passer by since 1st feb 2010

Thursday, May 20, 2010

ada hikmah :)





"A true friend never gets in your way unless you happen to be going down."
- Arnold H. Glasow



assalamualaikum, hai semua :)



ayat tak best lagik; syg oncall hari ni. *sigh* takpe, takpe. syg tengah bertungkus-lumus tolong orang tu. aku msg cakap ai miss u pun masih belum ber-reply. *sigh lagik*



korang, korang. tahu tak semalam oncall aku best gila. FREE NAK MAMP*S. hehehe. dan yang paling best, semalam punye lah tahap free gilak, aku sampai boleh balik lepak dekat rumah dengan syg dan cik puan mem besar tetapi kenit itu. lepas tu lagi nak msg syg kata ai miss you. *lepuk sekali*. hahahha. tapi memang still rindu okeh :Pp



semalam dalam pukul 10pm lebih-lebih, syg dtg bawak bby aina ke kamar bersalin untuk jumpa aku. sebenarnya plan-nya nak bermakan dinner together-gether lah. aku memang dah tapau-kan siap-siap untuk syg. dah alang-alang bby aina datang labour room, sempat jugak lah aku menayang hasil titik peluh aku dengan syg ni dekat staff-staff dekat labour room tu. ewahhh. hehehehhe :) dan bby aina sangat behave okey. suprisingly so. tak berbunyik langsung. ekspresi pun nak tak nak je. macam expressionless. HAHAH. tak kesah lah, yang penting semua kata comel. dah anak dara dah anak dokter farhana ni :)





*muka penyek bby aina :)*



lepas dah bermakan-makan, aku terus ikut syg gi jumpa kawan dia kejap. lepak dekat kedai makan yang dekat dengan fly-over. sebut fly-over ni, sungguh over kan aku. tengah oncall boleh bersiar-siar. HAHAHAHA. tapi dah memang aku takde kes, aku nak buat macam mana. sila jangan emosi. aku tak curi tulang ye. dah tulang pun takde, macam mana nak curik? okey, TERRrrmengarut di situ. hehe :)



then dalam midnight aku dah dekat rumah. rumah aku dengan hospital sekangkang kera je. dua minit dah sampai. itu yang aku berani balik, kalau ada emergency, aku boleh rush. tapi rupa-nya memang takda apa-apa sampai ke pagi. GILA HEAVEN KAU AKU TIDUR bersama-sama syg dgn bby aina. sempat lah jugak bermanja-manja. oppss! heeee.. :)



pagi after subuh baru aku balik ke hospital. sebab kena attend pass-over meeting kan. tapi yang penting, kesimpulan nya,



ONCALL AKU SANGAT BEST SEMALAM.
(walaupun aku oncall dengan manusia itu. terima kasih ALLAH)



hari korang macam mana?

hopefully BEST macam aku jugak.



:)



(tak sabar esok. nak jumpa syg. nak jumpa kak iza, ayie dan bby qaireen jugak. sabtu balik kepong. yeyy!)



Blogger Templates
Blogger Templates

7 comments:

  1. sronok r klo tiap2 oncall cmtu..hehehe

    ReplyDelete
  2. wah.... doc.. marvellous.. x nak ckp but nak ckp jugak... jelesssssssss...........

    ReplyDelete
  3. wah...seyes heaven la kalau oncall macam ni..kat hospital bentong ni ai tengok doc macam kelam kabut tak cukup kaki tangan dah...hahaha..

    ReplyDelete
  4. heaven seh oncall ko faryn, kalu aku oncall gitu dalam mimpi jela, baru nak tutup mata sikit telefon dah bising, takpun pager asyik bunyi, huhu..

    ReplyDelete
  5. hai izzah and pearlscarf,
    memang BEST sangat! hehehe.


    cikmin,
    hehehe. itu mesti dokter kerja dekat kecemasan.24-7 ada kes.kesian. hehehe.


    sirna,
    ko lain lah babe. ko mo medical. aku faham perasaan ko. aku dulu paling tak suka oncall masa houseman dekat medical. hati tak pernah nak tenteram. baru habis clerk patient, nanti dapat call. "dokter, ada 6 new cases ye dekat ward sekian-sekian..."


    nasib baik jadik mo o&g sekarang.
    hahahahha.


    sue,
    kalau setiap kali oncall macam ni LAGI bagus :)

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...