passer by since 1st feb 2010

Monday, April 19, 2010

aku ni banyak hal lah?! :*)




"An eye for eye only ends up making the whole world blind."
- M.K. Gandhi



assalamualaikum, hai semua :)



kawan-kawan sekelian alam, terima kasih sebab sambutan yang agak hebat untuk hit num 19,099. berdesup-desup kaunter gua. tak sangka ramai yang excited macam aku yang lagi lah over-excited nak bagi hadiah ni :) terima kasih jugak dekat cikmin yang dengan murah hati-nya meng-promote secara tidak langsung dekat kawan-kawan bloggers lain untuk join sama. salam perkenalan untuk semua ye :)



owhh, owhhh, sebelum tu, lupa pulak nak announce. saya sudah ada manusia bertuah untuk num 10,500. siapa lagi kalau bukan cikmin. im REALLY glad she won, sebab menurut kata beliau, kemenangan kali ni mengubat duka dia, tak gitu cikmin? nak tau kenapa, usya lah dekat belog beliau okey. tak nak lah meng-war-war-kan dekat sini pulak. hehehhe.



okey, okey. sebab aku memang dah terlampau excited TERRlebih nak bagi hadiah (i memang suka bab-bab kasi orang hadiah ni), habis je kerja tadi, aku berdesup ke Jusco besar untuk mencari hadiah idaman.



as i promised; (quote from the previous entry)


"okey CLUE; mungkin sebuah beg berjenama sebab saya SANGAT-SANGAT suka dengan beg. atau mungkin juga sehelai (dua?) tudung dari butik Ariani, sebab saya SANGAT-SANGAT gila-kan Ariani sekarang. tapi buat masa sekarang, saya rahsiakan dulu, baru lah syiok kan. tengok sambutan-nya dulu :)"


THERE.


okey, aku dah buat keputusan aku nak kasi beg. sebab beg boleh match-kan dengan apa-apa baju, kira boleh di-pakai sepanjang masa. dan beg TAKDE SIZE. so takde lah timbul masalah yang muka sempit lah, owning tak sesuai lah, takde baju nak matching dan yada, yada, yada (ini kalau aku kasi tudung ARIANI lah). betul tak? :)



jadi-nya;





so pengumuman, pengumuman,

hadiah untuk siapa yang berjaya adalah merupakan, ERrrr, bukan beg ESPRIT aku tu ye, dan bukan juga tudung ARIANI di kepala ku itu. tetapi;

HANDBAG daripada SEMBONIA :)


ada dua handbag dekat dalam tu. satu sudah berpunya, dah jadi hak milik cikmin, dan bakal di-poskan nanti :). so tinggal lagi satu, yang menanti manusia bertuah yang dapat hit num 19,099. okey, untuk menambahkan lagi ke-excited-an, beg yang bakal korang dapat ni adalah handbag yang boleh di-transform-kan menjadi sling bag. best kan? :)


tapi, tapi, tapi, (aku nak mengada TERRrlebih sikit)


saya nak tambah satu lagi syarat.


okey, quote lagik;


syarat-syarat-nya.
(nak kasi hadiah babe, kena lah bersyarat :P)



[1] mesti lah warganegara MALAYSIA :)
[2] berumur 18tahun ke atas, tak kesah lah lelaki atau perempuan, saudara-mara ataupun tidak, yang dikenali ataupun tidak.
[3] mesti jadi follower belog saya. *blush*blush*
[3a] MESTI PROMOTE-kan BELOG INI DENGAN TAJUK, "BE MY 19,099th VISITOR" DI DALAM ENTRY DI BELOG ANDA. (entry hendaklah sebelum number 19,099 di-hit) <--tinggalkan link entry itu dekat ruangan komen.
[4] letakkan banner seperti di atas di belog anda, dan link-kan balik kepada belog saya ;)
[5] kalau dah cukup syarat-syarat-nya, dan jika ditakdir-kan anda-lah visitor yang ke 10,500 itu, sila lah capture (print screen or snap) the required number seperti di atas be dengan gambar belog saya, dan emailkan kepada saya di faryn_farhana@yahoo.com



ewahh, ewahhh, ewaaahhhh. cari pasal pulak aku eh. hehehehhe. so syarat baru yang aku dah large-kan dan blue-kan di atas okey.



so, apalagi??!



put on your LUCKY CHARM and try this!! :)




Blogger Templates
Blogger Templates

39 comments:

  1. wuiii..dasat tu..beg sembonia..!!aku pon nak wehh..tp isunye slalu la tk smpat nk wat entry2 contest + nak blogwalking skang nih.kompem terlepas no hit tuh..huhu

    ReplyDelete
  2. wow!!! sembonia..dah lama tak pakai sembonia..masa zaman gedikss sgt suka dgn jenama bonia/sembonia ni..ok takpe Dr.faryn..nanti cikmin promote lagi your blog.. :)

    ReplyDelete
  3. bestnye hadiah.. aku try gak nak tgk hit counter tu, tapi dia tak kuar plak..huhu.. tak de rezeki.. ala..kalau ko tak buat mcm ni pun, blog ko mmg best pun..sambutan mmg ramai punye..:-)

    ReplyDelete
  4. syoknye kalo aku yg dapat...handbag aku pn dh expired nih :) heheh...fingers crossed..

    ni link daku..

    http://wawaworkerbee.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  5. Dr,doremon dah wat entry,tp pkai blog yang ni..hehe...dah ckup syarat kan...teruja ni,.ekeke
    http://beutifulmcsue.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  6. Dr.Faryn..just bagi opinion skit..usually kan..contoh la okey..cikmin dah selalu sgt buat hits kaunter ni dan cikmin tak pernah letak syarat seperti be follower(yang ni okey lagi)cuma tang entri tu..sebab apa tau..org yg ada entri then only boleh join..kebetulan la ada org lain(yg tak buat syarat ni) masuk dan dapat nombor tu..wahhh..susah tu nanti..tp tak tahu la kalau u dah ada solution nya..apa kata entri yg diorang buat tu just macam kami promo ur hits counter ni nak bagi meriah je?

