passer by since 1st feb 2010

Thursday, July 26, 2012

threatened miscarriage



"Everything has beauty, but not everyone sees it."
- Confucius



assalamualaikum, hai semua :)


terima kasih kawan-kawan sekelian alam yang wish happy birthday dekat saye. dokter faryn sungguh terharu. ecehhh. lagi-lagi bila tahu yang ramai kawan-kawan sekelian yang sama-sama happy dengan "the perfect gift" yang dokter faryn dapat tahun ni :D


sebenarnya dah lama nak announce, tapi keadaan tidak mengizinkan. yelah, dengan aku yang asyik on and off bleeding ni. subhanALLAH, hanya tuhan yang tahu betapa kecut dan depress-nya hati ni. itu yang tak tentu arah dibuatnya. 


yes, i am having a threatened miscarriage. 


sedikit info yang aku pinjam dari e-medicine.


threatened miscarriage 
Any vaginal bleeding other than spotting during early pregnancy is considered a threatened miscarriage. (A miscarriage may also be referred to as a spontaneous abortion.) Vaginal bleeding is common in early pregnancy. About 1 of every 4 pregnant women has some bleeding during the first few months. About half of these women stop bleeding and have a normal pregnancy.


 tengok eh, aku siap highlight lagi yang it is COMMON in early pregnancy. and ONE in FOUR pregnant women can experience this. dan memang benda-benda ni jugak yang aku cakap bila aku counsel patient yang datang dengan threatened miscarriage. but still, bila jadik dekat diri sendiri, hampehhh. kelam kelibut dokter faryn. huhu.


waaaa, plis doakan my baby terus kuat dan sihat eh.


dan tolong doakan oncall saye ok malam ni.



*If you're looking for Premium Beautiful corset & interested to learn about the business opportunity with Premium Beautiful, Do contact me and book your appointments today! 012-7002164*



9 comments:

  1. Inasylh. . Jaga diri elok2 jgn stress k. . Slmt berpuasa.

    ReplyDelete
  2. Tahniah... Sama sama kt preggy tahun ni..

    Btw pengalaman sy dah 4 kali misscariage.. But yg ni nampaknya alhamdulillah walaupun ada bleeding gak awal kehamilan...

    Hope dr faryn dan baby pun terus sihat... Tk care

    ReplyDelete
  3. Faryn..aku baru tau..tahniah eh.. jaga diri baik2..insya Allah baby kuat macam mama dia.. eh bagi aura baby tu skt kat aku..hihi nak jugak nie

    ReplyDelete
  4. insyallah, daku doakan faryn dipermudahkan allah segalanya... daku pun skrg tgh 3bulan ++, baru beransur pulih dr muntah2 teruk seharian..

    ReplyDelete
  5. take care..Insyallah takde ape tu..
    eh Happy Belated Birthday..semalam kat comment lupa nak wish..hihi ;)

    ReplyDelete
  6. happy birthday doc! sy doakan semoga doc dan baby sihat...insyaallah jika ada rezeki tak ke mana...doa byk2... ;)

    ReplyDelete
  7. Take care doc..i pun tgh preggy 27 weeks.masa kandungan dalam 13weeks kerap sgt spotting. Tuhan je yg tau perasaan masa tu. Sampai skrg pun kalau berjlan byk still spotting. Mmg kena byk rest. Doc o&g kata vagina sensitif

    ReplyDelete
  8. baby kena kuat2 taw=) moga2 berkat ramadhan doa semua dimakbulkan Allah..moga Dr Faryn dan baby ok ye..

    ReplyDelete
  9. Insyaallah..
    Mudahan tiada yang berat berat k.
    Aku sentiasa doakan ko.

    Aku dulu masa aaron pun sama.threaten miscarriage.doa bebanyak je mudahan ada rezki.

    Take care k

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...