passer by since 1st feb 2010

Sunday, April 25, 2010

ronggeng-ronggeng tanpa hasil :)



"With mirth and laughter let old wrinkles come."
- William Shakespeare



mula-mula sekali,


"happy 28th birthday my dear sygg, Dr Nur Muhammad Hafiz"

semoga dipanjang-kan umur. dimurahkan rezeki dan dipermudahkan oleh-Nya segala urusan di dunia dan di akhirat. semoga hari-hari yang mendatang yang bakal kita tempuhi bersama akan lebih bahagia dari hari-hari yang sebelumnya.

ameen, ya Rabbal a'lameen :)



yep, syg is doing oncall on his birthday. ohh, takpe. tak perlu nak rasa kesian sebab kami DAH BIASA. well, sort of. bak kata syg masa aku text dia tadi,


"i ni masa hari-hari penting kita je mesti kena oncall. birthday sendiri oncall. masa anny kita pun i kena oncall dulu. huhu"


apa nak buat kan. macam aku pernah cakap dulu. it is part of the job. dah kira macam occupational hazards lah. u want it or not, u have to deal with it. takpe. takpe. ada hikmah kan? kita tolong orang, ALLAH akan tolong kita.
insya ALLAH, insya ALLAH :)


so syg, u celebrate lah dekat sana dulu malam ni ek. esok kita ronggeng. hehehe.



okey, cerita hari ini. eh, dah kira semalam lah kan. ingat nak mem-belogging lebih awal tadi, tapi bby aina extra manja pulak hari ni. itu yang kena tunggu sampai dia sudah selamat beradu, baru boleh menatap netbook ni :)


ma, ayah dengan cik husna baru je beransur bergerak balik ke kluang. ma ayah kerja esok. itu yang beriya jugak nak balik tengah-tengah malam ni. hebat kan parents aku? kalau aku, takde makna-nya lah. sure dah selamat men-cuti-kan diri. nama pun kerja sendiri, suka hati lah kan. tapi disebabkan mereka adalah orang-orang yang hebat, takde nya lah mereka nak ber-perangai macam aku yang kadang-kadang pemalas ni. kadang-kadang?? emmm. hehehhe.



pagi, kitorang ke mahkota parade drop ma, sebab ma ada appointment dekat tempat rahsia. then guess what?



ayah bawak aku pergi usya-usya sambil mencuci mata dekat Honda Centre.



okey, okey, okey.
please, please, please jangan nak excited tak tentu pasal lagi. sebab ada kisah panjang di sebalik kunjungan kitorang ke HONDA tu. hehehhe. tapi taknak cerita sekarang, sebab banyak benda nak kena bincang dulu. :)



so berbalik kepada cerita asal. *tukar topik*



ma, ayah dengan cik husna sampai around 930am camtu. awal gila. aku pun tengah bergelimpangan lagi melayan bby aina yang dah senyum-senyum bangun tidur. rumah pun macam tengah agak serabai. hehehe.





*bby aina reunited dengan atuk dan nenek kluang. mashamm lagi masa ni :)*


lepas tu, masa untuk mendandan anak mama.
habis rimas dia. tapi takpe, beauty is pain. apa kena mengena?
hahahaha.












dah siap! :)



kan yang konon-kononnya aku kata nak beronggeng dengan cik husna tu, takde nya beronggeng pun. setakat ke hulu ke hilir tanpa arah tujuan dekat dalam mahkota parade dan menggemukkan diri makan Baskin Robbins. nyesal, nyesal. huhu. tapi sedap gila MINT CHOCOLATE CHIP. dahh laaaaaamaaaaa gila tak makan. so tadi kira macam melepas geram lah. HAHAHA.
















gambar yang last tu, bby aina dah tension kitorg asyik hang out dekat butik BONIA. jangan salah faham ye. saya tidak melabur di situ. ayah yang ajak sebab nak beli-kan beg untuk ma :)


**di dalam hati, terasa nak 'menyebat' satu BONIA gak. ada satu tu cantikkkkkk. huhu**



tak banyak gambar pun di-snap. sebab cik husna mood tak berapa nak baik, sebab tak dapat hasil. jangan emo cik husna. kan dah dapat ongkos-nya. hehehhe. so memang yang banyak gambar bby aina je lah :)


















yang ni pulak dalam kereta sebelum balik,






ayat ma, "longg, tengokk apa dah jadi ngan aina ni??"


habis dia tarik ribbon tu. siap nak nyonyot lagi tu.





lepas tu, boleh pulak dia bagi senyuman manis penuh kepuasan dekat mama dia. dalam hati dia agaknya,

"yeyyy, akhirnya aku bebas daripada belenggu reben ni!"



HAHAHAHHAH. clever girl.


i just love my 4months old daughter :)



okey, nite peeps!



Blogger Templates
Blogger Templates

10 comments:

  1. alololo...comel ainda dgn riben tu..tone kaler baju dgn riben..auwww..auwit sgt2..

    ReplyDelete
  2. haha..comel.tu riben amik yg wrapping ke mmg utk accessory baby?? anak pompuan mmg kena make up aje la.. tgu la adik aqil klu pompuan nnti..hihi.

    anyway, happy bday to dr hafiz:-)

    ReplyDelete
  3. hai syuhada,
    thanks :)


    cikmin,
    itu lah bila ada bby girl ni,macam-macam nak digayakan. dah macam barbie doll je pulak. hahaha.


    sue,
    ribbon tu sebenarnya ribbon hadiah yang orang kasi. macam syg nak buang sebab cantik. aku simpan semua ribbon yang cantik-cantik. boleh laram-kan dkt bby aina. hehehe. btw, aqil dah setahun lebih kan? dah boleh tu nak tambah lagi :Pp

    ReplyDelete
  4. farynnnnnnn ko cam aku laaa.gile mekap qies.qies pon ade gambo bereben camtu..hahahaaa.tp aiyooo skrg die sula pandaii tarekkk woooo.

    aina sgttttttttt syomel.nak aje aku gegett.

    ReplyDelete
  5. alalala..comei giler aina ngan gaun munga2 + reben tuh..sgt gegirl okeh..

    aku mama yg kurang bernasib baik sbb dpt anak pompuan brutal tk suke solek2..pakai sepit rmbut pon dh tarik2 kerimasan..ekekkeke

    ReplyDelete
  6. yatt : nanti lah satu masa kite jumpe kan aina dgn qies ek. hehehhe.


    lily : zara memang nampak ROCKS! hehehe. aina pun slalu rimas-rimas. aku je yang beriya. hahaha :Pp

    ReplyDelete
  7. eeeeeeeeeeeee baby aina ngeces eh..hikhikhik tak sabar nak makeup budak ticik dlm pewut nie..hihihihi comel la aina..

    ReplyDelete
  8. alOlOlO geramnye kat bb aina nih!!
    dOc, da ada yang buking lOm??
    ekekeke

    ReplyDelete
  9. hai bonda :)
    ewahhh kena ada booking-booking ke. hehehhe. bby aina nak kawan dengan SEMUA. tamak, tamak. hahahahha :))

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...