passer by since 1st feb 2010

Saturday, May 8, 2010

semput sekejap aku.




**HAPPY 26TH BIRTHDAY to my dear sister, Dr ATIQAH, semoga dipanjangkan umur, dipermudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat, dan semoga dipertemukan dengan jodoh yang baik juga :) luv ya!**



"A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life."
- Charles Darwin



assalamualaikum, hai semua :)



mula-mula sekali mari lah BERRrramai-ramai gelakkan aku sebab aku tak pergi pun tengok IRON MAN 2 the other day. sebab apa?



sebab aku TERRRrrtidur. HAHAHAHAH.



mula-mula memang dah confirm-cinfirm semangat nak tengok dgn syg. tapi boleh pulak aku terlelap. sampai tak perasan syg msg yang dia dah on the way nak sampai rumah. suruh aku get ready and everything (sebab aku kan selalu siap lambat), tapi aku dah lalok gila tak perasan dan dah selamat tertidur. so no IRON MAN 2 lah. sungguh hampehhh diri ini. nasib baik syg tak bertukar menjadi raksasa dan redha je bila aku kata, TAK JADI LAH. very the understanding you. hehe.



mungkin penangan nak oncall esok-nya buatkan sel-sel dalam badan aku jadik lemah-lemah dan tidak bermaya. itu yang sampai tak perasan bila masa tertidur pun. :P



anyway, anyway,



NASIB BAIKK sangat aku tidur dan tak pergi berhuha-huha tengok IRON MAN 2 tu. oncall aku semalam GILA TERUKKK. ergh, very bad call lah. memang awal-awal aku dah diuji untuk buat csect patient 120kilo++. yeah, yeahh, another 100kilo++. baru je the other day aku berceramah pendek. and this time, it was a bit difficult because she had a previous csect scar.



so,
previous csect scar + 120kilo lebih = NIGHTMARE!



tapi alhamdulillah, csect tu berjalan lancar. except for tangan-tangan ku yang lenguh dan sengal-sengal (err, not that im complaining :P), mother and baby sihat & stabil. dan baby dia memang sangat montel okey. 4.35kg. pipi dia je dah sejemput. hehe. memang jenuh jugak nak keluarkan. bila dah keluar, nampak macam budak yang dah besarr je. terus automatik teringat dekat bby aina :(



video



whoa, miss her!



yesterday was bad lah. dengan patient yang placenta praevia (uri bawah) boleh pulak nak bleeding tengah-tengah malam. nasib baik dah stop. kalau tak, mau-nya nak kena buat csect pagi-pagi buta sebab takut risiko pendarahan yang tak berhenti. alhamdulillah, ALLAH still sayang dekat aku. hopefully, patient tu dah tak kan ada bleeding lagi lah. and then, plus bermacam-macam promblematic case dekat ward, memang agak lenguh jugak lah kaki aku berjalan ke sana ke mari. tapi takpe, boleh kuRRUuss cepat. HAHA.



habis je post-call rounds pagi tadi, aku follow syg ke jasin. sekarang tengah ber-belogging dari bilik oncall jasin lah ni. ye, syg saya oncall hari ni. esok kitorg plan nak balik kluang, so macam kesian lah kalau nak mintak syg patah balik ke melaka ambik aku dulu. dah alang-alang tu aku ikut je lah. esok boleh terus gerak ke kluang. yey, mama is coming aina sayaaaang!! :)



okey lah, nanti cerita lagi ek.



nak baring jap. jom!



**kepada cikmin dengan hany, saya mintak maaf sangat-sangat sebab saya masih tak menyempat-nyempat nak pos-kan hadiah SEMBONIA tu dekat korang. saya target akan pos next week okey. sorrrrrry sangat!**



Blogger Templates

2 comments:

  1. linda kalau normal 70kg++..tp kalau ngandung jek sure bdn mencecah 110kg++..knp ntah..jenuh diet...tp bila xpregnant turun balik...tp alhamdulillah..xde masalah kencing manis ext..cuma baby jek besar 4.2kg...dan dpt bersalin normal...hope lepas nih kalau ngandung lg, jgn la bdn naik mencanak mcmtu lg....

    ReplyDelete
  2. itu yang saye dok risaukan jugak. takut kang pregnant lagi, naik lagi. aduh, jenuhnya nak kembali ke ideal weight. huhu

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...