passer by since 1st feb 2010

Tuesday, October 14, 2014

Kluang RailCoffee



You can't appreciate good days without the bad ones. 


Assalamualaikum, hai semua :)


Syg I dah balik melaka. Huhu. Kesedihannnnn. Oh lupe. Aku kat kluang ni. Dah lah boleh pulak syg duk whatsapp ckp sedih la sayu la. Adui, lg lah aku si cengeng kememe ni bertambah rasa nak melalak. well, dokterfaryn kalau melalak memang over okey. *sigh*


Tapi takpe. Kita mesti kuat. Ececeh. Aku rasa aku macam dah lagi kuat sekarang ni. Kononnya lah. Apsal nak kena kuat? Nanti lah kita cerita. Banyak gosip baru tau. Cuma dokterfaryn kena Ambil feeeeeel dulu baru best nak cerita sakan :) takde ape pun sebenanrnya. aku je yang saje-saje propa sikit bagi suspen *wink*


Anyway, semalam aku and the gang (Bukan main geng eh) pergi ke Kluang RailCoffee.  Korang tau ke? INI yang original punya tau. yang aku pergi ni, kira penghulu kepada segala Kluang Station yang ada di muka bumi ini tau. Ayat tak boleh blah. Hahaha.


Memang famous lah. Kebanggaan segala kluang man dan kluang woman, serta kluang girl serata alam. kena beratur lah jugak nak cop tempat tu.


Aku dengan syg memang excited lah.


Sebab.. Errrr ni first time kitorang pergi.
HAHAHA







Malu gila kut nak ngaku tak pernah mengopi kat sini. Nama je orang kluang. kata coffee addict konon. tapi kopi kluang tak pernah rasa. Puii. memalukannnnnnn. Kuikuikui. Tapi aku Kira bole la dimaafkan, sebab walaupun aku asal kluang, tp aku sekolah, med school, kerja bagai, dekat melaka beb.  Membesar dekat melaka. Majority usia aku habis dekat melaka. Kalau bagi aku questionnaire pasal melaka, mungkin aku boleh score markah lagi tinggi dari tanya aku pasal kluang. Kui,kui,kui.


Ye ye jek dokterfaryn. byk alasan. whatever it is, tetaaaaaaaapp embarassing okey. Hihi.





Roti Bakar yang masya ALLAH, subhanALLAH sumpah sedap gila. tengok tu, dengan kaya yang meleleh leleh di pinggiran roti.. pergh memang tak terlawan lah kat memana pun. 


Haa, terliur tak, terliur tak? :P
harga wise pun aku rasa murah sangat kut banding Kluang station yang franchise tu. 


Konon nak selFOUR, mintak maaf lah. Memang FAILED! Tak reti den. huduh nyeeeeeeeeee. muka tanpa secalit mekap of course lah berminyak jeragat pun sungguh obvious. mata pun kero. kebulatan yang sudah tidak tercover lagik. please dun judge hahaha.





Try selfTHREE pulak. Ada la rupa sikit. Muka gua memang semulajadi gebu. Entah bila la dapat merasa cengkung muka bujur sireh high cheek bone bagai. Huhu. Stress tau. tapi ada hati nak ber-shawl bulat besar bulat kecik jugak. haha. *sigh*






Takpe, takpe. montel pun montel lah. Yang penting dalam hati ada taman :) gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati orang kata. eh? tetiba. haha.


dalam pada aku tgh menaip ni, laptop ni tengah bekerja-keras meng-import segala photos dari iphone aku yang dah sarat tu. dah nazak sgt dah iphone aku tu. kadang-kadang tu siap buat perangai nak hanged dgn jammed bagai. tapikan. aku selalu perasan, bila new iphone nak keluar je, mula lah iphone ni buat perangai. sajeeeeeeeeeeeee je tau.


adakah ini suatu petanda?




