passer by since 1st feb 2010

Saturday, August 7, 2010

tujuh haribulan lapan, dua ribu sepuluh :)

"May you live all the days of your life."
- Jonathan Swift



assalamualaikum, hai semua :)


entri ini khas untuk SHIFA', merangkap adik kepada syg, adik ipar kepada saye, dan auntie yang comel kepada cik puan bby aina. kepada mereka-mereka yang tidak berkenaan, boleh blah sekarang. ehh, ehh. tipu je. jangan lah marah. meh sini, peluk sikit :P



yang masih berminat, sila proceed untuk membaca ye.



HAPPY BIRTHDAY SHIFA'!
entri kali ini untuk kamu :)



dah besar rupanya budak ni. i first met her, about 4? 5 years ago if i am not mistaken. itu adalah semasa hari raya 2006 ye kawan-kawan sekelian alam. masa tu first time syg bawak aku jumpa parents dia, merangkap my father-mother in laws now. hehehhe. malu nya bila teringat. AKU NERVOUS NAK MAMP*S okeh masa tu. masa tu lah, terasa diri ini sangat huduh dan gumuks pelbagai. masa tu lah aku tiba-tiba rasa menyesal tak power memasak. masa tu lah aku rasa nak terkencing gila. HAHA. and that was the first time i met SHIFA' as well. nak tahu lebih lanjut, boleh lah jenguk dekat sini. baca-baca, jangan tak baca. rugi. :)



**my writings were a hell different then, as compared to the current ones eh?**
macam orang ptuih putih gitu. bluwek! HEHEHE.



okeh, okeh. back to shifa'. mula-mula dulu of course la aku malu-malu kucing dengan dia. tapi dia okey je, even aku baru je couple dengan syg dulu, dia dah anggap aku macam famili. intentionally, or unintentionally, she made me feel at ease whenever she's around. dalam erti kata yang mudah-nya, SENANG LAH NAK MASUK. in fact, all syg's sibling were like that. even my beras-beras biras-biras pun havos-havoc and kewl. i feel truly blessed. seronok sungguh bila dapat berkumpul, bermesra-mesra, apatah lagi bergosip bersama-sama :)



and of course i feel so lucky. i truly am.



shifa' ni sekarang tengah study medic dekat mesir. baik orang nya, bersopan santun, mulia budi pekerti. cun meletup, berkulit halus mulus, pandai memasak dan juga masih single. ewahhh, gaya dah macam promote adik ipar je nih. jangan marah ye shifa. hehehhe.



ada siapa-siapa yang berkenan?
boleh lah hantar resume yang lengkap berserta gambar berukuran pasport kepada saye ye.



acah je! ada pulak yang kena cubit dengan cik shifa' ni. kui,kui,kui. peace ye shifa! ;)



anyway, kepada SHIFA;

selamat hari lahir yang ke-... err alamak, yang ke berapa ek shifa. hehehe. tak kesah lah. yang penting, tetap maintain awet muda okeh :) bukan akak terlupa nak wish. tapi memang saje je nak curik masa nak wish sekali dekat dalam entri dekat belog. *kasi shifa fofular sikit*
pesan akak, study smart, respect your family, dan yang paling penting, sentiasa ingat ALLAH dalam apa jua yang shifa nak/bakal lakukan. semoga diberkati dan dirahmati ALLAH selalu. dan dipertemu-kan dengan jodoh yang baik-baik dari keluarga yang baik-baik juga. because you deserved it :)



and last but not least,


bila nak datang lepak melaka and belanja kitorang??


HEHEHEHHE.




shifa, me and nisa during raya 2009. masa ni tengah pregnant 28wk kut. gumuks. hehe.



*muahss!


(punya lah semangat si kakak ipar ini. ber-belogging semasa oncall semata-mata nak wish birthday si adik ipar. kagum tak? :P)




1 comment:

  1. besh gileeee in laws ko ramai fomfuan yang sporting morting..cam aku akak ipar sorg je,yg lain lelaki so kurg kwn nak gusippp/musan cket..

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...