passer by since 1st feb 2010

Monday, October 18, 2010

when you got it, you flaunt it!





"The secret of a happy marriage remains a secret."
- Henny Youngman



assalamualaikum, hai semua :)



how's everybody's weekend?
syiok tak?



kali ni weekend kami memang syiok. sebab kitorang laki bini tak oncall kali ni. so dapat lah bermanja-manja sambil bermalas-malasan di hujung minggu yang berbahagia tempoh hari. can you feel the vibration? can you feel it? ewahhh. dapat ber-together-gether pada hari sabtu dan ahad. bukan selalu-selalu dapat macam ni tau. sila faham okeh :)



anyway, takde lah bermalas-malasan pun. kami ber-rajin-rajinan okeh. aku dengan semangat yang entah dari mana muncul meruap-ruap mengemas the entire house. menyapu, mengemop sana sini. tiba-tiba rajin terlampau. nak-nak pulak cik puan mem besar nur 'aina hana elok pulak bersopan santun main sorang-sorang tak kacau mama dia. itu yang lagi syiok mama nak mengemas.



dan, minggu ni jugak, rumah kami dihiasi dengan "ahli keluarga" yang baru. hehhehe.



ha, sudah. jangan nak berangan ingat cik puan dapat adik. berhenti berharap plis.



aku cuma maksudkan yang rumah kami dah tambah air-con. hehehhhe. best kan? alhamdulillah ada rezeki nak tambah air con. insya ALLAH, kalau ada rezeki, boleh tambah lagi. lagi dan lagi, sampai rumah jadik fully air conditioned. wahh, ada hati. kui, kui, kui :)



emm, tiba-tiba berangan nak buat kabinet dapur yang cantik-cantik. tapi belum ada ongkos-nya. uhuks. terbatuk kejap. entah bila lah boleh hire interior designer yang boleh buat dapur saya jadi cun melecun. berangan je lah dulu kut. kamu, kamu doakan lah kami ada extra money untuk me-meletop-kan dapur kami. baru lah ada semangat yang berkobar-kobar untuk memasak saban hari kan? mesti masakan menjadi lobih sodap.



okeh, ITU MEMANG ALASAN terrBAEKKK PUNYA! haha.



kalau dapat dapur yang macam ni pun okeh kan?







takpun yang macam ni pun okay ek.







macam just nice je untuk small kitchen yang macam dekat rumah aku ni. aku suka yang modern style dan yang simple-simple. tak mahu lah design yang complicated sangat yang sampai nak cari barang pun tak jumpa. nak yang nampak kemas, sederhana tetapi elegant. sesuai lah untuk theme rumah aku ni. sebab segala sofa, lampu lampan semua memang ala-ala modern kontemporari gitu. ewahh. hahaha.



kalau kaler yang macam ni untuk dapur pun cun kan?







merah menyala gitu. silap-silap terus jadi port untuk bergambar. tak jadik nak memasak. silap konsep sudah. HAHAHHA. tapi serius cun ek? :)



biras-biras aku pun baru jek renovate dapur diorang dalam tahun ni. sangat cantik okeh. terus aku cemburu buta tak bertempat. sampai dapur yang sempit pun boleh jadik luas bila dah di-design-kan cantik-cantik. banyak jugak dorang spend. itu yang aku sekarang ni hanyalah boleh berangan dekat dapur dorang je. nak ber-dapur sendiri yang cun melecun macam tu, memang sungguh NO-NO dalam masa terdekat ni. uhuks, uhuks. terbatuk lagik.



mungkin next year? mungkin next-next year?



next-next-next year?



wallahualam.



kena mula kan berdoa dimurahkan rezeki selalu. ameen. :)



(camera rosak! tak dapat nak snap gambar cik puan yang semakin cun. huhu)





1 comment:

  1. haha..faryn..sesungguhnya dapur yang cantek2 seperti itewww sgt la menjadi idaman aku juga...uhukk...

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...