passer by since 1st feb 2010

Sunday, May 16, 2010

setimpal kah? berbaloi kah?





"I made this letter longer than usual because I lack the time to make it short."
- Blaise Pascal



assalamualaikum, hai semua :)



syg baru je lepas gerak ke jasin. syg oncall hari ni. ehh, kamu kamu sekelian alam perasan tak, setiap kali saya belogging mesti akan mention sama ada saya yang oncall, atau syg yang oncall. takpun saya post-call. ataupun syg post-call. sadis kan. sometimes, i wish i lead a different kind of life. huhu.



okey, berhenti ber-emosi di situ.
takde siapa nak dengar rintihan sanubari kau.
tapi mungkin dokter sirna, atau dokter singa lebih memahami.



anyway, anyway, (excited ni)

BBY AINA IS BACK.
tu hah dia, si montel cumils anak kesayangan mama dengan ayah telah hanyut melayan mimpi indah. mimpi indah ke? kejap-kejap berkerut, kejap-kejap menyengih. entah mimpi apa. mimpi tengah yakk-yakk kut. hahahaha.



baik aku cepat-cepat update sebelum mem besar tetapi kenit ni bangun.



korang rindu bby aina?

mehh layan ni kejap :)



> video



*aku up-kan brightness gambar sebab malap-malap semacam je. itu yang kualiti jadik sedikit hampehhh. sebab masa tu pakai lampu romantik je. dan nampak tak bintat-bintat dekat muka bby aina. itu semua kerja nyamuk durjana. huhu*




nampak syg dekat background tu?
cuba teka beliau sedang buat apa? nampak begitu khusyuk sekali kan.


mengulangkaji pelajaran? TIDAK.
membaca surat khabar? TIDAK.
makan nasik? TIDAK.
menonton televisyen? TIDAK.



beliau sedang bermain DOTA yer puan-puan sekelian alam. habit/hobby yang sudah kembali menghantui beliau sebab laptop beliau sudah sembuh. dah lama jugak syg tak main game ni. itu yang bersungguh-sungguh meng-qada' main game kut. ni kang emy (adik syg) balik dari australia bawak balik X-Box (yang syg mintak dia belikan dari sana), mahu nya siang malam duk melayan X-Box tu je. okey, now i am a bit worried.



imagine.
mama asyik ber-belogging.
ayah asyik ber-gaming.
HAHAHAHHAHA.



dah, dahh. cerita lain pulak. semalam kitorg; ma ayah, aku dan syg, ohh dan bby aina jugak telah pergi menjalankan misi meng-usya kereta lagik. usya-punya-usya, fikir-punya-fikir, dan setelah mempertimbangkan segala aspek duniawi, kami telah bersepakat mencapai keputusan muktamad.



dan, keputusan-nya adalah...


.


.


.


.


.


.


.



RAHSIA!
tunggu je lah ekk. kalau jadik (insya ALLAH) akan di-war-warkan. sila jangan tensi di situ. perlu kah tensi? tak perlu kannn? :)



alamak, macam lapar pulak. nak makan apa hari ni? syg takde. huhu. mungkin aku perlu keluar kejap-kejap lagik cari makanan pape yang patut. nak masak memang harapan tipis lah. atau mungkin aku tak perlu makan dan ber-diet sahaja meminum milo supaya aku membesar dengan sihat?



ohh tidakkk. itu laaaaaaagi tipis. HAHAHHA.



orait, mem besar sudah bangun. bunyi macam tengah meneran je tu.
mama coming sayang!



(nak baca entri hany, my 19,099th visitor pasal dapat hadiah SEMBONIA, klik sini)






Blogger Templates

10 comments:

  1. wah...suspen ni..yg mana 1 jadi pilihan keluarga doktor ni.. :) entri sembonia ai u tak baca ke?uhuks..

    ReplyDelete
  2. doc, uishhh gerammnye tgk aina gelak tuh, dgn chumel nyer...bergenang air mata...beshnya ada anak...;)

    ReplyDelete
  3. cikmin,
    entri cikmin saye dah mention lagi awal la cikmin. dekat entri sebelum ni :) jgn la merajuk. hehe


    hany,
    cepatlaH buat satu :Pp

    ReplyDelete
  4. alahai comelnye aina :)
    comel je ibu and anak maen.
    kusyuk bebeno ayahnye maen DOTA. haha.

    ReplyDelete
  5. alololo...dah pandai main agah-agah yer...kiut.

    ReplyDelete
  6. huhu, aku faham rintihanmu itu, cewah...
    baby aina soo cute=)

    check resepi kat comment box kite ek..

    ReplyDelete
  7. alalala.. cutenyer aina gelakkkk.. gewammmm jek tengok.. chubby nye pipi dier.. haishhhh!!..

    ReplyDelete
  8. hai farah,
    itu lah. ayahnye tumpang senyum gak bila aina ketawa. tapi mata tetap maintain ngadap laptop. hahahha.


    mama azra,
    aina kalau mood baik memang sakan ketawa bila kena agah. :)


    sirna,
    nanti kite check kay!


    ena,
    aina ni kadang-kadang nampak chubby kadang-kadang bujur sireh. entah. hehehhe :)

    ReplyDelete
  9. amboii..gelak mengekek dia.. hihi..cute..

    ReplyDelete
  10. ala yomelllllllllllnya die gelakkkk...besh kannn...aku suke tgk Qies tawa camtu..ilang doka lara..

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...