tq syg. 
haha.banyaaaaaakkkkkkk cantik muka kau. sabar-sabar. bawak bertenang dokterfaryn. harga iphone 6 ni je dah boleh beli macam-macam. tu yang asyik duk pikir-pikir, sampai migraine kepala ni ha. nak beli ke tak, nak beli ke tak. nak beli ke nak beli gak. nak beli gak. ehh?


orang kata, tak berbaloi.


samsung memang aku NO-NO. not my taste. entah kenapa.tapi tak minat samsung. samsung tu syg punye taste. tapi syg pun macam ada ciri-ciri nak "curang" je. jom syg, kita ubah! ini kalilah! hehehhe.


dorang kata xiomi yang paling hebat sekarang. specs and features macam iphone, but waaaaaayyyyyyy cheaper! Xiaomi mi4 pun cun wehhh. tapi tengok kat advertisement and of course youtube lah. even my in laws yang pro-iphone pun ada yang dah convert ke xiaomi mi4.


xiaomi mi4



so smart and sleek kan. exactly macam iphone. aku macam tergoda jugak dengan xiaomi mi4 ni. dah lah sangat-sangat-sangat super reasonable price. tapi bak kata syg, kalau dah manusia yang "obsessed" dengan iphone ni memang dah susah nak pandang phone lain lah. huhuh.


okey kejap. adakah aku perlu tukar kepada phone baru in the first place?
jap. macam mana boleh jadi cerita phone pulak ni? jauh benar melencong.
HAHAHA.


anyway, kalau kawan-kawan sekelian nak share pasal phone and experience korang dengan certain-certain phone, dialu-alukan eh. sila ye. kut-kut lah nak rekemen ke. suka jugak nak dengar. mana lah tau kannnnnnnn hehehhe. :)





10 comments:

  1. Haha hany dh try dulu la dr org kluang eh. 3thn lps xsilap ms station kt jb.gigih la menapak ke kluang demi nk cuba mkn di tempat yg sgt glemer.beshhhh xsia sia menapak;)

    Hany dr iphone tukar ke ninetology...haha downgrade xbeshhh tapiiii apakan daya redho je lah. Apa kata ushar sony xperia Z 3. Kamera sangat meletopsssssss besh giler!!! Lg berbaloi kot dr ip6. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ninetology? Ape lah ituuuu? Tulah Hany. Hubby kite pun suka sgt dgn Sony Xperia Z3 tu. Tapi tengah berkira2 lagi. Mmg power kannnnn

      Delete
  2. singgah dan terus follow...

    walaupun duk kat JB...kita x pernah makan kat situ...nanti nak cuba la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Salam kenal Lynn :)
      Okey la awak duk jb. Yg org kluang ni memang x patut tak pergi tau. Hehehhe

      Delete
  3. aku pengguna iphone dh curang pd samsung... tp sbb samsung adiah ari jadi redha jela.. iphone still d best.. anyway xiaomi tu nmpk mcm lawa je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko kena tgk xiaomi tu. Best jugak. Ramai yg hepi. Murah lak tu banding jgn mana2 phone. Aku pun tgh considering :)

      Delete
  4. macam liat nak beralih kalau dah jadi iphone user ni,
    apekata ko try xiomi4 tu then buat special entry untuk convince kan aq..hihi
    way more cheaper tp exactly same ngn iphone, ermmm mmg kena considerate utk beralih tu.. ;)

    btw, mmg malu wei org kluang pestime g railcoffee yg legend tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Itu la kannnnnnn. Segannnn Wei.
      Xiaomi tu aku kena Pegang dulu Ambik feel baru boleh decide kut. Kat groupon Hari tu aku nampak price 1300+ sum thing. Boleh beli dua bijik, kalo nak compare dgn harga iPhone *fuhh*

      Delete
  5. serius first time???hahahaha..gelak dulu..aku pernah gi few times..mmg sedapppppp roti bakar die..leh bungkus byk2 bwk balik..kikiki

    ReplyDelete

Thanks for reading. come again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...