passer by since 1st feb 2010

Wednesday, February 17, 2010

STOP, in the name of LOVE :)




“If you’re not willing to risk, you cannot grow. If you cannot grow, you cannot be your best. If you cannot be your best, you cannot be happy. If you cannot be happy, what else is there?”



– Les Brown




assalamualaikum, hai semua :)


semalam aku TERtengok berita dekat channel singapore. maklum lah duduk kat johor ni memang ada kelebihan dapat tgk channel singapore. kelebihan ke? mungkin juga kekurangan sbb bila cerita-cerita ber-adegan panas dan ganas yang patut di'censored' tidak di'censored'-kan di situ. tapi kalau nak tengok channel singapore bukan dekat tv yang ber-ASTRO lah eh. actually my mum yang tengok, aku yang tak pasal-pasal masuk bilik dia tanpa segan silu dan join sekali dia tengok (sambil dodoi-dodoi bby aina syg).



and SOMETHING on the news caught my eye.



have you heard about this?







mungkin ada yang sudah sedia tahu, atau mungkin ada yang tidak. ataupun mungkin aku je si katak montel di bawah tempurung yang ketinggalan zaman. kebarangkalian-nya besar tu. maklum lah bukak suratkhabar pun jarang-jarang. tengok berita kat tv pun kadang-kadang je. ikut mood. atau lebih tepat lagi, ikut suka hati aku je bila-bila aku nak. hehehe.



but seriously, i find it rather interesting.



ehh, hold on. hold on.
let me just give some info for those who didnt know or have zero idea about what it is all about.




If today is your last day on earth, who will you say "I love you" to?



first of all, itulah dia tagline kempen Stop in the name of LOVE tu. err, kempen ke? aku pun dah tak berapa pasti. haha. tapi yang penting, from what i saw on the news, ada satu rancangan tv singapore iaitu krew BlogTV.sg akan menjelajah ke serata kota singa dengan membawa 3G handphone (tak disebutkan pulak brand apa.perlu tahu ke?) dan menemubual sesiapa sahaja across the country dgn bertanyakan soalan yang tertera seperti di atas tadi. one call to one person ONLY. dan bukan setakat watak-watak picisan di jalanan saje ye yang akan ditemu-bual, mereka juga akan interview celebrities, ahli-ahli korporat ternama, dan mungkin juga ahli politik dengan bertanyakan soalan yang sama. target mereka nak cecah sampai 500 calls.


dan MOTIF di sebalik semua ni?


to get Singaporeans to pause, take a moment, think of the above-mentioned question, and then make that call! Will they stop to do it? Who will they call?

*aku baru je terjumpa facebook page dia, so ayat di atas tu aku hanya copy-paste sahaja okey.dasar pemalas punye mak budak.hehe*


so, untuk tahu lebih lanjut, boleh usya ke site link kat bawah ni.


Facebook The BlogTV.sg Stop in the Name of Love Movement



it was SOMETHING to ponder on, right?




however, it got me thinking,


if i were asked the very same question, YES. i will definitely STOP to answer. no doubt about that.



but what will be my answer? and who shall i call?
(i think of syg, bby aina, my parents, my siblings, my in-laws, my BFF etc,etc)


HAAaaaiiihhhh.


i have so many loved ones and i can only choose one. THAT IS SO NOT FAIR kan.


then it made me realized that life isn't always a bed of roses and looking back at MY life, there were times when i had such a difficult time making choices.
and THIS would definitely another one to add to the list.


ergh, hate the question.


(eh apesal aku tetiba nak emosi lak ni?bkn ke aku yg kata interesting tadi.huhu)



okey, okey, REWIND balik. REWIND balik. jangan nak emosi pulak kat sini.



berbalik kepada soalan tadi.



"If today is your last day on earth, who will you say "I love you" to?"



pada aku, soalan ini tidak relevan. not applicable to me, i must say. sbb, kenapa mesti nak tunggu last day baru nak cakap i love you. aku hari-hari cakap i love you kat syg. dan aku dah amalkan cakap love you kat my mum sejak beberapa tahun kebelakangan ni. dulu agak malu (padahal mak sendiri), tapi bila dah study jauh-jauh di perantauan dulu tu, dan sekarang sudah tinggal berasingan, takut-takut kalau tak sempat nak bagitau yang aku amat-amat lah sayang-kan dia. who knows kan?



lepas ni, kena mula bgtau kesayangan-kesayangan saya sekalian yang i love them. kdg-kdg benda simple yang macam ni lah yang akan buat-kan mereka happy. kalau org ckp i love you kat aku pun, it surely brings more joy into my life. dan apabila syg yg ckp, maka angau-lah saye lagi untuk yang entah ke-berapa kali :)




whatever it is, the bottom line is,

do appreciate your loved ones. and always find the time to let them know how much you LOVE them, don't hesitate to show them how much they mean to you, and keep telling them (and yourself) just how lucky you are to have them in your life :)



and do it now people. before it is too late.






(s.p.e.e.c.h.l.e.s.s)




Blogger Templates



2 comments:

  1. too much is way better than none at all..
    kan?
    :) at least you are letting the other person know bout your feelings..
    if i was to answer the q, tak dapat nak habis cepat2..:) long list to call :)

    ReplyDelete
  2. itulah.
    i tgh berangan ape nak jawab kalau die tanye camtu.

    tapi byk sgt yang i syg, susah nak pilih sorg je utk call.ehehhe :)

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...