passer by since 1st feb 2010

Friday, April 9, 2010

cinta hati saya :*)




"Great thoughts come from the heart."
-Luc de Clapier



assalamualaikum, hai semua :)



aku ber-belog-hopping tadi. tup-tup tersangkut dekat satu belog ini (promote sikit). dekat situ ada satu tag yang best. which is, yang aku sangat beriya-iya nak buat ni. sampai tak menyempat-nyempat nak mandi petang dulu. balik kerja, masam-masam dah menghadap belog. no pain, no gain. okey takde kena mengena. *dush* HAHAHA.


sila buat endah tak endah dengan entri kali ni sebab macam agak mengada-ngada sikit. kalau dah rasa mual-mual nak muntah separuh jalan tu, sila lah berhenti baca dan tunggu je lah untuk next entry okey. :)



tag kali ni pasal encik hubby. excited tak, excited tak??
i know i AM. HAHAHA :Pp



so here it goes;



.


.




[1] 1st time jumpa your hubby bila & dekat mana?
masa tahun 2001 dekat medic school (malacca campus). masa tu dekat main hall, tengah orientation before kitorang fly ke Manipal, India untuk sambung belajar dekat sana (ours was a twinning program). jeling-jeling gitu-gitu je, usya-usya sebab melayu pun tak ramai sangat masa tu. that was the first time i saw him. i didnt know him much back then, but i remembered his dad (my father in law now) very well, a very-very educated-looking and outspoken gentleman :)



[2] Love at 1st sight?
tak lah. masa tu takde perasaan pun dekat dia :)




[3] Who is he when the 1st time u met him?
a medical student. more or less just like me. but he's a genius! tak payah belajar kronik-kronik sampai tunggang terbalik pun boleh score maut-maut punya. dia selalu jadi saya punya daya semangat nak ke kelas. my rival, to be exact. selalu compare-compare result dengan dia (without him knowing). kadang-kadang dia menang, kadang-kadang saya menang. hehehhe. dia juga seorang yang sangat-sangat lah into sports. especially bola. aduh, aduh, aduhh. bila dia tengah on form dekat padang, boleh angau dibuat-nya. *blush*blush* hehehe.






[3] how long it takes him to ask you out for a date?
ini paling kelakar. hehehe. do u know that i am his first love? :) masa awal-awal tengah belajar dekat india, dia langsung tidak pandang saya okey. maybe sebab saya adalah seorang budak yang montel dan tidak berapa cun pada masa itu. dan saya juga sedikit huha-huha. sungguh tidak lady-like. maybe i was not his type at all (tapi bila tanya, syg kata dia ingat aku budak gangsters dulu. boleh ke?? haha) tapi saya pun tak berapa nak pandang dia sangat sebab saya pun ada 'affair' lain masa tu (panjang cerita-nya). huhu. tapi bila dah balik ke malacca campus (2004), dia sudah mula pandang saya. mungkin sebab saya sudah selim-melim dan sudah sedikit cun *ehem*ehem* HAHAHA.




**kuRRRrr-RRuuuss gila masa ni. depressed!!**



[5] 1st place dating?
ohhh, seingat saya first sekali keluar berdua masa saya ajak dia teman beli hadiah birthday untuk ma dekat jusco (masa tu punye lah konflik hati dan sanubari ini, nak ajak ke taknak.sebab takut kena reject). naik kereta dia. first time keluar sama, saya macam tak boleh bernafas. asyik nak tahan nafas je. satu mungkin sebab tengah tahap angau yang nak mamp**, dua, sebab taknak perut nampak buncit sangat. HAHAHA. ingat lagi, saya pakai baju punjabi kaler biru gelap yang ada batu-batu dengan jeans kaler putih. bajet dah kurus gila lah dgn baju dan jeans tu :)



[6] how he proposed?
panjang cerita nya ni. hehehe. so dipendekkan cerita, syg ada karang satu cerpen untuk saya. cerpen okey, jangan main-main. it was a suprise because i didnt know that he could write that well. he REALLY can write you know. hehehe :) dalam cerpen tu memang ada lah diselitkan isi hati dia yang suka dekat saya dengan begitu tersirat sekali. so masa on the way balik dari jusco (beli hadiah untuk ma) tu, dia tanya saya, dah baca ke cerpen tu? saya ni biasalah, suka make things complicated, so saya masa tu macam psycho-psycho memacam. basically, i was in denial. kenapa dia suka aku?. dia saje nak main-main kan aku ke? macam-macam lah saya fikir. sangat-sangat paranoid masa tu okey, almaklumlah kan sebab hati ini kan pernah dilukai. wohh, wohh itu dia ayat power sudah keluar. hahaha. kena pulak masa tu nak balik cuti dah. saya tak jawab pun. bila dah balik kluang, dia sms lagi tanya. last-last kitorg declare couple masa hari ahad tu, bersamaan dengan 19hb september 2004 :)


