passer by since 1st feb 2010

Wednesday, August 4, 2010

like mother, like daughter?





"Anger is a short madness."
- Horace



assalamualaikum, hai semua :)



saya ada appointment dengan my syg malam ni. so i better make this quick. kalau tak, syg merajuk lagi macam semalam. okay details? RAHSIA. hehe. yang penting ianya takde kena mengena langsung dengan quote dekat atas tu ye. jangan nak pening-pening kepala pikir. hehehehhe ;)



actually, kami, iaitu aku dgn syg baru je lepas beronggeng tengok The Sorcerer's Apperentice. ye, masih lagi berdua-duaan dengan syg sebab cik puan mem besar bby aina masih lagik ber-hibernasi di kluang. WE MISS HER TERRIBLY! rindunya! rindunya! huhu. anyway, ma ckp bby aina dah semakin sihat. alhamdulillah. at least, i know she's very well taken care of there.



movie tu okey-okey lah. boleh lah nak layan. hehehhe. aku lagi suka dengan INCEPTION. satu, sebab aku sangat suka dekat Leonardo Dicaprio. he is a very talented actor, dont you think so? dan aku rasa movie ni lain daripada yang lain. entah macam mana lah dorang memerah otak to have come out with a movie like this. gila cool kau. kalau lah orang malaysia boleh cipta movie yang macam ni kan? erRRrr, maybe not in a hundred years. kut. *apalah aku tak support malaysian movie* kui, kui, kui ;)



cukup lah pasal movie.



ehem, sebenarnya ada sebab kenapa aku letak quote dekat atas tu. sebab aku memang bengang gila tadi masa dekat ward. hampir-hampir aku nak bertukar menjadi gorilla jadian sebab terlampau geram. almost. close. tapi nasib baik tahap kesabaran aku boleh lah di-consider-kan tinggi jugak. tapi kadang-kadang memang wujud agaknya kan manusia-manusia yang tidak mengenang budi, yang tidak bersyukur, yang suka menganiaya orang lain, yang sangat sengal nak mamp*s ni kan? haihs.



tapi takpe, aku malas nak pikir dah. it wasn't even my problem in the first place. i was just happened to be in the wrong place, at the wrong time. aku malas nak campur dah. aku cuma boleh mendoakan yang baik-baik untuk orang yang telah teraniaya itu. dan untuk manusia yang sengal tu, aku harap ALLAH je lah yang akan membalas-nya.



cukuplah pasal benda ni jugak. case closed.



hari tu, masa aku dengan syg balik kluang, kitorg sempatlah menyinggah ke rumah atuk, merangkap moyang kepada cik puan. tiba-tiba terjumpa ini.





siapa ni mama?


hah, siapa? ITU ADALAH AKU. hehehhe. masa umur dua tahun :)






sama tak?


ERrr tak kut.



yang ni pulak?





sama tak? *tak puas hati* HAHAHHAH.



alaaaaa! tak ek?



last, last,



ni?






sama kan???!!



HAHAHHAHHA. nak jugak tu sama. okey lah, part mata memang obviously ikut mata syg. tapi yang lenlain tu adalah jugak sama dengan aku kan. especially hidung dengan mulut. kening pun. dahi yang meluas tu jugak. *nak jugak tu* heehhehhe.



tak kesah lah. yang penting, cik puan bby aina sihat walafiat. sempurna. alhamdulillah :)



ermm tapi mungkin boleh revise balik bila bby aina dah dua tahun. maybe lagi akan nampak macam aku masa dua tahun.



tetaaaappp nak sama tu! HAHA.



okay, okay. selamat malam. saya nak get ready. kejap lagi syg balik.



:)






13 comments:

  1. hi slm knal...
    waaa mmg sma sejibik maknyer msa kcik...

    ReplyDelete
  2. ;) sama! aku dari dlu rasa aina sama cam kau faryn! anyways, semoga dia membesar menjadi insan yang berguna pada agama, bangsa dan negara. just like her mommy ;)

    ReplyDelete
  3. hah... mmg sama la... comfirm anak emak... hehehe

    ReplyDelete
  4. beb..
    sijibik!!!
    cam potosetep aje.. btw, cute lol..
    pndai u cari artifak lama jd bukti.. =)

    ReplyDelete
  5. Ha'ahlah sama seratus peratus cop SIRIM. Ni baru betol like mader like doter. Hihi.

    ReplyDelete
  6. raut wajah sama, tapi tang mata tu sori to say, mmg mata laki ko.. hehe.. baby kan muka berubah2 kan.. hehe..nak juga la cari muka aku masa kecik, sama tak ngan aqil.. hehe

    ReplyDelete
  7. Bentuk muka sama. Sebijik punya acuan :)

    ReplyDelete
  8. 90% adalah sama.. macam bb tuwen plak..

    ReplyDelete
  9. hehe. memang sama la! geram je. :)

    ReplyDelete
  10. sama la...hohoho pndai lak tuh aina buat memek muka...

    ReplyDelete
  11. haha.faryn..sebijikkk sebulat acuan ko.
    kira ko menang ar compare aku....

    aku ada iras2 je..tgk ni..
    http://ashra-aulia.blogspot.com/2010/05/genetik.html

    ReplyDelete
  12. fuh,sebijik...nnti dah besar bijak mcm mak dia..:)

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...