bayangkan dekat setengah hari aku ke-bor-ringg-an. itu pon bby aina TER-buntang sebab aku dah tak berjaya mengawal diri, aku kacau dia tidur, kacau sampai dia terbangun. (ada ke ibu lain yang perangai macam aku ni?)
*malu*malu* hehehe.



okey, nak cerita yang pasal yang aku pergi tabung haji tu. actually pergi sebab nak bukak akaun tabung haji untuk bby aina.

(SELINGAN : aku suka 'tabung' Tabung Haji yang berbentuk Tabung Haji tu. wah, apsal macam complicated gila bahasa aku. tapi korang faham kut ek. lepas tu ingat lagi, masa kecik-kecik bila pergi KL, jakun gila bila nampak building Tabung Haji yang macam 'tabung' Tabung Haji tu. aduh, aku pun dah konpius dgn ayat aku sendiri. pepandai lah ye. HAHAHA)



aku dgn syg memang dari awal lagi dah plan nak bukak akaun untuk bby aina. tapi takde lah sampai se-awal ni. yang buat jadi awal sgt ni sebab aku dah tak sanggup nak pegang 'duit angpau' bby aina lama-lama. agak BYK ye. tu yang takut ter-misplace, ter-hilang ke. paling takut, TER-guna pakai. hehehhe. lagipun memang niat nak saving untuk bby aina dari dia baby lagi :)



motif amik gambar buku akaun dengan netbook? saje nak tunjuk betapa gigih-nya aku ber-blogging. *tiba*tiba* HAHA.




nanti mama save duit every month utk aina kay syg :)




yang ni sekadar gambar hiasan. tgh syiok-syiok amik gambar bby aina, tetiba screen saver dah keluar sbb lama sgt pause. BYK sgt dah koleksi gambar bby aina. dah macam menari-nari dah kat screen saver ni :)




aku mandikan bby aina sebelum amik cik husna dari Erican. lepas dah mandi tu, elok-elok je pulak dia tidur balik. so sempat lah aku lari amik cik husna kejap. balik dari Erican tengok bby aina tgh tidur lagi. lagi sekali aku kacau dia :) tapi kali ni mood dia tak berapa nak layan aku.

nak tau kenapa?




SEBAB nye ni;



video


ahahhaha. comel tau bby aina bila nak yakk yakk. selalu dia neran-neran je. tapi kali ni sampai batuk-batuk and nangis nak neran. tensi kut sbb aku asyik kacau dia. sorry ye aina sayang :)



dan entah kenapa bby aina macam nampak extra comel hari ni. tak caya tanye cik husna. mungkin sebab dia memang comel ataupun mungkin sebab pengcahayaan. tetiba aku macam semangat nak bukak segala lampu hari ni. ataupun mungkin aku je yang nak perasan lebih. haha, obviously!

*rugi-nya DSLR tgh takde sekarang ni*


TERLAMPAU lah byk GILA gambar yang di-snap hari ni. dan dalam posisi yang sama pulak tu. sbb aku tak nak miss satu pun ekpresi bby aina. so aku letak mana yang aku suka saje ye. kalau korang tak suka itu sudah belakang kira okey :P









nak letak lagi, tapi tak larat dah nak tunggu proses upload tu. aku malas nak resize gambar. hehehe. tgklah, maybe akan di-upload secara pukal kat fb :)

(SELINGAN : perasan tak bulu mata bby aina panjang dan lentik. entah ikut siapa. and then, perasan tak rambut bby aina dah tumbuh sikit-sikit. bak kata cik husna, "cepatlah panjang. nak main ikat-ikat" HAHA)



malam, after maghrib aku dgn cik husna pergi kluang mall. nak beli bekalan pampers, susu bby aina dan some stuffs untuk mencantik-kan ruang dalam fridge :) famili dokter ali memang pantang nampak fridge kosong. dekat ruang tamu pun kena ada "nyum-nyum" iaitu istilah yang my mum guna untuk benda makan yang nak di-kunyah-kunyah masa tgk TV. hehehhe. "nyum-nyum" tu boleh jadi keropok-kerepeks, biscuits, kuih raya or kacang-kacang ke. at the moment, our "nyum-nyum" ialah kacang pistacio. err, betul ke ejaan tu. malas nak google. hehe.