**kalau boleh aku nak attach-kan sekali sms-sms tu, sebab sampai sekarang aku simpan lagi.siap tulis dalam 'buku kecik' lagi.tapi nak share tiba-tiba macam sedikit segan pulak.haha**



[7] special date with ur hubby?
19hb september 2004; tarikh couple.
8hb julai 2007; tarikh merisik.
26hb julai 2008 (on my birthday); tarikh tunang.
9hb januari 2009; tarikh nikah.








dan semestinya, 20hb disember 2009; tarikh bby aina dilahirkan :)





[8] what is it about him that u love so much?
this is hard, sebab baaaanyyyaaaakkkk sangat sebab yang buat saya cinta sama dia. yang paling penting, dia sangat-sangat SANGATT pandai memujuk. satu cukup lah ek. yang lain rahsia. hehe :)



[9] what is about him that u wish he could change?
he is prefect just the way he is now. tapi kalaulah, kalau lah boleh kannn, saya harap dia boleh menjadi sedikit penyabar bila tengah driving (dan juga bila oncall) :)






[10] You will lose your mind and crack your head when he...
gets so emotional when his favourite EPL team lose. sampai boleh tensi-tensi sehingga mendatangkan marah kepada orang-orang di sekeliling. kadang-kadang sampai bad mood. aduhh, pening kepala saya. bak kata syg, "kecewa lah b, macam putus cinta je". ewahh, ewahhhh. hehe. paling tak best bila sepatutnya kitorg dah ada plan nak berjalan-jalan, terus TERRr-cancel sebab takda mood bila bola kalah. *sigh* but i love him still! :)







[11] u will smile through your eyes the whole day when he...
says he misses me
:). padahal baru je beberapa jam tak jumpa. selalu-nya syndrome ni datang bila tengah oncall. yelah, saya oncall, dia tak oncall, dia oncall, saya tak oncall. dugaan, dugaan. huhu.



[12] my love towards my hubby is as big as...
the ocean, and as wide as the sky. only GOD knows how much i love you syg. and how truly blessed i am, to have you to share the rest of my life with. may our love getting stronger each and everyday and last forever. ameen ya rabbal 'alameen :)


.


.



alaa, tak habis dah.



BESTT kan tag ni??



aku tahu mesti ada ibu-ibu (yang dilamun cinta.ewahh) dah mula-mula mengarang ayat nak menjawab tag ni kan. elehh, elehhh, mengaku je lah pleasee. aku faham sangat-sangat perasaan korang. sebab kita semua masih lagi angauuuu dengan hubby masing-masing walaupun dah bertahun di-ijabkabulkan, right? :)



so kepada, puan yatt, cikgu salwa, puan sue, puan syima, puan lily, puan marini, puan ninie, puan elly, puan ejamaria, puan fuadnis, puan puterikurekure, puan syera, cikgu zurani, puan ilhamny, puan hawa dan segala puan-puan yang TERRRrsinggah dekat sini, santai-santai kan lah diri anda seketika untukk mengimbas kembali memori indah dengan encik boifren (sekarang dah hubby) anda ekk.

dan selamat TERRrrsenyum sendiri masa menjawab tu :)



ohhh, btw saya TERRRrmembazirrr lagi semalam.







ish, ish, ishhh.




Blogger Templates
Blogger Templates


6 comments:

  1. sweet.. aku dah buat dah tag ni:-)

    ReplyDelete
  2. Salam..igt sy lagi?..ooo doktor faryn kt hospital Melaka upernya...n wawa tu kwn doktor yer...saya pun kenal dier jugak..hehehe

    ReplyDelete
  3. Eh...sebelum ni macam dah drop komen tapi takde plak...budak mozac eyh...ni mesti junior nih...spm bila ek?

    ReplyDelete
  4. faryn..aku nak tanye lagi la..tp lari tajuk dari entry yg kau wat la..hikhikhik..

    ada org cakap kat aku..vitamin2 (3 set) yg misi slalu bagi masa check up tu tak leh makan sangat sbb takut baby besar...

    aku kompius

    sbb pada aku la..bila misi bagi ubat2 tu maksudnye mesti ada kebaikkannye kan...

    tolong leh..hikhikhik

    ReplyDelete
  5. linda da buat la tag nih..mmg sweet kan..mengimbau balik suma zaman2 jiwang+nakal tu...kalau nk tgk linda nyer bukak http://amnybelle2606.blogspot.com/2010/01/about-him.html...nothing special..but 4 me its truly special...hehehe..
    anyway, cantik larr kasut crocodile tu...

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...