passer by since 1st feb 2010

Tuesday, April 30, 2013

my latest gadget!










assalamualaikum, hai semua :)


salam MALAYSIA MEMILIH! wahh, semangat tak pasal. hahhaha. dokter faryn cepat-cepat curi masa ber-belogging sekejap sementara my cik puans tengah meng-sleeping-beauty-kan diri. pantaaaasssss!


anyways, i am back in malacca. so siapa-siapa kawan-kawan sekelian alam yang nak melawat dan ber-gossip jemput lah ke rumah. tapi rumah biasa-biasa je la :) balik semalam aku tengok rumah ber-habuk tak ingat. berdebu sana sini. maklum lah yang duk bertapa pun syg sorang jek. itu pun ala-ala on and off je. sebab bila free, syg berdesup balik kluang tengok anak bini ni ha. tapi beb, dalam berdebu-deban (err perkataan apa ni?) tu, bersinar-sinar jugak mata aku tengok ada kelainan dekat rumah. heeeeeeee :)


*mood home sweet home*


serius, rindu gila dekat rumah ni beb. walaupun duduk macam anak raja dekat rumah kluang, still aku merindui hujan batu di rumah sendiri. ewaahh. HAHAH. rindu tv ku, rindu katil, rindu dapur ku, rindu toilet-ku.... okey, itu sangat over. hahaha :P


aku, syg, cik puan curly fries and cik puan muda azalea alhamdulillah semua sihat ala-ala fantastic four :) so far so good. azalea ni memang suka ngempeng. and this time aku berjaya breastfeed azalea. maybe tak se-perfect korang-korang yang berjaya exclusively breastfeed baby-baby korang, but still i am proud of myself sebab aku definitely berjaya as compared to masa dengan cik puan curly fries dulu. 
*clap clap* :)




my "other bibik" :)

dan ini adalah my latest gadget. sangat helpful. sangat convenient. sangat handy. dan sangat BEST.  dan stylo juge (nak jugakk haha) dan kata kan YES! kepada adegan "ber-belogging sambil mengepam" *tapi sila jangan imagine* hehehehhe. dan yang paling paling magik ialah, boleh naikkan semangat untuk terus mengepam dan terus mengepam. sebab kau boleh pam ikut suka hati kau sambil buat aktiviti lain. so kurang stress. so, memang very-very-very highly recommended. dulu aku macam blur jugak bila orang duk so-called mengidam gila nak pakai medela freestyle ni. but now i know why. memang sesuai sangat untuk minah tension "mengepam sambil kejap-kejap melihat hasil susu dan kejap-kejap tengok jam" macam aku ni. tapi bila tengah buat projek dengan medela ni, syg kata aku dah macam Robocop. ces! kui,kui,kui.


nanti lah. ada masa aku bagi review yang betul-betul pasal Medela Freestyle Breast Pump ni okey :)


itu my other bibik. my real bibik is another stress-reliever. alhamdulillah syukur ya ALLAH, bibik aku ni memang mantaps. pandai buat kerja. pandai jaga baby. pandai masak! hehhe. dia pulak memang jenis cepat pick-up. so memang senang kerja aku. confident lah sikit nak biarkan dia handle baby bila aku dah naik kerja nanti. semoga ALLAH permudahkan. mohon dijauhkan dari segala perkara yang bukan-bukan dan memudaratkan. ameen. 


tinggal lagi sebulan nak naik kerja ni. huuuuuuu sudah macam sedikit mal*s. haha. 



my cik puans :)


aina & azalea :)






gambar dokter faryn kena on-hold dulu sebab masih montel. hahahha. so NO-NO to photo updates. nak kena semangat ni nak meng-slim-down kan diri. wish me luck tau. huhu. siapa-siapa ada tips? especially bab makan-minum. sebab aku kalau boleh tak nak lah diet maut bagai sebab tak nak meng-jeopardize-kan breastfeeding aku yang cukup-cukup makan je ni. (bahasa aku makin tunggang-langgang. haha) kalau ada, sila share dengan dokter faryn ek.

ohh, dokter faryn masih berhutang nak cerita pasal pengalaman beranak-kan cik puan muda azalea. itu kena tunggu mood datang baru boleh mengimbas kembali memori. jangan marah ye. hehehhe.


okey, tata :)



*If you're looking for Premium Beautiful corset & interested to learn about the business opportunity with Premium Beautiful, Do contact me and book your appointments today! 012-7002164*



12 comments:

  1. wah bestnya.. aku je dok pakai spectra 3 tu. hehe. idaman tu tapi nantilah. happy breast feeding.. jgn stress2 ok :-) amalkan mkn mknn tmbh susu like habbatus sauda ke, holik ke, susu ke.. good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. spectra 3 pun ok kan su. aku ada pinjam member punya sebelum beli yang ni. cuma tak handsfree je la kan. :)thanks for the tips su!

      Delete
  2. Tahniah faryn. Marilah ber'Robocop' beramai-ramai. Best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beb, ko pantang kat umah ko ke? jom la ngedate sambil ber-baby wrap. tapi aku macam tak confident je nak ber-baby wrap hahahhah. macam mana la omputih boleh handle bby rilek je dlm wrap tu ek? hehe.

      Delete
    2. Ha'a. Kat umah je. Ngedate sambil ber baBy wrap? Menarik tu. Nanti lepas demam pru kita set date. Hehe..

      Delete
    3. Set! Ko naik keje bile weh?

      Delete
    4. 28 may keja. Bila nak ngedate? Aku nye demam pru baru nak kebah ni. Hehehe..

      Delete
  3. ko dah ada 2 bibik eh skrg... suda semakin maju... bkn senang nk dpt bibik yg berdedikasi skrg nih... aina skrg mcmana? schooling ke duk rmh monitor bibik?
    btw medela fs tu sgt sesuai utk si pemalas mcm haku,,, hahaha.. handsfree la katakan,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula. Alhamdulillah Bibik aku ni mmg penyejuk hati setakat ni. Hehehe. Aina next week start gi skool balik. Dah dua bulan cuti skool ni. Tahun ni aina skool sampai ptg. Nk Biar Bibik concentrate Kat baby. Next year mayb amik yg morning session kat GA je kut. Tgk la camne :)

      Delete
  4. Happy breastfeeding faryn..senang sketla dah ada bibik ya ada org jaga anak2 kt umah time korang keja..:-)

    ReplyDelete
  5. muke cik puan curly fries ngn cik puan kecik nampak samaaaaa! dr, try laa berpantang ngn nutrisi Herbalife. insyaAllah highly suggested tok BF mommy taw :) ley emel lynn cutiey_lola@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Memabg best freestyle ni. Saya pon guna masa jadi pengepam tegar anak kedua 3 tahun lalu.alhamdulillah berjaya susukan my lil hero hingga 2 tahun. Jemput lawat blog saya www.villavitaminibu.blogspot.com

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...