passer by since 1st feb 2010

Sunday, February 28, 2010

*pengembaraan dan penggambaran dokter faryn dan cik husna*




"Never look down on anybody unless you're helping him up."
- Jesse Jackson




assalamualaikum, hai semua :)



malam tadi ma dengan ayah sampai ke melaka (dari teluk intan) dalam pukul 11pm++. memang plan-nya nak tidur rumah aku dulu sebab ayah dah mengantuk gila. so dah tak larat nak meng-drive balik ke kluang terus. selalu ayah memang pecut je, tapi entah, dah mengantuk tahap terhebat lah tu kut kali ni kalau dah sampai sanggup nak melepak kat rumah aku dulu yang sgt-lah bahang ni. hehe.



then pagi-pagi tadi ma dgn ayah dah gerak naik ke KL balik sebab baru dapat berita yang kawan ayah; Dr Mohamad (kut?) tengah sakit tenat. ayah kata, dia ada brain tumour. haihhh, kesian. baya-baya ayah je dia tu. so ayah pecut lagi ke sana dengan ma. dah lah pagi-pagi tadi jugak, ma dapat call daripada staf klinik bagitau yang ada sorang patient ni meninggal eksiden dekat jalan besar depan rumah kitorg. innalillah. macam tak percaya bila dengar. tapi kuasa ALLAH, tiada apa yang mustahil.


**semoga roh-nya dicucuri rahmat.amin**




cik husna tak ikut ma dgn ayah, so lepak lagi dengan kitorg. syg memang ada badminton game hari ni, so pagi lagi after breakfast dah keluar. tinggal-lah aku, bby aina dengan cik husna. bby aina tidur nyenyak pagi tadi (sebab semalam-nya memang meng-ek,ek,ek sepanjang malam) so aku sempat lah basuh baju, dengan kemas-kemas bilik sikit. cik husna pulak lepak layan MTV sambil meng-fesbuk-ing.



syg balik dalam pukul 2pm lebih macam tu. boleh pulak lepas tu kitorg (aku, syg dgn cik husna) melayan YouTube lagu-lagu lama dan baru sambil pasang speaker kuat-kuat. ohh lupa nak bgtau. syg baru beli set speaker/stereo Altec Lansing. tu yang kitorang macam jakun sikit. hahaha. habis keluar segala lagu-lagu zaman bercinta. cinta dalam hati; ungu. kenangan terindah; samsons. ayat-ayat cinta; rossa. paling tak tahan, masih aku terasa; gersang pun keluar. ambik kau. cik husna pun belum lahir kut masa lagu ni glemer. eh, ke dah? ENTAH-lah. hahahaha.



dah puas ber-karok-oke, kitorang ber-jalan lagi. memang ber-jalan je lah sejak cik husna ni ada. hishh, bad influence betul lah kau ni husna. hehe. :Pp dan kitorg pergi ke jusco besar gabak tu lagi ye.



cuti kali ni, aku betul-betul meng-gemuk-kan diri yang sudah sedia gemuk ni. hari ni diet aku telah di-spoil-kan oleh encik kenny, bukan nama sebenar.



alah, sape lagi kalau bukan encik kenny rogers lah. hahaha.



okey, okey. cubaan untuk berlawak tak menjadi. tak kelakar langsung okey.



















cuba kira berapa banyak kalori aku makan (melantak?) hari ni?? haihhh. macam mana nak ber-diet ni?? cik husna lah ni. pandai salah-kan orang lain. HAHAHA.



apa kitorg buat kat jusco eh?



hurm, takde apa sangat pun. melainkan aku dan cik husna bermanja-manja di dalam fitting room sambil aku meng-try segala jenis baju yang disambar yang pada awal-nya nampak lawa gila tapi bila dah pakai macam ERKK je. susah betul lah nak cari baju yang nampak lawa dan masih nampak lawa bila di-pakai sejak dah ber-saiz XXXXL ni. serius, takde mood seh. try fitting sampai empat-lima baju, tapi end up aku jadi bad mood dan beli satu je cardigan warna hitam. bak kata syg, "aik, satu je?".



lagi lah aku GERR-RAMMM je dengar. sebab bunyi-nya macam ada nada-nada ber-syukur gila. okey, aku paranoid di-situ. syg tidak bersalah. huhu.



nasib baik ada bby aina yang membuntang-kan matanya tepat pada masa-nya. terus mood aku berbunga-bunga kembali :)




















hilang amarah aku kat baju-baju yang membuatkan aku nampak huduh tu. ewah, salah-kan baju pulak. okey, okey. aku akan diet bersungguh-sungguh mulai esok. heheheh.



sementara tu, meh nak cuci mata lagi layan gambar-gambar orang-orang kesayangan aku :)


















bahagia nya bby aina dah ada kat sini. rasa 'angau' je walaupun dah dua malam tak dpt tidur lena. yang penting, aku tak perlu lah 'cengeng' lagi rindukan bby aina :)



okey lah, esok pagi-pagi nak hantar bby aina pergi 'sekolah'. beg sekolah dia aku dah kemas siap-siap tadi. (thanks yatt yang dah pesan itu ini kat aku). harap takde apa yang ter-tinggal lah. tapi kalau ada pun, dekat je pun kalau aku nak berpatah balik ke. no worries. dan mungkin aku boleh visit bby aina masa lunch break :)



doakan semua-nya berjalan dengan lancar eh. insya ALLAH.



eh, jap. jap.



tengok ni dulu.



.



.





i just could not help myself. hehehe. aku beli playmat ni untuk bby aina. tapi bby aina dah lelap pulak. so posing je lah yer. hehehe.



okey, till then. tata!




**btw, ma, ayah dengan cik husna dah bergerak balik ke kluang pukul 9pm lebih tadi. jadi tamatlah sudah sesi pengembaraan dan penggambaran kitorg dengan cik husna.hehhe**



Blogger Templates

Blogger Templates

4 comments:

  1. hai..cumel sungguh ler baby kamu yg bambam tue..

    ReplyDelete
  2. nadh : ape yg zzzzz tu? hehehe


    ourLOVEternity: hai :) thnx dear

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...