passer by since 1st feb 2010

Sunday, February 12, 2012

My curly fries, not as bubbly as always :(


Assalamualaikum, hai semua.


Too bad, my curly fries still tak sihat. Muntah-muntah dah tak sangat, but now the diarrhoea part is getting worst :(

And my precious is not being herself. Lembikkkkkk je. Bayangkan lah cik puan curly fries yang tidak bertenaga dan pasif semacam. So not like her :(


Aku risau sangat. Plus she looks dehydrated. Yelah kalau dah tak nak makan/minum susu, nak air putih je. Itu pun sikit je minum and once in a while (bila dah haus sangat agaknya).


Pagi ni aku bangun tengok-tengok cik puan lemah semacam je. Mata kuyu, aku check dehydration status makin tak menarik. This is bad, and I'm not going to just sit there and watch. I'm worried sick!


Terus call ma and ckp aku nak bawak cik puan ke hospital Jasin for iv drip. Lagipun Syg oncall hari ni.


Dan kebetulan lah sangat tikah cuti and lepak rumah aku. Dia dengan Najib (fiancé) drive kitorg ke Jasin. Syg dah gerak lagi awal sebab oncall.









Suprisingly, cik puan boleh tahan steady masa nak insert branula untuk drip. Tiga kali attempt ok, sekali by staff nurse, sekali by Dr Atiqah. Cik puan siap ckp tak nak kawan dekat staff dgn tika sebab cucuk tak dapat. last-last dokter faryn ambik alih, baru berjaya. Haihs. sedih jugak cucuk anak sendiri :( Nasib baik bby mama kuat.





My curly fries kena bungkus cam dalam kepompong masa nak masuk jarum.





Thanks makngah and uncle najib yang tolong teman mama and cik puan. Ayah tengah sibuk attend kes eksiden. Dasyat katanya.





Cik puan tengah rest dekat observation room.


Kawan-kawan sekelian alam tolong doakan cik puan cepat sembuh eh.


Insya ALLAH.



-Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hospital Jasin

9 comments:

  1. atiqah ni MO kat muar kan. knal sgt..mmm, keciknya dunia

    ReplyDelete
  2. Siannya aina. Get well soon bby ..

    ReplyDelete
  3. Mujur mama doktor kan:-D
    smg cpt sembuh,aina .

    ReplyDelete
  4. smoga curly fries dr cpt smbuh..w/pun tgh skit, still comel lg..

    ReplyDelete
  5. Kesian Aina. Semoga cepat sembuh darling! Sib baik Aina ada banyak dokter peribadi. Kalau kami dah tentu panik giler.

    ReplyDelete
  6. semoga curly fries cpt sembuh k..

    hhmm.. atuk kite admit hsptl jasin last week.

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...