passer by since 1st feb 2010

Tuesday, July 27, 2010

saya suka yang slim dan tinggi. macam model.





"We turn not older with years, but newer every day."
- Emily Dickinson




assalamualaikum, hai semua :)



first of all,
selamat hari lahir kepada my beloved mum-in-law, Datin Hjh Rohani yang ke, eRRRrr yang ke-berapa ek, tak pasti pulak. huhu. takpe, takpe. yang penting, mak memang sentiasa awek awet muda. itu yang lebih penting :)



second of all,
many-many thanks to those yang wish selamat kepada saya sempena bday saye semalam. walaupun kamu, kamu sekelian alam tidak memberi hadiah kepada saya, saya tetap menghargai ucapan-ucapan selamat dari kamu. wahhh, ayat sungguh berbaurr sinis di situ. HAHAHA. takde lah, serius saya sangat appreciate kamu-kamu yang sudi wish happy bday dekat saya walaupun saya hanyalah watak picisan dalam hidup kamu. it's the thought that counts right? meh sini sayang sikit *muahs! ;)



anyway, birthday kali ni aku dengan syg memang tak celebrate dengan bersungguh-sungguh pun. birthday present pun syg dah bagi awal-awal kan. ingat tak yang aku mention dekat entri yang ini. itu pun syg tak habis-habis duk asyik ingatkan aku bila aku dah mula-mula nak menjeling manja nak mintak itu-ini bila berjalan wondow shopping. hehehe.



tapi aku berjaya jugak menge'pow' syg belanja aku bola gergasi yang untuk senaman tu. tapi itu pun lepas aku sibuk-sibuk timbang nak kira berapa kandungan lemak dalam badan aku. tengok je percentage lemak tu, terus toink-toink terbeliak mata syg. cepat-cepat syg setuju nak belanja bola gergasi. syg kata, lagi sebulan nak timbang lagi nak tengok lemak aku. HAHAHHHA.



nanti lah ambik gambar bola gergasi tu. sekarang bola tu masih mengempis lagik. tunggu dah pam, baru lah gergasi. bola gergasi untuk manusia gergasi. okeh, diam. hehhe.



(cik tika kata, aku tulis dah macam gaya cik husna. HAHAHA. cit.)



which reminds me. rindu lah nak baca bebelan cik husna.



okeh, sambung cerita aku balik.



sebenarnya aku ada banyak aktiviti for the past few days. tapi aku ni entah pehal, punya lah malas nak meng-snap gambar. so dipendekkan cerita;



khamis petang : aku meng-PM-off-kan diri sebab bbysitter call cik puan bby aina berak-berak.

khamis malam : beronggeng sambil ber-marathon yak-yak dengan cik puan.

jumaat pagi : aku dengan syg ambik leave.

jumaat nak dekat tengah hari : aku, syg dengan cik puan dah dekat kluang.

jumaat malam : aku dgn syg ambik kesempatan tengok eclipse. kuang, kuang, kuang. tapi serius bosan. MENYESAL. hehe.

sabtu tengah hari : aku dgn syg berdesup balik ke melaka. cik puan tinggal kejap dekat kluang.

sabtu petang : aku dgn syg ada game sempena MMA vs Bar council. ayat senang; game tournament dokter lawan lawyer. aku main netball. syg main bola.

sabtu malam : cik puan dengan nenek and atuk kluang sampai.

ahad malam : aku, syg dgn cik puan bergerak ke LCCT sebab nak hantar emy, adik syg balik aussie. lepas tu, berdesup ke kepong pulak.


dan kami di kepong sampai lah sekarang.















ni masa dekat LCCT. ini baru suku daripada keluarga mertua saye. comel kan ipar-duai saye. it's easy to love them ;)



dan ini gambar tadi masa kami cuci-cuci mata di KLCC.



(handbag DKNY ada sale 30%. *hint*hint* HAHAH)












bulatnye mata cik puan. nak ambik gambar bertiga, tapi syg tertekan zoom. elok-elok pulak ter-zoom dekat cik puan. hehehhe.



balik dari KLCC tadi, jalan jammed gila-gila. syg memang dah tensi habis. tapi cik puan bby aina yang cerdik,






duduk diam je, baik dan begitu bersopan santun sekali. ohhh, baju kait itu emak saya (iaitu dokter jamaliah) jahit untuk saya semasa saye baby yer, dah turun kepada cik puan pulak. harta pusaka tu. hehehhhe. comel tak?



okey lah kawan-kawan sekalian alam, saye mahu berangkat tidur dulu. mahu mimpi itu handbag DKNY. waaaahhhh!



;)




(nak beli ke taknak? siapa setuju angkat tangan plis)




9 comments:

  1. comel gile aina tercepit tuuu.eeeeeeeeeee gewam!

    lama korang cuti yee? besh gile aina bleh kepit doplohpatjam!

    ReplyDelete
  2. comelnya baju kait tu.. wah, seronok cuti eh.. leh gi jln2.. hehe

    ReplyDelete
  3. angkat TANGAN! SETUJU!..hehe.beli2..jgn tak beli.abes sales kat ralat lak tak beli kan kan... =p

    ReplyDelete
  4. comelnyer baju tuh.. br nak tanye beli kat mane..

    ReplyDelete
  5. yatt,
    kitorg pun terkejut tengok gambar tu. hehhehe.


    linda,
    entah ikut mata sapa lah tu. ;)

    ReplyDelete
  6. sue & ninie,
    tu mak aku yg jahit. hehe.


    ashra,
    itulah. aduih, mcm rugi klo tak angkat. huhu.

    ReplyDelete
  7. comel aina pakai sweater tu,,hihih bila la nak belikan putry sweater cam tu

    faryn..nak tanye la..tp lari topik la..

    anak aku kuat kentut..kalau tak kentut pun..dia rajin po po..kadang2 sikit je..tapi tiap kali tukar pampes mesti ada najis sikit...normal ke ek...aku takde plak makan pedas2...p klnk doc kata normal..tp risau la..pstu menyebabkan penggunaan pampers yg banyak..huhuhu

    ReplyDelete
  8. aina mcm anak patung pakai baju kait yg comei tuh..=D

    nway, Happy Belated Bday..aku dh wish kat fb tp tkt ko tk bukak fb plak..ehehehe

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...