passer by since 1st feb 2010

Wednesday, October 22, 2014

hikayat ikan duyungs dan budak gendut :)



Excellence is doing ordinary things extraordinarily well
John W. Gardner


Assalamualaikum, hai semua :)
Happy Diwali uolss!


Klinik tak berapa busy hari ni. Sebab cuti deepavali kut. So semua orang tengah berjimba-jimba lah tu dekat memana. Kalau kerja gomen, pantang je Ada public hol yang dekat-dekat dengan weekend ni, pantas je semua nak cop ambik cuti panjang. Heheh. Tapi selalunya untuk dokter-dokter yang kena oncall ni, kitorang bagi laluan for those who are celebrating untuk cuti panjang. Geng India dah bertungkus lumus kerja masa raya Aidilfitri dulu, so this is payback time untuk geng melayu kerja keras pulak :)


Tapi, aku dah tak terlibat la kan. Hehehehhe.


Syg pulak oncall hari ni. Harap-harap good call. Tak sabar tunggu syg balik hujung minggu ni, kitorang nak ke legolannnnnnnddddddddddddd! Weeeeeeee :) kitorang memang pengunjung setia legoland sebab,


Satu, cik puans dua orang tu memang suka gilaaaaaaaaaaa kut gi situ. Legoland tu dah macam tempat permainan dorang. Especially, the water park. Almaklum lah, cik puan aina kan ada darah mix ikan duyung. Hahahaha banyak lah kau dokterfaryn. Kuikuikui.
Dua, sebab nya kitorang satu family ada annual access card Legoland tu. Expiry Date dia bulan January next year. So kerugian besarrrrr la kalau tak bersungguh-sungguh enjoy sakan dekat sana kannn. Dulu dokterfaryn meroyan terus beli annual card for everybody, dengan alasan konon dekat Johor (so dekat dengan kluang), so chances nak melepak sana every time balik kluang tu tinggi la. Plus, boleh la Jadik alasan kukuh nak balik kluang selalu-selalu kan. Cover sikit lah Wei. Hahahaha.


#throwback : mandi pool mama beli.
cik puan azalea yang memang suka duk kat pelampung,
lepas tu tertido hahahha.


#throwback : puteri ikan duyung mama main pool dekat rumah.
bibik jadik mandor. hehe.


#throwback : aktiviti wajib once in a month. at least weeee :)


Berapa banyak kali #throwback daaa. cik puan azalea siap tengah cinonet gila dalam gambar atas ni. nampak sangat saje nak tempek gambar lama sebab dah miss setahun tak update belog. HAHAHHA. *peace yo!*


Tak sabar lah pulak. Cik puan aina pun dah asyik sebut-sebut je. Sebab nenek ada janji, kalau ngaji pandai-pandai, cukup masa, nanti mama ayah bawak mandi kolam. So kau boleh bayangkan mata bersinar-sinar dia sambil cakap, pleaseeeeeeeee mamaaaa. Pleaseeeeeeeeeee.


mama memang kalah bila cik puan aina
buat muka mata bersinar macam ni. huhu.


Kalau janji tinggal janji ni maunya cik puan aina ungkit sampai migraine mama dibuatnya ni kang. Hahaha. Okey lah. Mama bawak. Hopefully jadi lah. Sekarang pun cuaca redup-redup romantika gitu. Just nice. Takde lah melegam cik puans. Kalau hujan pulak, kita swimming dalam bathtub je lah labu. kuikui.


Semalam cik puan azalea mengigau. tetiba terjaga pastu nangis sebut nama ayah. huhu. Tidur dah lambat sebab excited Ada ramai orang. Makngah dengan ucu balik. Pastu dengan Ada izzul lagi. Cousin dia. Eh. Tak pernah cerita lagi ek. Dokter Tika dah anak Seorang dah.  Tu lah, berkurun lagi tak update. Hehehhe.




Muhammad Izzul Haq bin Mohd Najib. ni gambar masa aqiqah, baby lagi. lahir 4kilo normal delivery okey. hebat hebat. hehhh ;)


Comel kannnnnnnnnnn. Gebus gila weh. Putih melepak. kemerah-merahan jambuuu gitu. Aku selalu usik angah cakap izzul ni nanti dah besar jadik macam eizlan Yusuf. Tak pun Mustapha kamal. Hahahahahha. Jahat sey aku. Tapi budak izzul ni serius comel. Pejal sangat. Best betul bila nak peluk gomol-gomol. Tapi tak boleh lama-lama sebab berat kau. Tak larat. Hahaha. Pastu angah kata muka izzul ni ada iras macam cik puan aina masa baby. Cuma version boy and lagi gendut. Ye ke? Entah nya. Tapi dah nama cousin, mungkin lah kut kan.


gambar latest : izzul at 8months old. comellllll.
nak gigit je rasa peha dia. yumm yumm.
ada ke iras cik puan aina? :)


berangan ada baby boy pulak. kuikuikui.


okey dah. jangan nak ronggeng je. mari sambung kerja. patient sudah mari. hehehhe. 

toodles :)


writing @ 1636hrs.


2 comments:

  1. wah...best ler dua beradik tu dapat gie legoland minggu nie...having fun yaa...

    ReplyDelete
  2. wahhh..syokla leh selalu2 bergumbira di legoland..zara klu nmpak iklan waterpark legoland tu mulalah ngendeng2 nak pergi sbb dulu pernh bwk die main belah dlm jek sbb waterpark tk bukak lagi..tp tuhlah ntah bila nak gi..klu balik kg pon sibuk ulang alik bergilir tido umh aku n umh mentua..kikiki

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...