passer by since 1st feb 2010

Monday, February 15, 2010

loving each day; sushi king


"In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away"



sweet kan phrase tu?

aku rasa kalau setiap entri aku dimulakan dgn quote-quote yang menarik mesti lagi best kan. selain daripada menaikkan semangat aku sendiri, mana tau kot-kot boleh bantu menaikkan semangat orang lain juga. mungkin ayat-ayat yang tertulis tu boleh menyentuh hati sesiapa kan.

(lagipun, lagipun, i have A LOT of them to share, im obsessed with beautiful quotes, lagi-lagi masa bercinta kan. hihi)



okey, itu hanyalah mukadimah okey. bukan sempena valentine's day ke apa. kami tak celebrate hari valentine yer. hanya utk suka-suka. menambah seri belog saya ini :)


hari ni kami keluar berjalan lagi. biasalah, aku kan kaki jalan. HAHA. ini semua salah cik Najwa (my cousin), yang menghasut kami (aku dan cik husna) untuk makan sushi. aku dah lama gila tak makan sushi, rindu GILA. err, boleh ke camtu? so, aku pun menghasut (memaksa?) encik hubby syg utk bawak kitorg pergi. BIG BOSS mestilah kena ajak kan. hehehhe.


bby aina?


bby aina tak ikut sbb dia tgh nyenyak tidur. ingat nak bawak sekali, tapi tak sampai hati nak kacau. my mum yang offer nak tolong tengok-tengok kan bby aina kejap.



wahh, dah lama gila tak makan sushi okey.



**eh jap, nak tukar pampers bby aina. dia yakk yakk pulak. brb**



i'm back. adakah semua yang terliur nak makan sushi dah terbantut sbb statement aku di atas ni?
HAHAHA.







kami di Sushi King.
gambar muka aku paling besar sbb aku gila kuasa. haha.





my all-time favourite! tori karuge ke apa entah nama dia. lupa pulak. heheh.




cik husna yang sudah tidak sabar-sabar lagi nampaknya.







aku dan syg yang pura-pura handal menggunakan chopsticks.





cik husna dan cik najwa yang dah habis makan pun still nak order-order lagi. :Pp



dua orang anak dara pingitan yang berpelukan kegembiraan dah puas makan sushi.
(maklumlah ada orang belanja kan. wah, wah, wah) haha.



dan semestinya, tidak ketinggalan, bapak budak dan mak budak...






itu baru sikit. scroll lagi.



scroll lagi.



dan lagi.



sikit lagi.















ewah, bergambar macam tgh hangat bercinta pulak eh. padahal dah ada anak sorang. HAHA.


okey lah, last one.






RILEK. RILEK.
sesekali nak bermanja kan. bukan selalu. kan syg? hehe.



okey. okey. tak moh gambar bapak budak dan mak budak lagi.





NAH! dua orang anak dara. buy one, free one. HAHA.
jgn mare yer, nanti kena jual :Pp





cik husna dgn puan faryn dalam kereta on the way balik.
(nak jugak mak budak tu interframe. haha)


kami tak berlama-lamaan pun dekat kluang mall tu. yer, kluang mall dah ada sushi king. haha. tak boleh la nak lama-lama sebab bby aina dekat rumah kan. nyesal jugak tak bawak sekali. bby aina pun suka jalan-jalan macam mama dia :)



sebelum balik tu, syg ajak singgah watson kejap nak beli face mask. yer betul, FACE MASK. anda tidak salah dengar.
(maklumlah sejak ke Spa the other day, syg pun dah jadik peminat benda-benda yang memanjakan diri ni) HEHE.


tapi seperti biasa, lain yang nak beli, lain pulak yang dibeli.


memula aku lalu je dekat section alat solek tu. usya-usya eyeliner. dah berkenan, aku ambik la REVLON eyeliner warna brown.


tetiba ternampak benda lain pulak. menarik pulak.


last-last, ni hasilnya;





OLAY night regenerist (night firming cream), OLAY total effects 7 in 1 anti-ageing, St IVES apricot scrub, REVLON eyeliner, dan juga PUREDERM anti-wrinkles gel patches (yang di-ambil oleh encik hubby syg).


hah, amik kau. daripada nak beli face mask yang harga tak sampai rm10, end up sampai rm100++ kitorg berbelanja. padahal kat dalam watson je. ni dah sama level dgn cik tika ni. HAHA.

*kalau jalan dgn cik tika, masuk lah mana-mana kedai pun, akan shop till you drop :P*


tapi takpe, kalau spend untuk menjaga penampilan diri, hubby mesti redha je kan. lgpun untuk dia jugak kan. hehhehe :)





ni benda paling mahal aku beli tadi. harap-harap akan nampak lah effect nya nanti :)



okey lah, dah lewat.

btw, bby aina dah cukur botak tadi. comel je anak mama dah bogel kepalanya. hehhe.



malam ni tidur ber-tiga lagi. esok tidur berdua semula. syg dah balik jasin. dia oncall :(





2 comments:

  1. ngeeeeeeeeee lomentikkkkkkkk.

    i liokeeeeeeeee :D
    tula bile lagi nak bermanja2 ngan hubby weh,dah ade anak ni payah betul kan..

    hahaha aina dah motakkk.patla hapdet gambo motakkk tuuu.

    ReplyDelete
  2. nanti aku updet.

    tapi gambar tidak cun mana, sbb DSLR dah kena sebat dgn cik tika (maklumlah org tgh berCIN-- jugak)

    hahah

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...