passer by since 1st feb 2010

Tuesday, October 5, 2010

termination of pregnancy. why do we care?





"You get the best out of others when you get the best out of yourself."
- Harvey S. Firestone




assalamualaikum, hai semua :)



nampaknya semangat ber-belogging aku semakin pudar dari hari ke hari ni. haihs. it's not really just that, aku memang super-duper letih sejak dua tiga menjak ni. dan TIDAK, aku tidak mengandung yer. biasa lah, bila kita mula lain macam, orang persekitaran pun sudah mula fikir lain macam. hehehhe. tidak, tidak, tidak. perhatian kepada kawan-kawan sekelian alam, aku tak pregnant. so, do not worry :)



having said that, aku memang penat tahap maksimum, sebab aku kena oncall back-to-back the other day. dan masya ALLAH, oncall aku dasyat nya lah masa tu. dah lah, aku tiba-tiba berhati mulia nak masuk OT hari sabtu hari tu walaupun aku tengah post-call. haihs, terus menyesal. huhu. tapi takpe, nanti boleh claim. ratus-ratus jugak tu. kui,kui,kui. *dasar mata duitan*



anyway, disebabkan aku ni tengah menaip di keheningan pagi, i dont think my brain can function that much. i need more sleep. lagipun pagi ni, aku masuk OT lagi. ohh, lupa nak bagitau. aku dah tak in-charge gynae ward lagi. YEY! selamat tinggal kepada dunia gynae. selamat tinggal dunia kanser. aku akan jaga klinik balik lepas ni. hehehhe.



dan ergh, esok oncall lagi. tsk.




just a glimpse of 'something' i encountered during my oncall the other day.



sedih kan?



(much thanks to the patient yang bermurah hati bagi saya ambik gambar tu)






10 comments:

  1. knp baby ni?? ada fibroid ke?? tak faham gmbr ni :-)

    ReplyDelete
  2. ehhh knp dgn baby tu dr.faryn?
    siannya...

    ReplyDelete
  3. salam faryn...selamat hari raya yang penghujung dah ni...

    baby kat atas tu kenapa ye?kesiannya..my kazen last weet anak meninggal dalam perut jugak..6 bulan..kata doktor sebab air ketuban dah masuk kedalam tubuh baby tu..4 hari kena tahan kat GH ,baru diorang nak keluarkan baby tu...bila dah keluar banyak part yg dah hancur..ibu baby sampai hari ni duk menangis bila teringat..

    ReplyDelete
  4. adoikh scary nya?kenapa jadi gitu doktor?hidup ke?

    ReplyDelete
  5. faryn,napa dgn baby tu?die selamat da le hidup normal ke?

    btw,sian ko keletihan..takpe..tugas doktor tu mulia pekerjaannya...hehe.

    ReplyDelete
  6. weh..sedeynya tgk gmbar tuh..ape kes sbnrnya?keguguran ker, or ade problem lain..yg besar kat perut baby tu ape?aku tk ariflah tgk gmbar tuh..later ko citer details ek?

    ReplyDelete
  7. nauzubillah mizalik... kanpa tuh erk?.... sgt2 sedih....

    ReplyDelete
  8. sedihnye tgk..btul2 punya huhu..

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...