    ReplyDelete
  7. thanks yang join :)

    *cikmin : saye memang dah terpikir hal tu. cuma memang saye nak syarat tu sebab saya nak org yang menang tu ialah seorang blogger yang saye kenal (thru writing) and yang dah mengikuti cerita saye sampai lah nak dekat ke hit number tu. not some random blogger yang TERRr-tak sengaja drop by and hit it. itu yang saje-saje buat syarat tu.


    dan let say, yang hit tu adalah org yang tak cukup syarat, i will put up another number to hit. tapi saya memang berharap sgt ada yang dapat num tu. sebab favourite num tu :)


    ehehhe. anyways, i really apprecite ur idea :))

    ReplyDelete
  8. wuit cik min
    bagila sembonia cik min tu kat hasni
    hehe
    pa kes kan cik min nak bagi
    ok lah
    hasni juin
    dr,
    ni hasni dah wat entry khas ni
    n slmt berkenalan dr:-)
    http://hasnidasmat.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  9. mine pun dah promo hits yg baru ni.. :) so far diorg ckp dgn cikmin..tak kisah la syarat ketat sikit..hadiah tu berbaloi.. :) i wish yg dpt tu yg betoi2 follower u ok..kalau tak mahu diorg ni frust nak kena re-again the hits..tuan rumah pun tak dpt no idaman..

    mine 88,888..wanna try?

    ReplyDelete
  10. Salam...hop dari blog cikmin...tak pernah lagi masuk peraduan...mencuba nasib ni...nak jugak cuba ye...

    Okay...i follow...hehehe

    ReplyDelete
  11. camne klu peserta lelaki - dapat beg bonia, kena kasi hadiah kat isteri tak pun mak, kakak... ;x

    ReplyDelete
  12. nak join...
    http://ejamaria.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  13. kak, bolhe ke ngexz join ni. padahal akak tak kenal ngexz pun yang kecil cili padi ni.hehehe. ni link ngexz.hehee. ntah cukup ke idok syarat tuh

    http://thengexz.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  14. ai ummie mirahaziq nk join

    http://anakku-een.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  15. salam..Dr. Faryn
    alynn dh join..

    http://alynnzcontest.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  16. yeah..linda da buat dah..hope de la luck..aminnnnnn...fuh!!! sembur2 sikit tuk adiah yg akan dtg tu..hehehe

    http://amnybelle2606.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  17. slm knl akk :) wahh.. mnarik tul hadiah.. sy nk join jgk.. tgu~~ :)

    ReplyDelete
  18. salam ..Dr Faryn

    saya pun nak join juga

    http://coretanuda.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  19. ehem2... err... ada syarat la plak... mm..

    ReplyDelete
  20. I am follower

    blogged http://sherrycontest.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  21. salam :)

    sy dh siap bt entry :)

    ni link..
    http://neaflerida.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    thanks..

    ReplyDelete
  22. dokter.... aii pon nak join..


    http://sibellabongsu.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    T___T

    ReplyDelete
  23. Salam, saya join ye..

    http://aimymardhiah.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  24. dah!

    http://cik-ejaa.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  25. salam kenal..

    saya nak join gak..ni linknya..

    http://sricahaya.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  26. salam..
    woo menarik adiah..
    shafaa join k

    http://nothingzorro.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  27. salam..sakura nak join jugak..he3

    ni link n3 http://blossom-sakura.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  28. da join. ni link entry nye..

    http://eventhehearthasboundaries.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  29. salam dokter..

    dah lama blogwalking kat sini..saja nak join contest yang dokter buat ni..hehe

    http://ghizz05.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  30. Salam kenal Dr Faryn (^_^)

    Dah join & link n3

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  31. I've joined.

    http://aidaeffa.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    wish me all the best! hehee :D

    ReplyDelete
  32. nak try my luck gak....

    http://cikpia.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  33. salam..
    nak join jgk..
    he3..

    http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  34. salam dr faryn,
    mm cuba nasib..
    ni link ye dr..

    http://hatisamronkin.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  35. Salam Dr. Faryn,
    nak join, saja cuba nasib. :)

    Ni link saya,
    http://zahidahazman.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  36. Salam Dr. Faryn.. sy pun teruja nak join contest ni... mai jengah ke blog saya ya.. TQ

    http://lakaranhatii.blogspot.com/2010/04/be-my-19099th-visitor.html

    ReplyDelete
  37. ala dah lepas dah hit conter tu...refresh2 tgk dah lajak jadi 19120..adehh..hahhaha.xder rezeki..sapa lah yg dapat tu kan..hehhe

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...