passer by since 1st feb 2010

Thursday, August 26, 2010

peminat sayur bendi nombor satu!




"A very small degree of hope is sufficient to cause the birth of love."
- Henri B. Stendhal



assalamualaikum, hai semua :)



hello, hello. berbuka apa tadi?
kitorang berbuka dengan durian je tadi. hah? saiko tak? HAHA. well, aku nak masak kut kejap lagik. tadi mula-mula memang plan nak masak, lepas tu tak jadik sebab leceh dah lambat. syg pulak cakap takyah masak sebab nak makan dekat luar. so periuk aku terlangkup suci je lah dekat dapur tu. tapi tup-tup, lepas bedal durian (yang aku beli dekat jusco semalam), syg terus lalok dan buat keputusan nak tidur kejap. takde harapan lah kejap tu, letih sungguh nampaknya tu. solat tarawikh dekat rumah je lah tu jawabnya.



syg suruh order pizza je, which is aku very-very sangat lah tak lalu nak makan at the moment. so, aku rasa aku nak masak je lah. lepas ni lah okey. sementara syg tengah tidur ni, baik lah aku buat aktiviti yang berfaedah sikit. tapi kena lah tidurkan cik puan mem besar yang bukan main syiok bergayut dekat belakang mama dia ni. hehehheh.



semalam aku masak ketam masak lemak, thanks to belog puan lily yang telah meng-inspire aku untuk menu tu untuk semalam. other than that, aku just buat udang goreng tepung plus bendi goreng untuk memeriahkan meja. masak untuk dua orang makan je, so faham-faham lah kan. :)





okey lah tu kan? :)
eh, terbalik lah gambar tu. pandai-pandai lah ek. :P


hari ni nak masak sup ayam je lah pulak. dengan sayur bendi goreng lagik. bendi ada balance lagik dari semalam. jimat, jimat. hehhe.



weekend ni kami berbuka di kepong pulak lah. lama tak balik kepong. okey lah, nak tidurkan cik puan mem besar dan memulakan aktiviti berdapur-dapur.



ciao!



(flight ma dengan ayah ke umrah sabtu ni 3pm)





3 comments:

  1. sedapnya ko masak..teringin la plak aku ketam lemak..huhu.skang ni,apa org masak,mula la aku nak..tapi,yang malasnya nak masak,boleh???..

    ReplyDelete
  2. camne bt tepung udang tu kembung2??huu

    ReplyDelete
  3. gara2 ketam masak lemak, naik berkali2 name aku kat blog ko kan..ekekekeke..ni tgh mood malas nak masak semula..tgklah weken ni harap2 mood masak dtg semulala..heheh

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...