passer by since 1st feb 2010

Saturday, May 22, 2010

bby aina cayang bby qaireen :)





**NOTIS: entri kali ni penuh dengan gambar-gambar babies sahaja okeh. siapa-siapa yang allergic babies (ada ke?) sila jangan scroll down. haha.**




"Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage."
- Lao Tzu



ASSALAMUALAIKUM, HAI SEMUA :)



okeh, tulisan pembukaan jadik capslock sebab mood aku masih lagik berbunga-bunga :) hehehehhe. thanks to ayie and family yang menyerikan rumah kami dan juga hati-hati kami sekeluarga semalam. penat lelah ber-back-to-back oncall (aku &syg) lenyap sekelip mata. sungguh magik. hehehhe :))



sekarang aku dengan syg berserta dengan cik puan mem besar tetapi kenit dah selamat berada dekat kepong. baru je sampai dalam pukul 12pm lebih-lebih tadi. sempat ber-lunch dengan mak dengan ayah syg. ni tengah bersantai dengan bby aina dekat dalam bilik. cik puan mem besar tadi macam tidur, ni tiba-tiba semangat nak bermain-main sambil berpusing-pusing pulak. huhu.



orait, nak cerita pasal semalam :)



kami bawak ayie & family bermakan-makan besarRRr dekat perkampungan ikan bakar terapung, umbai. memang syiok lah makan. tapi aku taknak letak gambar yang snap dekat situ sebab tak cun. pengcahayaan tak baguss, plus aku nampak sangat montel. okey, yang kedua tu adalah reason sebenar. HAhA. so skip plis. :P



kitoRRrrang yang mak bapak budak ni (ayie&kak iza, aku&syg) memang selalu overRRRr excited bila berjumpa sebab nak tengok gelagat bby qaireen dengan bby aina. kak iza memang dah siap-siap belikan tiga helai baju yang sama dengan bby qaireen untuk bby aina. tiga helai okeh. hehhhe. tapi bby aina dengan bby qaireen memang ada banyak baju sama, kebetulan dan disengajakan. maklum lah, lahir pun haribulan dekat-dekat. itu yang baju semua dari season yang sama. heeee :)



baju yang pertama;













see the resemblance? :)



bby qaireen ni memang terkenal dengan 'senyuman mahal' dia. tapi dengan kitorang, bukan main galak dia senyum. hehehhe. suka sangat tengok cik-cik puan mem besar dua orang ni. sekali pandang, macam twin je pulak. tapi sorang kurus, sorang montel. macam standard twin lah :) bby aina je tiba-tiba pulak yang kadang-kadang jual mahal tak nak senyum. agak nya dia pelik kenapa ada seorang lagik cik puan mem besar yang sebesar dia (ehh ke yang lebih besarr?) hehehehhehh.



okeh, okeh. baju yang kedua;










comel kan mereka/kami?
(tiba-tiba berangan ada anak twin)



HEHEHE :)



baju yang ketiga;



ehhh, baju yang ketiga tak sempat pakai sama-sama pulakk. hehehhe. kepada auntie iza, terima kasih bagi hadiah baju dengan bby aina. lawa-lawa pulak tu :)



orait, last sekali, ini gambar yang paling mahal;






auntie hana (iaitu aku) yang snap tau. auntie hana je yang boleh buat bby qaireen senyum maniss lebar macam ni tau (selain parents dia lah of course.kui, kui)
ada siapa berani lawan?
HAHAHHA :P



okeh, last, last. (berapa kali last daa)





mestilah kena selit gambar mama dengan cik puan mem besar tetapi kenit ni :)
ni dalam kereta on the way ke kepong.



cukup lah ekk. kang banyak-banyak nanti korang pening. hehehhe.



(tapi kalau nak tengok LEBIH BANYAK gambar bby aina dengan bby qaireen, sila usya di laman facebook saya yer)



wahhh, menyempat! hehe.



have a nice weekends peeps!



Blogger Templates
Blogger Templates

15 comments:

  1. memang macam twins ! =) sampai terkonfius jap yang mane satu bb aina n yg mane bb qaireen =))

    ReplyDelete
  2. twins.... hehehe... tak tertukar baby ke akak???
    hehehe....

    ReplyDelete
  3. sama la.. cute sgt.. ada petua ke doc nak dpt kembar?? eh, ko tak pernah cite pasal beranak kembar kan?? may be blh share nnti :-)

    ReplyDelete
  4. kepada yang taktau bby aina dengan bby qaireen bukan kembar. hehehehhe


    but they sure look like one kan? :)

    ReplyDelete
  5. salam ziarah...

    wahhhh comelnye baby! heee muka saya dgn adik pun sama waktu kecik2, cuma dah besar ni, beza saiz...hehe

    http://ilovefullcreammilk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. baby aina n qaireen memang look alike...cumelnya geram tgk pipi memasing=)

    ReplyDelete
  7. teramat comel lagi geram tgk dua2 org mem besar ni..
    chubby bam bam tul.. =) sekali imbas mmg mcm twin.. =)

    congrats dr faryn.. nie mesti ada chance nak dapat 'double prosperity' nie.. hehehe..

    ..another simple thought from an unknown silent reader..

    ReplyDelete
  8. korang,
    doakan bby aina dgn bby qaireen jadi sepupu yang macam bestfren bila dah besar ehh :)

    ReplyDelete
  9. hehee..mmg dh macam kembar dh..cume bby qaireen tembam lebih sket..geram tgk pipi sentul die tuh..=p

    ReplyDelete
  10. lily,
    pipi qaireen mmg takde org bleh lawan. heheh

    ReplyDelete
  11. btl2 cam twins la... eh! pe facebook dr faryn.. nk add jadi friend la.. :D

    ReplyDelete
  12. hai sue anim,
    boleh add saye, faryn_farhana@yahoo.com :)

    ReplyDelete
  13. alamak ai cutenyerr..comel nyer budak tecit 2org nie..syiokk nyer ada twin kan..?

    ReplyDelete
  14. dah add dr faryn kat fb lamaaa dah. tapi tak approve ponn :(

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...