passer by since 1st feb 2010

Sunday, October 24, 2010

kembali kepada asal :)

"Success is doing ordinary things extraordinarily well."
- Jim Rohn



assalamualaikum, hai semua :)



plis do not run away. mood saya baik hari ini. hehehhe. mintak maaf ye kawan-kawan sekelian alam, saya emo terlebihh the other day. biasa lah tu, oncall blues. kui,kui,kui. anyway, thanks for those yang banyak bagi kata semangat. terima kasih juga kepada mereka-mereka yang memahami.



you see, dokter pun manusia jugak. we have feelings too. we feel sad, happy, excited, depressed, just like any other human beings. because WE ARE HUMAN BEING too. terima kasih lagi dan lagi dan lagi-lagi kepada semua yang memahami ek.



and for those yang tengah bekerja keras belajar medic tu, stay strong okey. jangan patah semangat. jangan kalah sebelum berjuang. walaupun kerja seorang dokter ni sememangnya sangat lah teramat mencabar dari segi fizikal dan mental, ada kelebihan di sebaliknya. bila kamu-kamu (adik-adik yang tengah belajar) sudah mula bekerja nanti, kamu akan tahu dan rasa sendiri.



and i tell you, the feeling is UNDESCRIBABLE :)



tak percaya?



takpe, tunggu dan RASA sendiri.



okey, cukup pasal masalah duniawi. nak cerita pasal lain.
hah, cik puan nur aina hana sudah semakin giat praktis berjalan. tapi sekarang memang sedikit payah nak ambik gambar cik puan ni sebab dia terlampau aktif. gambar mesti bergegar sana sini. huhu. nak ambik gambar senyum pun bergegar, gambar tengah geram pun bergegar, tengah makan bergegar, tengah membebel pun bergegar. memang gegaran sedunia lah. payah nya lah sungguh!



tapi sebab aku sibuk jugak nak updet muka cover girl cik puan ni, aku letak je lah apa yang ada ek. HAHAHA.


















ini pun entah gambar zaman lampau bila pun aku tak ingat dah. hehehe. tapi zaman-zaman cik puan dah 9bulan lah. tu yang muka dia muka tak berperasaan je. sebab masa dia tengah berperasaan, memang sungguh lah tipis nak bergambar yang tak gegar. aku pasrah je lah. haha.



dan ini pulak, ialah errrr...








video cik puan tengah makan biskut. cik puan main sembunyi-sembunyi mamam biskut dengan mama. hehehhe. korang ingat apa? :P ohh, sila abaikan suara mama aina yang high-pitched tu. dokter faryn bila excited memang suara jenis tu yang akan keluar. *malu*malu* HAHAHHA.



okey lah, nak join syg dengan cik puan tengok bola. risau aku dengar syg terjerit-jerit. nak pergi siasat kejap. selamat ke tak. hehehe.



"ainaaaaa....jangan lah buli ayah ni... toloonngggg!"



tiba-tiba syg berkata. wahhhh, baik aku pergi tengok apa dah jadi dengan anak beranak dua orang tu.



:)



(congrats kepada faiz@adik syg yang score 10A dalam trial spm hari tu. power lah dikk! err, tolong kasi saya motivasi untuk belajar!)



4 comments:

  1. kenapa xleh nk tgk video aina erk?
    open kan?

    ReplyDelete
  2. Salam, dr. Faryn I've been following your blog for a while. I'm a 4th year medical student and I heard many unpleasant stories back in Malaysia regarding working in medical field. I'm studying overseas btw and the air is different here.

    Anyway, I'll be back after finishing studies next 2years (insya Allah)....hope will be joining you by being good and patient with whatever outcome there is.

    Plus, may I say your blog is soo inspiring that it'll somehow made me determined to go through the studying part of medicine. Keep on writing medical stuff!

    p/s: Camne nak letak signature last post tuh...dah cube tapi FAIL..sob2

    p/ss: Kirim salam sama 'Aina!

    ReplyDelete
  3. muahahhaah aina syomel dah pandai buli ayah ye?????????

    aina pon dah mengurus ye.lasak lah tu..sama macam qies.adoyaii..

    farrynn ko jgn stress2 kang darah tinggi naikk!

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...