passer by since 1st feb 2010

Wednesday, August 11, 2010

less is more. really?





"Malam : 1 : Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah."
- ganjaran solat tarawikh



assalamualaikum, hai semua :)



syukur, syukur, syukur alhamdulillah.
terima kasih ALLAH kerana diri ini masih lagi berkesempatan menikmati keindahan bulan Ramadhan al-Mubarak kali ini. dan kali ini lebih indah lagi, kerana dapat meraikan dengan cik puan mem besar yang cerdik bby aina :)



salam Ramadhan buat semua ya. semoga kita sama-sama melipat-kali-gandakan ibadah dan beroleh pahala yang melimpah ruah di bulan yang mulia ini. insya ALLAH. ameen!



tahun lepas aku puasa penuh. jangan jeles :) tahun ni? eRRRr mungkin tidak. hehehhe. seronok sangat tahun lepas dapat berpuasa penuh, terus terasa diri ini macam budak-budak semula. yelah, zaman budak-budak dulu, kalau berjaya puasa penuh, ayah kasi elaun 2ringgit sehari. 2 kali 30? haa? tak ke byk tu. itu belum campur dengan bonus duit raya lagi. ayah memang pemurah. puasa penuh, dapat duit. UPSR 4A, dapat duit. PMR 8A, dapat duit. dan seterusnya. kui, kui, kui. masa budak-budak dulu, dapat sepuluh ringgit pun aku dah melompat-lompat kegembiraan. okey, okey. aku ngaku, i was spoiled. but, in a good way i guess. hehehhhe.



btw, cik puan is back. well, that explains the long silence. memang susah sikit nak ber-belogging secara aman kalau cik puan ni ada. sebab dia pun akan dengan laju nya datang memanjat-manjat segala lemak isi kental yang ada dekat mama dia ni, lepas tu, menyelinap duduk depan netbook. pantang betul cik puan bila nampak mama dia bukak laptop/netbook. makin bijak cik puan ni. hehehhe.



dan lupa pulak nak bagitau. hari ni kami cuti. itu yang aku menaip sambil tersenyum-senyum ni. nampak? hahahha. walaupun, dua budak kesayangan aku masih lagi berselubung, aku tetap happy sebab today is going to be, the three of us. sudah sangat lama okey tidak ber-tiga-tiga-an macam ni.



dan aktiviti kami hari ni, ialah;



BAJU RAYA HUNTING!



tapi kedai sure banyak tutup kan hari ni. takpe lah, misi tetap akan berjalan. dan disebabkan ekonomi sedikit meleset tahun ni, mungkin kami akan cari baju yang simple-simple je. perlu ke nak sedondon eh? eRRRRr, not really my style untuk mengdondonkan diri ni. especially kalau yang jenis memang sedondon sampai nampak macam totally blend tu. sedikit tidak berkenan. kalau sedondon mengikut tema, mungkin boleh dipertimbangkan. hurm, atapi tengok lah nanti macam mana. ;)



ada suggestion tak nak beli kaler apa?



anybody knows what is the hot colours for this year? the 'in' colour this year? dan plis, taknak PINK, atau PURPLE. cukup lah koleksi kaler-kaler tu dalam gerobok almari aku. i'll die if i see another one in my closet. :P



sorilah kawan-kawan sekelian alam, saye memang lemah sikit bab-bab ni. kalau tanya pasal handbags lain lah. hehehhe.



that reminds me, handbag raya takde lagi. emmm, tahun ni mungkin kena skip kut handbag raya. budget takde. huhu :(







kalau kaler ala-ala macam ni cantik tak?



jalan-jalan surfing, boleh pulak terserempak dengan yang ini.
(padahal memang sengaja bukak official website dia)





CANTIKNYA!


Dawson Satchel by Etienne Aigner.



huwaaa!



(ya ALLAH tabahkan lah hati ku daripada membazir di bulan ramadhan ini.)



10 comments:

  1. melaka cuti ye.. selamat berpuasa faryn!! aku pink ok tahun ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. comel lah aina ! :)

    selamat berpuasa ! :)

    ReplyDelete
  3. sue,
    aah melaka memang ambik cuti first ramadhan. syiok. hehehhe. ko pink ek. pink memang not in my list la. jangan risau :)

    ReplyDelete
  4. hai elmo :)
    thanks! cik puan mesti suka kalau org cakap dia comel. hehehhe. selamat berpuasa to you too ya!

    ReplyDelete
  5. bestnya cuti2 ......kenapalah SLGR tak mo amik ct...anyhow tema colour ......kita pun xde lagik daaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  6. a'ah..samalah.aku pun kureng sket bila sedondon secetak satu family.kalu kaler sama2 tu pada aku cantik la..hehe.

    emm..pe kate warna trang sket.oren peach ke taun ni.pink purple da banyak kan...hehe

    selamat berpuasa dan salam ramadan!...

    ReplyDelete
  7. larat tu hunting masa 1st pose.. hehe
    jom join the club.. tema this year kaler oyen =)

    selamat berkenalan sis!

    ReplyDelete
  8. salam dr faryn. nak tanya, adakah selamat sebenarnya pose time pregnant ni?saya da 6 bulan setengah cmtu. actually larat je pose tp kwn2 ada ckp doc dorg gtau jgn pose hari2.aritu time checkup lupa pulak nak tnya my doc.

    btw, slmt bpuasa utk dr sekeluarga! =)

    ReplyDelete
  9. mama aina bizi sopeng eyh...lama tak update....

    ReplyDelete
  10. puan doc
    hadis kelebihan terawih yg puan doc letak kat mula2 entri ni adalah hadis palsu.
    boleh rujuk sini
    http://mufti.islam.gov.my/terengganu/?subid=10&parent=06

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...