TOLONG-lah cakap saya dah kurus sedikit. huhu.




cik husna, follower aku paling setia. dah macam dlm video-clip michael buble je aku tgk :P




aku ade jumpa kedai wall-stickers kat dalam kluang mall tu. aku macam interested gak lah. tengok lah maybe boleh usya nanti untuk rumah baru kami nanti :) dan aku ada jumpa satu baju bby yang sgt comel jugak, aku dah nak beli tapi terngiang-ngiang suara ma, "jgn beli byk-byk baju bby. bby cepat besarrrr." aku pun tak jadi lah beli, walaupun berkali-kali dihasut oleh cik husna. haha.



sampai rumah dah dekat pukul 1030pm. tengok bby aina, jadi geram balik. MEMANG bby aina extra comel lah malam ni. so nafsu nak bergambar menjadi-jadi.


oh DSLR, bila mahu kembali?
kami merindui-mu.




si montel dan si comel. guess which is which? HAHA.




the three of us. patutnye dgn syg, tapi substitute dgn cik husna. cik husna nak tayang tudung baru, kasi can lah. heheh.




wahh, tangan gua sudah letih. okey, stop sini lah.

tapi sebelum tu, nak tayang lagi.

.





aku dah mula terasa bahang-bahang nak berjauhan dengan bby aina wehh.

HATI ohh hati, bertabah ye hati.




**btw, aku puasa sunat hari ni. rasanya sudah cukup bersedia untuk mula tunaikan azam tahun baru aku :)**
***dan kepada cik husna,byk gila aku link kau.sila kasi nuff sikit kat aku ye.haha.**



Blogger Templates

9 comments:

  1. hahhahaha ku pulak subuh2 syafie dah bukak blog..demi nak baca blog ko.hahha.sbb aku suke tgk baby aina yg makin syomel & ko yg pandai bercerita ala ala lawak tuu. i liokeeeee :)

    ko jgn pk akan berjauhan,mmg kompem syedih..
    ko fikir kena g keja then baby aina ade org yg baik2 jaga dia..insya allah oke lah.ala takat melaka tu bile2 ko bleh runner alik tgk dia..
    dun tink too much k.i know wat u feel,IBU kan!

    ReplyDelete
  2. comel3x..baby aina mmg makin comel..=D

    gmbar2 ni sume pon cntik gk wlu tk guna dslr..ko mmg terer amik gambar gamaknye..=p. nway, ni bby aina baru nk masuk 2 bulan gmbar dh bertimbun..rase2 smpai besar nanti banyak manelah gmbar die tu agaknye kan..hehehehe

    ReplyDelete
  3. yatt : ni jelah masa nak skodeng blog korang.dah naik keje taktau lagi macam mana.hehhe.

    aku tgh positif lah skrg ni :)

    sue : Thnx! aku kena turun-kan berat lagi sbb ada wedding penting bulan 9 nanti.huhu.semangat-semangat!

    lily : ni pun aku tengah mula nak transfer kan gambar bby aina sikit-sikit ke external drive.kalau tak memang lag gila netbook ni.hehehe.

    bila bby aina tengah 'tenang' senang la nak mik gambar.kalau die tengah ligat tu, payah nak snap gambar.tu yang blurr pelbagai. ;)

    ReplyDelete
  4. You look setting slimmer lah :) apa rahsianya, boleh berkongsi

    ReplyDelete
  5. hai mama amiriman,
    yeke?yeke? hehehhe.rahsia nya pakai baju kaler gelap kut. ilusi optik di situ. hahaha :)

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...