passer by since 1st feb 2010

Friday, April 15, 2011

aku yang materialistik. *dush*

"It's important for us to latch onto the people that we love." - Connie Stevens assalamualaikum, hai hai hai semua :) hai yang ter-over sikit sebab rasa macam dah lama sangat tak menjengah ke belog ni. hehhhe. tiba-tiba je tengok bilangan follower dah bertambah. salam kenal ye semua :) sori lah, tiba-tiba recently ni dokter faryn sedikit malas nak meng-update. entah apa khabar kawan-kawan sekelian alam ek. nanti lah kejap-kejap lagi aku ber-belog walking and i will find out sooner or later. ecehh ;) banyak benda sebenarnya yang jadik for the past few days/weeks ni. yang paling menyayat hati, of course, pemergian dokter maslina; our anaesthetist pada hari isnin yang lepas. innalillah. baru je jumaat yang sebelum tu berhuha-huha dgn dia. sebak bila teringat sebab dokter maslina ni one of the anaesthetist yang sangat mulia hati dia. baru 38tahun, anak dua orang, sorg tu baru je setahun lebih umur. tapi subhanallah, dia berpenyakit cancer yang begitu cepat progress-nya. macam tak sangka dia dah tiada. aku memang senang lah kerja dengan dia. tak sangka dia pergi se-mengejut ni.. tapi ALLAH lebih sayang-kan dia dan semoga roh beliau ditempatkan di kalangan mereka-mereka yang beriman. ameen. al-Fatihah. antara benda lain yang jadik pulak is, hTc aku tiba-tiba buat hal. semua nya sebab cik puan mem besar la ni yang suka sangat menlentan lentun kan hTc tu. selama ni, hTc rilek je bila kena lenjan dengan cik puan. tapi agaknya hari tu, dia dah buat keputusan nak merajuk. dari luaran nampak elok je, tapi touch screen dia langsung takda reaksi bila di-touch. aku touch loving-loving pun dia buat dek je. seminggu wehh aku phone-less. depressed gila! tapi ku-kuatkan jugak semangat menempuh hari-hari ku. ewah. hehe. ok, mesti korang ingat aku kedekut nak mamp*s sebab sanggup berphone-less semata-mata taknak mengecek beli hp baru. ohh tidak, tidak. aku ada muslihat lain sebenarnya ye kawan-kawan sekelian alam. itu yang aku depress terlebih. kan bday syg bulan ni, on the 25th. aku sebenarnya bercita-cita besar nak hadiahkan iphone 4 utk syg. tulisan kecik sebab konon-kononnya rahsia. tapi dah tak rahsia sebab syg dah tahu. huhu. semua sebab kesah hTc aku rosak. hampehhhs. hehehhhehe. so bila hTc aku merajuk, aku terus susah hati. lari lah beb bajet aku nanti. aduh, pening tau kepala fikir. sampai demam selsema. yang syg pulak (masa tu belum tahu pasal master plan aku) beriya-iya suruh aku beli phone baru untuk diri sendiri. so daripada plan yang kononnya super-secret, dah jadi heboh se-malaya. hahahaha. tapi syg as sweet as always, kata takpe. takyah beli untuk dia. suruh beli untuk diri aku sendiri je. ehh mamat ni, orang nak bagi free pun dia taknak. boleh ehh? hehhe. aku memang sayang dekat hTc aku tu. so aku memang a bit depressed kalau nak replace dia. but if i wanted to, i'd love to have a Blackberry Torch. tulisan kecik-kecik sebab konon nak hint dekat semua orang. HAHAHA. yummy! siap dah survey ok. cuma yang tak seronoknya, BB takleh bervideo-call. wohh itu sangat penting untuk aku ber-huha dengan cik puan bila kejauhan. terus cancel, tak jadik beli (buat masa ni). citt. hehe. so kesimpulan-nya, lepas sesi ber-dialog dengan miss kedai hp tu (byk jugak soalan mencabar aku tanya dekat miss tu.hehe.), kami pulang dengan still phoneless. ohhh aku lupa nak bagitahu yang hp syg pun rosak at the same time. boleh pulak, time-time aku tengah phone-less ni, phone dia pulak picture-less. tak boleh "on" langsung. basically, we were not contactable wehh. hehehhe. tapi rupa-rupanya, hTc masih sayang-kan aku. masa dalam kereta tadi, syg saje-saje lah try nak charge phone. so suruh try dgn hTc aku. tup-tup lepas aku on, waaaaaaa touch screen dia sudah back to normal. aku punya terharu, sampai bergenang air mata wehhh. and the first sentence that came out from my mouth was, "yeyyy!!! i boleh beli iphone untuk u..!!!" HAHAHAHHA. poyo gila kalau kawan-kawan boleh tengok reaksi aku masa tu. takde rupa dokter langsung. haha. emm, so tonight will be the night. hopefully syg setuju lah. kalau ikutkan dia, dia nak beli phone sementara yang below 200 ringgit je. hehehhe. haihs laki aku ni :) tapi tak kesah lah, mana-mana pun sama je kan. as long as dia boleh text me everyday, and call me as much as he likes, it doesnt matter which phone he is using. kan? ok, tiba-tiba nak pergi meng-angaukan diri. poyo lagi. hahahha. bye peeps!

(cik puan mem besar nur aina dah di-courier-kan ke kluang sebab mama dgn ayah oncall esok.)

6 comments:

  1. sori lah kalau pening kena baca rapat-rapat baca. entah apsal keluar jadi macam ni. juling aku. huhu.

    ReplyDelete
  2. pening la jugakkkkkkkk..hehe.
    tu la lama ko nyepi..rindu aku!

    byk plak berlaku ye..nak2 kes HP..hehe..
    klakor la ko ni.. =p comel pun ada..

    btw,takziah atas pemergian Dr maslina..
    moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempat kan di sisi beriman..

    ReplyDelete
  3. alfatihah utk doktor tu.. sedihnya..

    weh, lama tul tak udate blog eh.. hehe.. welcome back :-)

    ReplyDelete
  4. aina dah besar...waa sgt comey owhhh

    ReplyDelete
  5. hai...sy silent reader blog DR ni..hihihi...suke baca kisah2 dlm ward2..

    ReplyDelete
  6. lama tak update eh...windu..

    bb torch best weh!! tp tulah no video call so kalo hubby outstation xleh muah-muah live..hehe

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...